Tarhamuistilistaa tässä rustailen...

Ma-material Girl

 

Eilisen asua hieman sumuisissa tunnelmissa, olkaa hyvä. Ajatukset pyörivät kovasti jo päiväkodissa ja siinä, mitä kaikkea pitääkään muistaa siihen liittyen. Työkuvioissa ei ole vielä mitään muutosta. Olen alkanut miettimään myös avointa AMK:ta (Kiitos, Lurun) , mutta miksi ihmeessä ko. nettisivut ovat niin epäselviä ja alkuvuoden kurssitarjonnan osalta vielä päivittämättä?

 

 

Pojan tarhapaikasta pitäisi pian tulla jotain uutisia (päätöksiä), joten jännitys on joka päivä melkoinen. Ajatukset pyörivät jo tarhaharjoittelussa ja vaihtelevat ilon ja puhtaan pelon välimaastossa. Mitenköhän se tulee menemään?

 

 

Kalenteria täyttää epämääräiset muistutukset, jossa mainitaan mm. kotihoidontuki. Sehän pitää sitten muistaa peruuttaa. (Maksetaankohan se muuten etukäteen vai jälkeenpäin, jos maksupäivä on ollut kuun lopussa? Onko tässä siis jo kiire?)

Mitä pojalla pitää olla tarhaan mennessään? Reppu ja tossut, ainakin. -Ai niin, nehän pitää kaikki sitten nimikoidakin...

 

 

Tuntuu kuin elämä olisi (taas) täydellisessä taitekohdassa. -Ja niinhän se onkin. Emme voi tietää yhtään, minkälaista elämämme on muutaman kuukauden päästä, mutta varma olen ainakin siitä, että jännää ja erilaista se ainakin tulee olemaan.

 

Kaipaisinkin siis hieman vinkkejä:

Koska päätös päivähoitopaikasta tulee ja koska siihen pitää vastata?

Mitä kaikkea hankintoja päiväkotiin täytyy tehdä?

Osittainen kotihoidontuki ja osittainen hoitovapaa? Olikos siihen jonkinlainen mahdollisuus?

Miten aloittaa päiväkotiharjoittelu ja koska?

 

Mitä kaikkea muuta täytyy muistaa? Kaikenlaiset vinkit ajatellen päiväkotia, otetaan innolla vastaan. Mikä oli teillä helpointa ja mikä vaikeinta?

Terveisin, kiitollinen mutta jännittynyt bloggari.

Kommentit

v-e-m
Aerials

Osittaista kodinhoidontukea saa 90e/kk miinus verot jos tekee max 30h/vk töitä. Tuon rahan saa siis siihen asti kun lapsi täyttää 3v.

Reppua me ei olla tarhassa tarvittu vaikka innoissani sen ostinkin :D Tossut kyllä tarvii ja sadevaatteet mitkä pidetään tarhassa. Tarramonsteri.fi sivulta ollaan hankittu nimikointi tarrat, helpottaa elämää suunnattomasti. Muuten ei oo tehty ihmeellisiä hankintoja tarhaa varten... Ai niin, yksi unilelu on myös tarhassa. 

Meillä alun harjoittelu jäi aika lyhyeksi olosuhteiden pakosta, mutta hyvin tuo tuntuu nykyisin jo viihtyvän. Aluksi aamuisin lapsen tarhaan jättäminen oli hankalaa kun meni itkuksi, mutta nykyisin saan jo iloiset vilkutukset. Jos teillä on mahdollisuus harjoitteluun niin kannattaa varmaan varata siihen pari viikkoa.

Hyvin se menee!

Mindeka
Ma-material Girl

Selvä, tarramonteri.fi: Pistetään tutkintaan. Tämä taitaa olla se työläin hanke, joten parempi aloittaa jo ajoissa..

 

Kiitos mahtavista vinkeistä v-e-m!

MM
Maijan matkassa

Lukaisin sun postauksen kiireessä kahvitunnilla ja ajattelin, että olet varmasti iltaan mennessä saanut vaikka kuinka paljon vinkkejä. Mutta eihän täällä vielä pitkää listaa olekaan. Ehkä siksi, että olet jo aika montaa asiaa ehtinyt itsekin miettiä. 

Tärkeimmät päiväkotivarusteet olikin lueteltuna jo yllä: tossut ja kuravaatteet. Ja muutama vaihtovaatesetti. Me todettiin jo parissa päivässä helpoimmaksi systeemiksi se, että päiväkodissa on omat kuravaatteet ja kumpparit ja kotona toiset. Näin ei tarvitse joka aamu lähtiessään miettiä, että otetaanko niitä nyt mukaan vai ei. 

Reppua ei tosiaan välttämättä tarvitse, sillä päiväkodissa on hyvät säilytyspaikat vaitovaatteille. Eli päivittäin ei välttämättä ole kuljeteltavaa.

Täälläkin ainakin viedään myös omat vaipat ja mahdollisesti myös ksylitolpastillit.

Ja voin ehdottomasti suositella parin viikon harjoittelujaksoa. Se riitti loistavasti esikoiselle (joka taitaa olla G:n ikäinen). Kuopus tarvitse pari viikkoa enemmän, mutta hän onkin vuoden nuorempi. Oli niin paljon mukavampaa hypätä työelämän oravanpyörään, kun lapset jo jäivät iloisina päiväkotiin. Ja oli itse ehtinyt hieman hengähtää lasten ollessa harjoittelemassa. :)

Mukavaa elämänmuutosta!

 

Mindeka
Ma-material Girl

Minäkin ihmettelin, miksei vinkkejä ole enempää ;)

Muistanko kuulleeni, ettei tarhoissa saa olla housuvaippoja vai onko se tarhakohtaista?

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Tuttu, joka on päiväkodissa töissä, kertoi että teippivaipat on paljon nopeampia vaihtaa kuin housuvaipat, koska niissä ei tarvitse riisua ja pukea housuja edestakas, riittää että vain laskee. Kotona yhden lapsen kohdalla on vähän eri tilanne, kuin päiväkodissa esim. ulos lähtiessä kun vaipatettavia (ja toisella silmällä vahdittavia) on useita.

Enpä olisi itsekään tiennyt miksi. Tuo voi toki riippua päiväkodista ja esim. vaipallisten lasten määrästä. Mutta teippivaipathan on halvempia, joten parempi niin päin :)

MM
Maijan matkassa

Tämä tosiaan riippuu varmaan päiväkodista ja myös vaippailun vaiheesta. Me saimme vanhempainillassa kuulla, että housuvaippoja toivotaan siinä vaiheessa, kun lapsi jo pottailee ahkerasti. Silloin housuvaippojen alas laskeminen housujen tapaan on helpompaa kuin teippivaippojen käyttö. 

v-e-m
Aerials

Joo vaipat toki, meillä on kestot. Pastilleja ei Helsingissä saa antaa :(

Mindeka
Ma-material Girl

Ai ksylitol-pastilleja? Miksi ihmeessä ei??

v-e-m
Aerials

Asiasta oli paljonkin some-keskustelua hetki sitten, mutta tässä yksi. Ja joo housuvaippoja eivät oikein toivo tarhaan, teippivaipat ovat varmaan nopeampia ja helpompia kun ei tarvi housuja riisua samalla.

Mindeka
Ma-material Girl

...Aivan. Tukehtumisvaara. Selvä.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Osittainen hoitovapaa on tosiaan lain mukaan järjestettävä kaikille halukkaille, tavalla tai toisella, kunnes lapsi on sen 3v. Muistaakseni se osittaisen hoitovapaan raja oli prosentteina, jotain 78% (löytyy kelan sivuilta), eli käytännössä vissiin 30h/vko. Ja siihen saa sitä n.90e kotihoidontukea. Sen voi hakea helposti netissä, kirjautumalla Kelan sivuille verkkopankkitunnuksilla. Ja perua sen kokonaisen tuen, tai muuttaa kokonaisesta osittaiseksi, miten se sitten meneekään. Mun mielestä ne tuet maksetaan aina vähän jälkijunassa, joten ei varmaan ole mikään hätä vielä. Kyllä ne sit karhuaa takasin jos liikaa maksetaan (kuten opintotuet, grrr!)

Päiväkotipaikasta ilmoitetaan kuulemma n.kuukausi ennen hoidon aloitusta. Samalla voi varmaan sopia siitä harjoittelujaksosta suoraan päiväkodin kanssa.

Meillä aletaan pikkuhiljaa jännittää samoja asioita, sillä Maisa siirtyy mummon hoivista päiväkotiin vuodenvaihteessa. Iik. En osaa vielä kunnolla kuvitella sitä arkea! Mitään ei ole hankittu valmiiksi. Ajattelin lähteä vähän soitellen sotaan, mennään noilla mitä on, ja hankitaan sit lisää jossei riitä (ja jollei supertehokas anoppi ole hommannut/käskenyt hommaamaa tässä alkutalven aikana). Ehkä ne kuravaatteet hankitaan.

Tsemppiä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hoitovapaan saaminen edellyttää yleensä myös, että olet ollut saman työnantajan palveluksessa vähintään 6 kuukautta viimeisen vuoden aikana.
Tää oli kelan sivuilta.. sopia voi varmasti paremmin, joten neuvotteluissa kannattaa muistaa :)
-jenni-

Vau mikä vauva!

Kotihoidontuki maksetaan jälkikäteen, eli lokakuun lopussa saat lokakuun rahan. Käytännössä siis jos lapsi on jo lokakuun ajan hoidossa, lokakuun lopussa maksettava raha on ylimääränen ja pitää palauttaa. Paitsi, hmm, äsken olin ihan varma tästä mut nyt heti aloinki miettiin että onko se näin :D on se kait, kun meillä mies on nyt isäkuukaudella melkein lokakuun loppuun, ja mä saan kuun lopussa vaan jonkun pikkusumman. Eli en sitä kokonaista "marraskuun tukee".

Mimosa

Hyvä päiväkodin muistilista löytyy mm. täältä

Tärkeimpänä varavaatteet, sadepuku, kumpparit, sisätossut, (unilelu), nimikoidut vaatteet, joku reppu/pussukka (jos haluaa välillä viedä tavaroita kotiin).

Kommentoi