Suutarivinkki: Rebel Leather

20131017_120951.JPG

 

Lupasin viime viikkoisessa kenkien hoito- postauksessani palata asiaan myös ammattitaistoisten suutarien saralta. Vuosia kävin enemmän kuin tyytyväisenä Kämpin Suutarilla (ent. Kluuvin suutari), mutta hänen lopettaessaan toimintansa ja muuttaessaan pois pääkaupunkiseudulta, jäi elämääni iso suutarin mentävä aukko. Sen jälkeen olen kokeilut useita ja pettynyt lähes yhtä useaan, joten pelkästään senkin takia, on keskustelu suutareista tärkeää.

 

20131017_121117.JPG

 

Teetän suutarilla useiten korkolappuja, mutta toiseksi listallani nousee puolipohjat. Useat nahkakengät ovat myös pohjaltaan nahkaa, joka ei sovellu ihan täysin näihin Suomen olosuhteisiin. Puolikumipohjat paitsi suojaavat pohjaa, myös lisäävät pitoa liukkailla säillä.

Vaikka kengässä olisikin jo (puoli-)kumipohjat, ei se tarkoita sitä, etteikö nekin kuluisi. Itse olen auttamaton kärkiastuja, eli kengänpohja kuluu aina kärjestä ensin, joka taas saattaa vaurioittaa myös kengänkärjen nahkaa ja näkyvää osaa. Myös pohjan -Ja kärjen- huolehtiminen auttaa siis kenkää pysymään hyvänä kauemmin. Laadukkaasti ja ammattitaitoisesti tehty puolipohja ei muuta kengän lestiä, eikä varsinkaan tunnu käveltäessä. Sen ei myöskään kuulu näkyä tai erottua, katsottaessa kengän sivuprofiilia.

 

20131017_121015.JPG

20131017_121008.JPG

 

Korkolappuja pitää vaihtaa aika usein. Jos kengät ovat kapeakorkoiset, voi jossain tapauksissa harkita myös metallisia korkolappuja, jotka kyllä kestävät kauemmin kuin perinteiset, mutta kopisevat ja ovat liukkaat. Metallinenkaan korkolappu ei ole ikuinen, sillä sen kulmat pyöristyvät käytössä ja se taas tuntuu käytössä epävakautena ja/tai liukkautena.

 

20131018_130339.JPG

20131018_130329.JPG

20131018_130201.JPG

Tässä Whyredin nilkkurissa oli paitsi korkolaput, myös pohjat (kärjet) kuluneet. Suutari ehdotti uutta puolikumipohjaa, joka laitettaisiin entisen kumipohjan päälle. Tästä kuvakulmasta näet, ettei uusi pohja erotu tai nouse mitenkään alkuperäisestä pohjasta koholle. Saumakohta tulee tuonne koron kaarteeseen, josta tarkkasilmäiset saattavat sen tästä kuvasta zoomata.

 

20131018_130133.JPG

Hyvintehdyt korkolaput mukailevat täysin koron muotoja, eikä tue mistään reunoista koron yli (suuremmaksi). Valitettavan usein, niitäkin näkee.

 

Rebel Leatherin hinnat, teettämiini töihin (lokakuu 2013):

Korkolaput 12,50€

Puolikumipohja 24€

 

Rebel Leatherin yhteystiedot ja koko hinnasto täältä. (Linkki kotisivuille)

 

 

Mitäs tuumaatte? Hyödyllistä vai täysin tarpeetonta tietoa?

 

Ajattelin tehdä jatkossa tämänkaltaisia postauksia (sponsoroimattomia) aina, kun kokeilen uuden suutarin ja/tai huoltotoimenpiteen

kengille tai laukulle.

Saako ajatus kannatusta?

 

Kommentit (5)
 1. Kiitos vinkistä, olen kyllästynyt nykyiseen suutariini, jonka asiakaspalvelu on suoraan sanonko mistä 🙂

 2. Vähän häpeillen tunnustan, että vein viime viikolla ensimmäistä kertaa kengät suutarille, juurikin korkolapun vaihtoon. Tämä oli hyödyllinen postaus!

  1. Ensimmäistä kertaa ikinä?? Oikeasti?

   Wau. Joko sinä et paljoa käytä kapeakorkoisia kenkiä tai/ja sitten sinulle on osunut vaan käsittämättömän hyvälaatuisia korkolappuja 😉

    

   1. Sekä että. 🙂 Yhdet kengät olen heittänyt pois kun se korko oli niin kulunut, en tiennyt että sen voi vaihtaa… Syytän tästä äitiäni joka ei koskaan käytä korkokenkiä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *