Rattaat vs. Pulkka eli Hyvästit rattaille

Eilinen tarpominen lumessa rattaiden kanssa, palautti muistiini viime talven ja sen oikean liikkumisen hankaluuden. Rattaiden työntäminen hangessa on helvettiä. Aura-autot auraavat kyllä autoteitä ja joskus kävelyteitäkin, mutta jos meinaat mennä tien yli, niin lumivallia saattaa olla edessä helposti puolikin metriä (joka pahenee tietenkin talven edetessä). Eilen illalla kaivoin istumapulkan esiin ja operoin siihen äitiyspakkauksen makuupussin kiinni (reiät turvavöille), jotta pääsisimme aamulla perhekahvilaan sujuvasti (salli mun nauraa).

Lunta oli tullut yöllä reilusti ja lisää tuiskuttaa edelleen. Lähdimme pulkalla matkaan:

2012-11-30_marraskuun_302.jpg

 • Rapussa taapero käveli hissiin ja eteisessä laitoin hänet pulkkaan ja makuupussin suojaksi.
 • Lunta tuiskutti niin kovasti ja joka suunnasta, että Gabriel alkoi itkemään, jolloin tutti lensi hankeen (tuttinauha oli tietenkin jätetty kotiin).
 • Puolessa välissä hän jo rauhoittui ja oli lähinnä ihmeissään. Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu?!
 • Leikkipuistolle saapuessamme, Gabriel vaati pois pulkasta ja lähtijuoksemaan sisään. En kyllä tasan jää tänne ulos!
 • Nostin pulkan kuraeteiseen kuivumaan ja makuupussin ja märät ulkovaatteet kuivauskaappiin. Kotiinlähtiessämme kaikki oli kuivunut ja ihanan lämpimät pukea päälle.
 • Perhekahvilan loputtua Gabriel on ihan poikki. Hän nukahtaa aina kotimatkalla rattaisiin ja näin kävi pulkankin kanssa. Tajusin, että minun on vedettävä tai kannettava pulkka ja lapsi rappuun ja hissiin ja kotiovellemme, jossa sitten riisuin ulkovaatteet ja nostin pojan omaan sänkyyn jatkamaan uniaan..

Miinukset:

 • Pulkassa ei ole kuomun antamaa suojaa naamalle ja yläkropalle
 • Istumapulkassa on hankala nukkua (?)
 • Kauppareissulla ostoskassi(t) täytyy kantaa kotiin
 • Sporalla/ junalla/ bussilla liikkuessa saattaisi olla hieman hankaluuksia turvavöiden ja makuupussien takia ja istumapaikka olisi pakko saada

 

Plussat:

 • Ei kiroilua hangessa
 • Ei myöskään jumittumista hankeen
 • Kevyt vetää verrattuna rattaisiin
 • Hyötyliikuntaa äidille
 • Teiden ylitykset sujui vaivatta, lumivalleista huolimatta
 • Vanhanmallisissa sporissa  (tai junissa) ei tarvitse miettiä, saako apua nostamiseen

Onkohan tämä pulkkailu sittenkään yhtään helpompaa… Molemmissa (rattaat vs. pulkka) on hyvät puolensa ja veikkaan, että talven edetessä, myös äidin hoksottimet pelaavat kokemuksen ansiosta paremmin, että kummalla kannattaa lähteä liikkeelle. Emme siis sanokaan rattaille vielä hyvästi 😉

Miten teillä sujui ensimmäinen kunnon lumimyräkkäpäivä? Ja tietenkin: Millä TE olitte liikenteessä?

 

Kommentit (11)
 1. Ruusu: Kuulostaa NIIN kovin tutulta!

  Liv: Ei ole todellista! Luulin näiden olevan urbaani legenda, mutta ei 😀 Tilaukseen!

  Kippuralla: Meillä on Gesslein M4- yhdistelmät, joissa on pienet eturenkaat. Olemme todenneet, että vähän helpottaa, jos kääntää heittoaisalla menosuunnan niin, että isot takarenkaat onkin edessä. Kantoreppua en pystyisi varmaankaan selkäni kanssa käyttämään (?) kuin ihan lyhyillä matkoilla. Toisaalta se voisi olla ratkaisu julkisilla liikkumiseen, mutta viihtyisiköhän toi kaveri edes sellaisella, kun edellisestä reppureissusta on vuoden verran? Voisi katsoa jostain kirppikseltä, jos saisi halvalla, niin voisihan sitä kokeilla. Olisi vastaus myös noihin hulluihin tuiskuihin, jolloin pikkukaverin ei tarttis kärsiä ihan niin paljoa, jos olisi naama mua vasten.

  Kristaliina: Ostettiin viime vuonna Etolasta. Maksoin n. 20€ (ihan sairasta! Ei varmaan oo kultaisella 80-luvulla maksanut yli sataa markkaa!) ja Gabriel tuntuu viihtyvän siinä ihan OK, jos ei tule lunta tuiskulla naamaan joka suunnasta 😉

  Kiitos aivoriihestä kaikille! Kokoontukaamme seuraavan kerran viimeistään ensi myrskyn riepotellessa Suomea!

 2. Siis hitot talvirenkaista, hankitaan kaikki tämmösset:

  http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/3415/pl

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *