Tarhan aloitus (Äidin panikointia)

20131101_100212.JPG

 

Tarhaan tutustumisen yhteydessä saa nivaskan papereita, jotka vanhempien tulee täyttää ennen hoidon aloitusta. Kysymykset vaihtelevat valokuvien julkaisuoikeuksista lapsen ruokailu- ja muihin tottumuksiin, perustietojen ja allergioiden kirjaamiseen, sekä vanhempien tuntemuksiin koskien päivähoidon aloittamista.

Paperien täyttämisen jälkeen aloin miettimään asiaa toden teolla ja murehtimaan aivan käsittämättömän pienistä asioista:

 

Osaavatko he lohduttaa oikein, jos tulee ikävä tai johonkin sattuu?

Saako Gabriel tarpeeksi huomiota tai pääseekö hän koskaan hoitajan syliin, koska ryhmässä on alle 1-vuotiaita, jotka vaativat melkeinpä jatkuvaa hoivaamista? Pääseekö hän ikinä (samasta syystä) keinumaan, jota hän todella rakastaa?

Mitä jos pihalla tulee riitaa?

Mitä jos hän liukastuu pihalla olevilla kallioilla?

Saadaankohan me kaikki mahdolliset taudit heti?

Saako hän ystäviä?

Vaihdetaanko vaippa tarpeeksi usein?

Käytetäänkö siellä juuri sitä vaarallista käsidesiä?

Saako hän nukuttua päiväunia?

Onko tarhaan jätettävä unikaveri nyt varmasti oikein valittu? Pitäisikö sen olla kuitenkin se kaikkein rakkain lelu, jota sitten kuljetettaisiin edes takaisin joka päivä? Kulkeutuisiko kaikki bakteerit sitä kautta vieläkin varmemmin myös kotiimme?

 

-Ja niin edelleen.

 

20130918_103518.JPG

 

Sanokaa nyt joku, että tämä on täysin normaalia. 

 

IMG_20131003_113336.jpg

 

Translation: I’m no longer home with my son, and I’m panicking pretty much about everything that comes to the day care. Someone please tell me that this is normal.

 

Kommentit (14)
  1. Samoissa touhuissa kuin meillä! NORMAALIA! <3 

     

    tsemppiä teille molemmille! 🙂

  2. <3 Tsemppiä äidillekin uuteen elämänvaiheeseen! Kyllä minä entisenä varhaiskasvattajana uskallan sanoa, että Suomessa päivähoito on kuitenkin aika laadukasta ja lapselle on tarjolla syliä niiden virikkeiden ja kavereiden lisäksi.

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *