Talvivaatteiden säilytysratkaisuja

Ennen:

img_6384.jpg

img_6385.jpg

img_6386.jpg

Tyhjiöpussit + imuri:

img_6388.jpg

Lopputulos:

img_6389.jpg

Vaatekaappimme max. 30cm korkea hylly, riitti kaikille talvivaatteillemme, kun ne on tyhjiöpakattu. Kolme pussia veti sisäänsä: minun kolme takkia, puolison kolme takkia, pojan kaksi toppahaalaria ja yhden takki+housut- setin sekä äitiyspakkauksen makuupussin ja vierastäkkimme.

img_6391.jpg

Yksi iso IKEAn kannellinen laatikko, veti sisäänsä minun ja puolisoni talvikengät (arviolta kahdeksan- kymmenen paria nilkkureita).

img_6392.jpg

Nämä päätyvät kirppiskasaan.

img_6394.jpg

Ja tässä on siivouksen läpi käynyt kaappimme. Alin, valkoinen laatikko, sisältää talvikenkämme ja ylimmillä hyllyillä kaikki (suht) matalat kevät- ja kesäkenkämme. Korkkarikaapin siivous on vielä kesken, joten siitä ei kuvaa vielä saatavilla.

Kolmen hengen kaksiossa, jokaisella säilytystilalla on merkitystä, ja siksipä voin lämpimästi suositella näitä metodeja muillekin (lapsi-)perheille, joissa tilaa on vähän.

Tyhjiöpussit on Kodin Ykkösestä (SINI), mutta kuulemma Clas Ohlssonilta saa vieläkin edullisempia, ja saman asian ajavia, imuroitavia pusseja. Pussi siis täytetään (toppa-)vaatteilla tai muilla tilaa vievillä tekstiileillä n.3/4 täyteen, pussi suljetaan ja ilmat imetään pois imurilla, jolloin paketti pienenee silmissä. Muistakseni näitä ei suositella nahkatakeille tai turkiksille, mutta oma lammasturkkini on kyllä tälläkin hetkellä yhdessä noissa tyhjiöissä. Katsotaan sitten syksyllä, mitä sille kävi 😉

 

Muistattehan, että talvisäilytykseen siirrettävät kengät ja vaatteet tulee ensin huoltaa kuntoon (pestä, puhdistaa, vahata jne)!

 

Kommentit (7)
  1. Tossa on kyllä perää Vierailija. Siksihän untuvatakkien pesu kotikonstein vaatii tennispalloja ja mieluiten kuivausrummun; ettei untuva kuivuisi littanaksi ja pahimmassa tapauksessa homehtuisikin siinä samassa. Uskallan omaa takkiani siinä vielä säilyttää, mutten suosittele (!), ettei vaan käy huonosti. Pitäisi varmaan laittaa meiliä jollekin valmistajalle, että mitä ne sanoisi asiasta. Ihan oikeilla jälillä siis olet! Kiitos kommentistasi.

    Ella F. Meissä on näköjään paljon samaa 😀 Itsehän laitoin sinne viime vuonna juurikin muistaakseni sen 5 takkia ja muutamia huppareita ja toppa-asusteita -Ja RÄTShän siinäkin kävi! Jännä juttu..

  2. Untuva suositellaan aina säilytettävän ilmavasti esim. hyllylle viikattuna koska jos untuva menee kasaan, se ei enää lämmitä.
    Tämän takia ajattelin ettei ne untuvalle sovi.
    Itse meinaan kyllä käydä pusseja ehdottomasti ostamassa, mutta untuvat (joita ei kyllä valitettavasti montaa ole) jätän vielä suosiolla vanhojen suositusten mukaan säilytettäviksi.
    Mun tuurilla ne olis ens syksynä yhtä littanoita kun pussissakin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *