Rattaat vs. Pulkka eli Hyvästit rattaille

Ma-material Girl

Eilinen tarpominen lumessa rattaiden kanssa, palautti muistiini viime talven ja sen oikean liikkumisen hankaluuden. Rattaiden työntäminen hangessa on helvettiä. Aura-autot auraavat kyllä autoteitä ja joskus kävelyteitäkin, mutta jos meinaat mennä tien yli, niin lumivallia saattaa olla edessä helposti puolikin metriä (joka pahenee tietenkin talven edetessä). Eilen illalla kaivoin istumapulkan esiin ja operoin siihen äitiyspakkauksen makuupussin kiinni (reiät turvavöille), jotta pääsisimme aamulla perhekahvilaan sujuvasti (salli mun nauraa).

Lunta oli tullut yöllä reilusti ja lisää tuiskuttaa edelleen. Lähdimme pulkalla matkaan:

 • Rapussa taapero käveli hissiin ja eteisessä laitoin hänet pulkkaan ja makuupussin suojaksi.
 • Lunta tuiskutti niin kovasti ja joka suunnasta, että Gabriel alkoi itkemään, jolloin tutti lensi hankeen (tuttinauha oli tietenkin jätetty kotiin).
 • Puolessa välissä hän jo rauhoittui ja oli lähinnä ihmeissään. Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu?!
 • Leikkipuistolle saapuessamme, Gabriel vaati pois pulkasta ja lähtijuoksemaan sisään. En kyllä tasan jää tänne ulos!
 • Nostin pulkan kuraeteiseen kuivumaan ja makuupussin ja märät ulkovaatteet kuivauskaappiin. Kotiinlähtiessämme kaikki oli kuivunut ja ihanan lämpimät pukea päälle.
 • Perhekahvilan loputtua Gabriel on ihan poikki. Hän nukahtaa aina kotimatkalla rattaisiin ja näin kävi pulkankin kanssa. Tajusin, että minun on vedettävä tai kannettava pulkka ja lapsi rappuun ja hissiin ja kotiovellemme, jossa sitten riisuin ulkovaatteet ja nostin pojan omaan sänkyyn jatkamaan uniaan..

Miinukset:

 • Pulkassa ei ole kuomun antamaa suojaa naamalle ja yläkropalle
 • Istumapulkassa on hankala nukkua (?)
 • Kauppareissulla ostoskassi(t) täytyy kantaa kotiin
 • Sporalla/ junalla/ bussilla liikkuessa saattaisi olla hieman hankaluuksia turvavöiden ja makuupussien takia ja istumapaikka olisi pakko saada

 

Plussat:

 • Ei kiroilua hangessa
 • Ei myöskään jumittumista hankeen
 • Kevyt vetää verrattuna rattaisiin
 • Hyötyliikuntaa äidille
 • Teiden ylitykset sujui vaivatta, lumivalleista huolimatta
 • Vanhanmallisissa sporissa  (tai junissa) ei tarvitse miettiä, saako apua nostamiseen

Onkohan tämä pulkkailu sittenkään yhtään helpompaa... Molemmissa (rattaat vs. pulkka) on hyvät puolensa ja veikkaan, että talven edetessä, myös äidin hoksottimet pelaavat kokemuksen ansiosta paremmin, että kummalla kannattaa lähteä liikkeelle. Emme siis sanokaan rattaille vielä hyvästi ;)

Miten teillä sujui ensimmäinen kunnon lumimyräkkäpäivä? Ja tietenkin: Millä TE olitte liikenteessä?

 

Kommentit

Perhe Koossa

Täällä Pirkanmaalla ei tule lunta edelleenkään. Pulkka on siis poissuljettu vaihtoehto. Tuuli on niin kova, että koko talo natisee. Valitsimme siis vaihtoehdon d) älä lähde mihinkään. Aamulla kävimme neuvolassa autolla ja sen jälkeen olemme lukittautuneet sisälle tekemään kahta asiaa: joko loikoilemme takkatulen edessä tai sängyssä peiton alla. :) 

Mutta kyllä sitä lunta saisi tännekin tulla!

Nonariina
Kahvia ja unelmia

En mee ulos, en varmana. Filippa on edelleen flunssassa joten ei tarttekaan...onneks : (. Meille on tulossa joululahjaks vauvapulkka, mutta epäselvää on että minkä ikäisestä sitä saa käyttää, onko tietoa?

Mindeka
Ma-material Girl

Mamma Koo: You lucky ones! Varsinkin kohta "takkatulen ääressä" aiheuttaa suurta kateutta!

Nonariina: Vauvapulkkaa saa käyttää varmaankin silloin, kun vauva osaa itse istua. Ainakin istuttamiseen yleensäkin se pätee, niin miksei tähänkin? Mun logiikalla ainakin. Toivottavasti Filippa paranee pian!

 

Liv
Päiväuniaika

Just kiroilin omalla palstalla tota rattailla liikkumista! :D Meillä on vielä kesärenkaat rattaissa, voit kuvitella ahdingon :D Että eipä auttanut kuin vetää perässä, lapsi sentään oli tuiskeelta turvassa :) Omat voimat tietty meni. 

Jatkossa tosiaan: rattaat on tosi kivat kun tiet on jo aurattu eikä lunta tule koko aikaa. Niin että niillä pystyy liikkuu. Pulkka muuten. :D 

iitukka

Ei lunta Keski-Suomessakaan, hirmuinen tuuli vaan. Mutta pari lumista talvea on jo menty Emmaljungan vaunuilla/rattailla, joissa on perinteiset neljä yhtä isoa ilmakumirengasta. Ei ehkä maailman ketterimmät suurkaupungin pikkuputiikeissa kiertämiseen, mutta hyvin pääsee lumessa ja loskassa, jota kuitenkin riittää puolet vuodesta. Eikä täällä lähes maalla paljon kauppoja ole edes kierrettäväksi :D Haastetta riittää sen sijaan tuplavaunujen työntämisessä, kun lapsia onkin tänä talvena kaksi. Ja tuplissa ne kääntyvät minietupyörät... Ulkoillaan seuraavan kerran varmaan vasta huhtikuussa :D

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Justiin ihmettelin kans tätä kuomullista pulkkaa, miks kukaan ei oo keksinyt sellasta lapsille. Meillä pulkkailtiin ahkerasti viime talvena ja nukkuminenki sujui hyvin. me kun asutaan rivitalossa, niin ei ole sitä ongelmaa, että tarvis hirvesäti kantaa, eikä täällä ole niin suuret etäisyydet että bussilla tarvis kulkea. 

Mindeka
Ma-material Girl

Kuomullinen pulkka olis TOSI jees! TAI pulkka, jota vois vetää selkä menosuuntaan, tarvittaessa. Eli siihen oikeastaan tarttis vaan poran...

Pakko muuten huomauttaa kuvasta, että Gabriel ei lähtenyt ulos sisävatteissa! Näyttää hullulta, kun (kuvissa)  poika on pulkassa puolalasti ja äidillä on kyllä karvahattu ja huivi :D

Kristaliina
Puutalobaby

Me taisteltiin Bugisten kanssa hangessa ja päätettiin, että lähdetään ensi kerran ulos joskus huhtikuussa.

Joo, tosiaan tuolla "mun osastolla" kans just juteltiin näistä pulkka-asioista. Toi teidän pulkka taitaa olla just se, jota mäkin olin jostain kuvastosta katsellut!

Kippuralla

Millaiset rattaat teillä on? Muutamiin voi jo ostaa erillisia talvirenkaita, ja tiedänpä että moni ostaa noin 100e käytetyt nelipyöräiset hyökkäysvaunut puistoiluun yms talvella. sellaiset kulkee kuin juna vaikka lunta tulisikin..

itse suosin polven korkusessa töhnässä kävelyyn kantoreppua, 3v vielä tarvittaessa matkustaa siinä mutta tunnin jälkeen alkaa jo paino tuntua :D

Liv
Päiväuniaika

Siis hitot talvirenkaista, hankitaan kaikki tämmösset:

http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/3415/pl

Mindeka
Ma-material Girl

Ruusu: Kuulostaa NIIN kovin tutulta!

Liv: Ei ole todellista! Luulin näiden olevan urbaani legenda, mutta ei :D Tilaukseen!

Kippuralla: Meillä on Gesslein M4- yhdistelmät, joissa on pienet eturenkaat. Olemme todenneet, että vähän helpottaa, jos kääntää heittoaisalla menosuunnan niin, että isot takarenkaat onkin edessä. Kantoreppua en pystyisi varmaankaan selkäni kanssa käyttämään (?) kuin ihan lyhyillä matkoilla. Toisaalta se voisi olla ratkaisu julkisilla liikkumiseen, mutta viihtyisiköhän toi kaveri edes sellaisella, kun edellisestä reppureissusta on vuoden verran? Voisi katsoa jostain kirppikseltä, jos saisi halvalla, niin voisihan sitä kokeilla. Olisi vastaus myös noihin hulluihin tuiskuihin, jolloin pikkukaverin ei tarttis kärsiä ihan niin paljoa, jos olisi naama mua vasten.

Kristaliina: Ostettiin viime vuonna Etolasta. Maksoin n. 20€ (ihan sairasta! Ei varmaan oo kultaisella 80-luvulla maksanut yli sataa markkaa!) ja Gabriel tuntuu viihtyvän siinä ihan OK, jos ei tule lunta tuiskulla naamaan joka suunnasta ;)

Kiitos aivoriihestä kaikille! Kokoontukaamme seuraavan kerran viimeistään ensi myrskyn riepotellessa Suomea!

Kommentoi