Tarvitseeko vauva aurinkolaseja?

Ma-material Girl

Tarvitseeko vauva aurinkolaseja vai onko kyseessä kulutushysterian aiheuttama muka-tarve?

 

No, ainakin me hankimme pojalle lasit. Tai siis kahdet: optikolta Polaroidit kaupunkilaseiksi, sekä nettihuutokaupasta käytännöllisemmät Baby Banzit jokapäiväiseen käyttöön.

Ensimmäiset ostimme ensin ja totesimme niiden olevan vähän isompien poikien (kuin 8kk) lasit. Sovittaminen nukkuvalle vauvalle ei anna totuudenmukaista kuvaa niiden istuvuudesta, paikallaan pysyvyydestä tai mukavuudesta. Hereilläollessaan Gabriel haluaa mieluummin purra sankoja kuin pitää niitä silmillään.

Baby Banzit löysin netistä, enkä ollut ikinä ennen kuullutkaan niistä. Kuminauha sankana vaan kuulosti niin toimivalta, etten voinut olla tilaamatta. Pikainen Googletus kertoi huutokaupan lasien olevan yli puolet alle uusien vastaavien, joten  värikään ei mietityttänyt enää ;)

Mitä mieltä olet? Onko ihan pöllöä? Olen kuullut ainakin "Pärjäsihän ne vauvat ennenkin ilman aurinkolaseja!"- argumentin.

Onko lapsellasi aurinkolasit ja jos on, niin minkälaiset?

 

Kommentit

Noona (Ei varmistettu)

Ihan pöllöä sanon minä :) Näin musta tuntuu-fiiliksellä sanoisin, että jos lapsella käytetään pienestä pitäen aurinkolaseja, eivät lapsen silmät totu aurinkoon kunnolla. Saatan olla täysin väärässä. Ja tosiaan, eihän meillä kolmekymmpisillä saati meidän vanhemmillakaan mitään aurikolaseja ole ollut ja näkökyky on edelleen tallella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta lapsen silmien suojaaminen auringolta ei ole mitenkään "pöllöä', vaan todella fiksua. On sitä ennenkin pärjätty ilman arskoja, juu, siksi kenelläkään +20 vuotiaalla ei näe silmälasejakaan, eiks nii? ;) UV-säde ei todellakaan ole öögan ystävä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tottakai lapselle aurinkolasit!! Tyhmyyttä olla laittamatta, laitetaanhan aurinkorasvaakin ettei iho pala. Uv-säteiden kanssa ei kannata leikkiä.

Mindeka
Ma-material Girl

Vikaa Vierailijaa (16:28) muuten komppaan: eihän meillä kolmekymppisillä ole lapsena ollut sellasia UV-uikkareitakaan, vaan etelässäkin ollaan riehuttu melkein nakkeina... 

Babybanzin lasit hakusessa meilläkin, yhdet kovasankaiset jo on ja niitä ei suostuta pitämään :D jospa nuo pehmoiset ois kivemmat!

Mindeka
Ma-material Girl

ria, Tsekkaa huuto.net, löytyy varmasti!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei olleenkaan turha ostos, turhempiakin on. Meidän neiti on ainakin hyvin herkkä auringolle - miksi suotta haluaisin sokaista vauvaani auringon säteillä, kun en itsekään ilman laseja ole. Parhaat lasit ovat juuri nuo pehmeällä joustavalla nauhalla sidottavat. Pysyvät hyvin päässä eikä vauvaa häiritse ne.

PäiviR (Ei varmistettu)

Kyllä lasit fiksu juttu on. Jos tarvitsee itse, miksei lapsikin? Itse tykkäsin että Baby banzit on hieman jäykät ja meillä ne painavat nenän vartta. Julbot on ollu hyvän malliset (vaikkakin tyyriit).

Kommentoi