Saituri shoppailee taaperolle

Miten shoppailla tarvittavat asiat järkevästi. Kaikki puhuvat kirpputoreista ja nettihuutokaupoista sekä FB-ryhmistä, joista löytöjä tekee edullisesti, mutta silläkin uhalla, että jotkut tulevaisuuden löydöt menevät ohi suuni, aion kertoa teille konkreettisesti, mitä ja mistä me olemme ostaneet ja kuinka paljon rahaa olemme sillä tavoin säästäneet. Aloitamme taaperon tarpeista.

 

Pojalle:

FB-kirppis: PO.Pitus (Polarn O. Pyret -kirppis)

Myydään ja ostetaan. Joissakin tuotteissa hinnat ovat aivan kä-sit-tä-mät-tö-mi-ä, mutta ulkovaatteissa hinta- ja laatusuhde kohtaavat. Ulkovaatteiden jälleenmyyntiarvo myös säilyy, jos vaatteista huolehtii hyvin ja ne säilyvät ehjinä. (Huom. Ei huuhteluainetta, jotta vaatteiden vedenpitävyys säilyy!)

img_6119.jpg

Punainen välikausiasu 74cm. Takki saatu uutena 1-v lahjaksi, housut Huuto.netistä 40€. Jälleenmyyntiarvo (postikuluineen) 70€ = Myyty päivässä.

img_6242.jpg

Ensi talven toppapuku samalta merkiltä. 92cm (poika nyt n.82cm). Ostettu äsken (=ei kausitavaraa, joten hinta edullisempi kuin tulevana syksynä) neljällä kympillä! Vertailukohtaa antaa hieman nämä ilmoitukset, joissa samasta puvusta pyydetään 65€-100€. Uutena puku maksaa n.130€.

 

POPin Outlettiin pääset tästä linkistä. Koska nettikirppiksillä kannattaa olla tarkkana hinnoista, kannattaa välillä myös selailla Outlet- tarjontaa. Hanskat, pipot ja kengät ostamme aina uutena pojalle.

 

Ellos.fi tarjoaa aika ajoin roimia alennuksia uusille ja vanhoille tilaajille. Yleensä merkkituotteet on suojattu tuntuvilta prosenttialennuksilta, mutta olemme onnistuneet ostamaan pojan Core Tex- kengät menneeseen talveen ja NIKE- lenkkarit tähän kevääseen juurikin Ellokselta ja 40% alennukselta. Postimyyntifirmoissa on se hyvä puoli, että tilauksen saa palauttaa maksutta 14 vrk aikana ja tilauksen saa usein maksaa laskulla, jolloin maksat vain siitä, minkä todella ostatte. Me esimerkiksi tilasimme kengät kahdessa eri koossa ja mittailimme ja sovittelimme sitten kotona rauhassa, kumpi on oikea koko.

img_5906.jpg

Tämä setti myyty FB-kirppiksellä päivässä. Baseball-takki 8€ ja College-puku 5€ eli aika paljon paremmat hinnat kuin itsepalvelukirppiksiltä saisi, vaikka postitukseen meneekin hieman aikaa ja rahaa.

 

Vekarakirppis oli suosikkimme varsinkin vauva-aikana. Ostimme tarvittavia sisävaatteita sieltä ja myimme pari- kolme kertaa omiamme pois. Pöytävuokra on n. 35€ ja myytävät tuotteet kannattaa hinnoitella mieluummin hieman ala- kuin yläkanttiin. Kalliimmille vaatteille suosittelen Huuto.nettiä, jossa tuotteesta saa yleensä arvoisensa hinnan helpommin, kuin itsepalvelukirppiksiltä. (Eikä tarvitse pelätä näpistelijöitä!)

Kaikilla myyntikerroillamme, olemme saaneet noin 150-300€ myynneistämme/ vko. Vauvanvaatteet olivat meillä (suurin osa) toista kierrosta, eli käytettyinä myös hankittu, joten hinnoittelin kaikki 0,10-1€/kpl. Joitakin poikkeuksia oli, mutta laskekaa siitä, kuinka monta kappaletta bodeja, verkkareita, sukkiksia, sukkia, pipoja, tossuja ja leluja myytiin! Pöydän saa varattua puhelimitse ja hintalaput saa tulostettua netistä. Kaikki tuotteet voi siis rauhassa hinnoitella kotona ja viedä myyntiin kahdessa tai kolmessa erässä (viikon aikana), jolloin myös pöytä pysyy siistinä = houkuttelevana.

img_5932.jpg

Nämä vielä käytössä meillä, mutta syksyllä päätynevät FB-kirppikselle myyntiin.

 

Muita linkkejä:

Huuto.net (Hakusanoja esim: Polarn O. Pyret, Molo Kids, Lindex, ensikengät, kuravaatteet, toppapuku, välikausihaalari, syöttötuoli, yhdistelmävaunut jne.) Täältä hankimme yhdet kahdet kolmet vaunut/ rattaat, kunnes löysimme täydelliset (emme tienneet tarpeitamme kuin kokeilemalla). Kahdet aiemmat on myös myyty samalla hinnalla eteenpäin, samalla saitilla. (100€ yhdistelmävaunut  ja 50€ matkarattaat)

Kannattaa myös kokeilla hakua tuotteen ja paikkakunnan mukaan: lasten sänky Helsinki

 

Äitiyspakkauskirppis

Ryhmä, jossa varsinkin äitiyspakkauksen makuupussit vaihtavat nopeasti omistajaa. Varsinkin retropussit (70-80-luvun) ovat todella suosittuja ja myyjä saattaa saada niistä jopa viisikymmentä euroa!?

 

Lasten FB-kirppis H&M Lindex KappAhl

Osto ja myyntisivusto, jossa etenkin jumpsuitit ovat tällä hetkellä kysyttyjä. Jos kaapistasi löytyy kyseisten merkkien jonkinlainen haalari, kannattaa kuvata ja tarjota. Parhaimmillaan olen nähnyt hinnan kohoavan kahteenkymmeneen euroon! (Hyvä myyjälle, huonompi ostajalle)

 

Puutalobabyn Kristaliinan perustama FB-ryhmä  Vaihtovaatteet

Ideana kaverillinen vaihtokauppa tai lainaus, jonkin verran myös myyntiä. Vaihto kahvipakettiin on nyt suosiossa! Lastenvaatteille, -tarvikkeille, leluille ja aikuistenkin juttuja. Lilyn äitibloggareita, lukijoita ja ennen kaikkea: hyvää henkeä ja rehtiä menoa.

 

Huom. Facebook (FB)- kirppikset ovat usein suljettuja, mutta kun klikkaa ”Liity ryhmään”, niin pääsee pian kauppoja tekemäänkin. Ikinä ei ole tullut kieltävää vastausta.

 

Seuraavassa osassa perehdytään minun vaatelöytöihin, eli mistä niitä saa edulisesti. Pysy siis mukana!

 

 

 

 

 

Kommentit (3)
  1. Kiitos kommenteistanne Dalmi (ja tervetuloa FB-ryhmään!) ja Rosanna!

    Me ollaan tehty niin hyviä löytöjä näistä paikoista, ettei oikeastaan osteta mitään uutena. Toki sukulaiset pitää huolen siitä (joskus liiankin kanssa), että poika saa silloin tällöin myös uusia vaatteita 😉

    Huuto.netissä meillä on käynyt niin hyvä tuuri, että melkein mitä tahansa etsimme, niin sen myös sieltä löydämme, kunhan jaksaa jonkin verran käyttää aikaa siihen. Ja muistatteko vanhan postaukseni syöttötuolista, joka löytyi netistä edullisesti ja joka sitten itse maalattiin oikean väriseksi? Sieltä samasta paikasta sekin löytyi.  Sama saattaa käydää myös isojen poikien sängyn kanssa, joka nyt on ostoslistalla.

  2. Oi kiitos näistä vinkeistä, olen yleensä maailman surkein ja huono-onnisin kirppistelijä, mutta ehkä näillä minäkin voisin onnistua… 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *