"Tää on vaan elämää, rakas"

Ma-material Girl

Eilen veimme poikamme yökylään mummille, koska olimme lähdössä puolisoni kanssa ystäviemme juhliin, joita oli odotettu kauan. Sää oli aurinkoinen, olimme molemmat hyvällä päällä ja naureskelimme ja pelleilimme laittautuessamme. Tunnelma oli korkealla.

Kiharsin kiuksiani tunnin, valitsin valkoisen pitkän mekon kaapista, meikkasin ja laitoin jalkaani lempparikorkokengät. Tunsin itseni pitkästä aikaa kauniiksi.

Lähdimme matkaan hyvissä ajoin, jolloin oloni oli ehkä hieman outo, muttei mitenkään hälyttävä. Puolen tunnin päästä, kun saavuimme juhliin, aloin aavistelemaan pahaa. Gabriel (11kk) oli menneellä viikolla ollut yhden yön vatsataudissa, josta me kuitenkin säästyimme. -Tai niin siis luulimme. Tunnin päästä oli jo täysin selvää, että kyseessä on tuo maailman paskin ja inhottavin tauti, joten ei muuta kuin tack o adjö, meitsi tilaa taksin. Vaadin, että mieheni jäisi juhliin, jos/kun hänen olonsa oli hyvä ja normaali. Hetken neuvottelun jälkeen hän suostui.

Säästän teidät yksityiskohdilta, mutta sen kerron, etten IKINÄ ole ollut näin kipeä. Viiden-kuuden tuskaisen tunnin jälkeen olo alkoi helpottaa ja uskalsin siirtyä yöunille. Heräsin aamuyöstä, kun puolisoni tuli juhlista kotiin. "Menen varmuudeksi sohvalle nukkumaan" hän huikkasi ja jatkoimme uniamme. Aamulla tunsin oloni heikoksi, mutta terveeksi. Toisin kuin mieheni! Huoh. Tietenkin hän sairastui aamusta, mitenkäs muutenkaan..

Koska mummilla ei ole autoistuinta pojalle ja hänen kesälomansa loppuu tänään, ei auttanut muu kuin minun (joka jo toipuu) alkaa tankata vettä ja banaania, että pääsen ajamaan poikamme turvallisesti kotiin.

Kotiin tullessamme totesin, että "Oli muuten PASKIN viikonloppu ikinä!", johon yltiötsemppari mieheni totesi hymyillen, että "Tää on vaan elämää, rakas."

Totta.

P.S. Mikä on sinun vinkkisi "ensiruokaan" tämän taudin jäliltä? Mitä olisi helppoa maistella ja saada oloa suht normaaliksi taas? Nimim." Yhdessä yössä bikinikuntoon"

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kun itse olin kerran useamman päivän vatsataudissa, join lihalientä. Siis vettä ja lihaliemikuutiota. Siitä sai vähän suoloja ja hitusen energiaa, mutta se oli siis sairastamisen aikana. Ensimmäisinä päivinä söin jotain sosekeittoja, sellaista joka rasittaa vatsaa mahdollisimman vähän ja myönnetään, sillä hetkellä taisin myös ajatella, että tarpeen tullen se on helppo oksentaa...

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos vinkistä A. Sinivaara. Lihaliemikuutio toisi varmasti suolot kohdilleen kroppaan, itseasiassa tulikin tuosta mieleen, että edellinen pomoni kertoi, että entisajan vinkki oli keittää vettä, johon lisää runsaasti sokeria ja suolaa. Ajaa ilmeisesti saman asian.

Puolisoni pyysi aamupäivällä kurkkua ja porkkanaa, mutta mä ajattelin kauhuissani vaan niiden kovien palojen oksentamista, joten päädyimme banaaniin ja viinirypäleisiin...

Ihme

Gefilusmehuja suositellaan myöskin. Pikaista paranemista kummallekin! 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Juu niin ja maitohappobakteereja koneeseen!!

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos yoslene ja A. Sinivaara. Enpä olisi tajunnut noita maitohappobakteereja ja/tai Gefilusta itse! Otin niitä kyllä kun tauti iski, mutta eihän ne sinne elimistöön jääneet..

Ainoa hyvä puoli tässä taudissa on se, että se ON nopea. Jokaisella meistä  taudin pahin vaihe kesti 2-6h ja sitten alkoi toipuminen. Illalla haaveiltiin jo hampurilaisista, mutta varmuudeksi ei lähdetty hakemaan ;)

Toivottavasti ette kukaan muu sairastu tähän!!

Kommentoi