Talvivaatteiden säilytysratkaisuja

Ma-material Girl

Ennen:

Tyhjiöpussit + imuri:

Lopputulos:

Vaatekaappimme max. 30cm korkea hylly, riitti kaikille talvivaatteillemme, kun ne on tyhjiöpakattu. Kolme pussia veti sisäänsä: minun kolme takkia, puolison kolme takkia, pojan kaksi toppahaalaria ja yhden takki+housut- setin sekä äitiyspakkauksen makuupussin ja vierastäkkimme.

Yksi iso IKEAn kannellinen laatikko, veti sisäänsä minun ja puolisoni talvikengät (arviolta kahdeksan- kymmenen paria nilkkureita).

Nämä päätyvät kirppiskasaan.

Ja tässä on siivouksen läpi käynyt kaappimme. Alin, valkoinen laatikko, sisältää talvikenkämme ja ylimmillä hyllyillä kaikki (suht) matalat kevät- ja kesäkenkämme. Korkkarikaapin siivous on vielä kesken, joten siitä ei kuvaa vielä saatavilla.

Kolmen hengen kaksiossa, jokaisella säilytystilalla on merkitystä, ja siksipä voin lämpimästi suositella näitä metodeja muillekin (lapsi-)perheille, joissa tilaa on vähän.

Tyhjiöpussit on Kodin Ykkösestä (SINI), mutta kuulemma Clas Ohlssonilta saa vieläkin edullisempia, ja saman asian ajavia, imuroitavia pusseja. Pussi siis täytetään (toppa-)vaatteilla tai muilla tilaa vievillä tekstiileillä n.3/4 täyteen, pussi suljetaan ja ilmat imetään pois imurilla, jolloin paketti pienenee silmissä. Muistakseni näitä ei suositella nahkatakeille tai turkiksille, mutta oma lammasturkkini on kyllä tälläkin hetkellä yhdessä noissa tyhjiöissä. Katsotaan sitten syksyllä, mitä sille kävi ;)

 

Muistattehan, että talvisäilytykseen siirrettävät kengät ja vaatteet tulee ensin huoltaa kuntoon (pestä, puhdistaa, vahata jne)!

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Käteviä! Kannattaa huomioida ettei varmaankaan kannata käyttää untuvatuotteille.

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kommenteistanne Papyli, Ruusu ja Vierailija 20:53.

Ne todella ovat käteviä muulloinkin kuin kesällä, kun talvivaatteet on tarve saada sivuun. Esimerkiksi juurikin tyynyille ja peitoille.

Minkä takia Vierailija 20:53 niitä ei tulisi käyttää untuvalle?  Kärsiikö se siitä ajan myötä vai mitä meinasit? Pusseissa oli mainita vain nahka- ja turkistuotteista, että niille niitä ei suositella. Oma untuvatakkini on (toistaiseksi) selvinnyt jo kahdesta tyhjiökesästä ;)

Ella F.
Siperian Ella

Haa, suosikkipussejani! Meillä on noita ollut niin kauan kun ne keksin joskus ammoin jostain marketin hyllystä. Nuo on aivan super. Eikä mun untuvatakille ole ainakaan vielä tapahtunut mitään (kaksi kesää pussissa). Meillä on noissa pusseissa myös vieraspeitot ja -tyynyt. Ja ehkä jotenkin toiveikkaasti myös mammavaatteet. Noita on myös sellaista pukupussimallia, jossa on koukku ripustusta varten, niin ne saa vaikka vintille tai kellariin roikkumaan, ellei kaapissa ole tilaa.

Mindeka
Ma-material Girl

Heh heh Ella F. Meillä nuo kaksi oli juurikin niitä henkarimallisia. (Painotan sanaa: oli) Pakkasin ne liian täyteen ja henkarikoukku poksahti palasiksi ensimmäisen illan aikana :D Hups.

Löysin jotain tietoa tuosta untuvasta: joskus ensimmäisten pussien myyntiintulonaikaan, on untuvan tyhjiöpakkaamisesta varoiteltu myös pussin pakkauksessa. "Kannattaa poistaa vain noin puolet ilmasta"-tyyppisesti, mutta varoitusteksti on sittemmin kadonnut pakkauksista, joten ei liene sittenkään haitallista. Kuten olemme ainakin untuvatakkien kanssa todenneet, Ella F. (ja minä).

Ella F.
Siperian Ella

Joo, ne koukut ei kestä kuin just sen "5 miesten pukua" tms mitä siinä pussissa lukee. Ei esim. 14 miesten paitaa :P Niinkuin minä taannon pakkasin. Ja räts! Onneksi toimivat ilman koukkujakin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Untuva suositellaan aina säilytettävän ilmavasti esim. hyllylle viikattuna koska jos untuva menee kasaan, se ei enää lämmitä.
Tämän takia ajattelin ettei ne untuvalle sovi.
Itse meinaan kyllä käydä pusseja ehdottomasti ostamassa, mutta untuvat (joita ei kyllä valitettavasti montaa ole) jätän vielä suosiolla vanhojen suositusten mukaan säilytettäviksi.
Mun tuurilla ne olis ens syksynä yhtä littanoita kun pussissakin :)

Mindeka
Ma-material Girl

Tossa on kyllä perää Vierailija. Siksihän untuvatakkien pesu kotikonstein vaatii tennispalloja ja mieluiten kuivausrummun; ettei untuva kuivuisi littanaksi ja pahimmassa tapauksessa homehtuisikin siinä samassa. Uskallan omaa takkiani siinä vielä säilyttää, mutten suosittele (!), ettei vaan käy huonosti. Pitäisi varmaan laittaa meiliä jollekin valmistajalle, että mitä ne sanoisi asiasta. Ihan oikeilla jälillä siis olet! Kiitos kommentistasi.

Ella F. Meissä on näköjään paljon samaa :D Itsehän laitoin sinne viime vuonna juurikin muistaakseni sen 5 takkia ja muutamia huppareita ja toppa-asusteita -Ja RÄTShän siinäkin kävi! Jännä juttu..

Kommentoi