Tallinnan päiväristeilyllä vauvan kanssa

Kävimme viime viikolla äitini ja Gabrielin (8kk) kanssa Tallinnassa. Valitsimme laivan puhtaasti aikataulujen mukaan, jolloin vauvan päivärytmi olisi mahdollisimman helppoa säilyttää myös päiväristeilyn ajan. Sää oli mitä upein: lämpöasteita kymmenen tienoilla ja loputonta aurinkoa siniseltä taivaalta!

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_044.jpg

 

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_047.jpg

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_048.jpg

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_049.jpg

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_050.jpg

Viking Linen päiväristeilyn hytillä ja autopaikalla saimme n.80€:lla, meille kaikille kolmelle hengelle. Pienen lapsen kanssa matkustaessa kun mukana on turvakaukalo, vaunut, ruoat, tuttipullot, vaipat, vaihtovaatteet, lelut ja muu oleellinen, niin koimme helpoimmaksi ajaa auton laivaan ja ottaa vielä varmuudeksi hytinkin. Auto saa olla laivassa ja tavarat hytissä koko päivän ajan, jolloin mukanakannettavan tavaramäärän saa ihanasti minimoitua.

 

Vietimme Tallinnassa reilut kolme tuntia (14-17.30) ja pitempäänkin olisimme viihtyneet helposti. Ehkä kesällä otamme saman keissin, mutta hotelliyöpymisellä..?

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_051.jpg

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_052.jpg

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_053.jpg

Kuvan rakennus ei liity Tallinnan hotelleihin mitenkään 😀

 

 

Varsinaisia tarpeita ei ollut, mutta yllättäen ostokset pysyivät hyvinkin järkevinä:

Apteekki: Gefilus maitohappobakteeri + D-vitamiini-tipat 10,30€ (Pasilan apteekki 19,90€). Ostin kaksi pulloa, koska yksi ei kestä kuin reilun kuukauden.

Optikko: Gabrielille Polaroid-aurinkolasit 29€  ns. kaupunkilaseiksi. Huusimme Huuto.netistä myös Baby banzit, mutta ne olkoon sellaiset arkilasit. Lasien sovittelusta saimme vielä kotimatkallakin monet naurut. Gabriel selvästi nautti huomion keskipisteenä olemisesta ja kikatti itsekin kanssamme.

Käsintehtyjä saippuoita Stenders- myymälästä, Viru-keskuksesta (L´occitanen vieressä), Täällä käyn aina. Kokonainen kauppa täynnä maltillisesti tuoksuvia (ei Lush-meininkiä, vaan rauhallista, luomua ja nautinnollista) saippuoita, jotka myydään kilohinnalla (3,90€/100g). Ostin kolme kauniisti pakattua saippuaa, jotka kaikki päätyivät omaan käyttöön: omena, eukalyptus ja sitruuna. Tätä kauppaa ei voi hehkuttaa liikaa!

Laivalta Gabrielille Älskling– puurolautanen, Viking Line-kylpylaiva ja After Eight-suklaata.

Lisäksi äitini osti Gabrielille Spiderman– shortsiasun legendaarisesta Merekeskuksesta. Siellä on mammat myös hyvin tajunneet euron syvimmän merkityksen ja nostaneet hintoja huimasti (?). T-paita+shortsit vauvalle 15€…

– No, ne oli hienot 😉

 

Takaisintulomatkalla söimme hyvin, konttailimme Gabrielin kanssa pitkin käytäviä, saimme paljon uusia ystäviä (G kiipesi kahvilan jokaiseen pöytään moikkaamaan) ja rauhoituimme hytissä. Iltasuihkun jälkeen olimme jo kotisatamassa (20.30), joten siirryimme autoon odottelemaan ulosajoa. Vartissa olimme jo kotimatkalla ja saimme nostaa väsyneen pikkumiehen suoraan pinnasänkyyn jatkamaan uniaan. Ei muuten edes ripsi värähtänyt! Taisi olla todella energiaa vievä, ensimmäinen ulkomaanmatka.

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_038.jpg

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_041.jpg

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_054.jpg

 

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_057.jpg

 

”Mutsi hei, nää on viel vähän liian isot…”

maaliskuuta_2012_tallinna_jne_058.jpg

”Nauratteks te mulle?”

 

Loppujenlopuksi, voin suositella päiväristeilylaivaksi Viking Line Xpressiä. Laiva oli siisti, ravintolat ja kahvilat nykyaikaisia ja mikä parhainta, keskellä viikkoa ei kanssamme osunut yhtäkään Kännit-naamaan-ja-laivalle-risteilijää, joten tunnelma oli myös lapselle mitä hienoin.

Muutama huomio lapsen kanssa matkustaessa:

  • Kuvallinen henkilökortti tai passi. Huom, myös Tukholman risteilylle.
  • Laiva on aika myöhään satamassa, joten laivasta lähteminen sujuu ehkä kivuttomimmin autolla. (Vaihdoin Gabrielille yöpuvun jo laivassa, jotta saa kotona vain nostaa sänkyyn.)
  • Purkkiruoat mukaan, koska vain säilykkeet säilyvät avaamattomina koko päivän lämpimässä hytissä. Välipalaksi esim. banaani (ja kertishaarukka). Mikro löytyy ravintolasta ja kahvilasta.
  • Tarpeeksi astioita/lusikoita vauvalle tai tiskiainetta pieneen purkkiin mukaan. Itse bakteerikammoisena annoin lisäksi vain pullovettä pojalle.
  • Puhdistuspyyhkeitä yllättävien tilanteiden ja pikkuroiskeiden varalle 😉

 

 

 

Kommentit (2)
  1. 🙂 Kiitos Kelly! En väitä vastaan 🙂

  2. On se kyllä aiiivan ihana lutunen :))) Kelly

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *