Tenttiin lukeminen & Taapero -yhtälö

Ma-material Girl

 

Edes kevään ensimmäiset pajunkissat eivät rauhoita mieltä tenttiin pänttäämiseen, jos huoneessa ravaa koko ajan taapero, joka hokee "Äiti, tuu!", "Gabriel ei halua tenttiin" tai muuten vaan "Äiti, äiti, äiti---". Oli keksittävä siis evakkosuunnitelma -Joko minulle tai lopulle perheelle.

Mies pakkasi taaperon ja itsensä autoon ja hurautti isälleen kyläilemään, jolloin minä sain lukurauhan ja täydellisen hiljaisen kämpän.

Edellisenä aamuna, he leikkivät pihalla pari tuntia, ja sitä edellisenä päivänä, menin työpaikalleni pari tuntia ennen työn alkua, ihan vaan lukemaan.

 

 

En osaa keskittyä vaikkapa kahvilassa, koska tarkkailen ympäristöäni jatkuvasti. Lisäksi viereisen pöydän keskustelut, tai muut äänet (lapset) saisivat keksittymiskykyni herpaantumaan, joten se ei ollut vaihtoehtona. Sama kai se olisi olla kotonakin?

 

Sporamatkat ovat yleensä aamutuimaan otollisia lukupaikkoja. Miinusta lukemisen pätkittyminen sietämättömän lyhyeksi.

Hmm.. Voiko tämä olla (enää) totta?

 

Miten muut opiskelevat vanhemmat saavat tämän kombon toimimaan?

Vinkkejä kaipaillaan, nimimerkillä: "Tenttiviikko edessä"

 

 

Translation: Reading for exams with a talking and demanding toddler is not the best combo ever

Kommentit

punainentupa

Toi ei kyllä oo helppo yhtälö! Illat ja yöt on otollista ja rauhallista aikaa, jos vain jaksaa..pari yötä ehkä jaksaa/jaksan mutta sitten tuleekin väsy. Taapero ei anna kyllä hetken rauhaa eikä minkään sortin armoa - taaperoille on ihan sama mitä äidillä on meneillään (kuten meillä toissapäivävä oksensin) mutta taapero halusi vain pelata kanssani lätkää. Koska en pystynyt, hän keksi kiivetä ruokapöydälle ja alkoi kaatelemaan kaikki esillä olevat mukin kumoon! That´s taapero:) Eli ihan oikea ratkaisu on pakata lapsi ja mies autoon ja ottaa pieni lukurauha:)

Ella F.
Siperian Ella

Juuri noin, että isi lähtee lapsen kanssa reissuun/puistoon/minne vain muualle, tai sitten äiti koko launataiksi kirjastoon. Usein mä luen öisin, ts. kymmenen jälkeen aloitan ja lopetan sitten kun silmät ei vaan enää pysy auki. Eihän näillä keinoilla enää niin hyviä arvosanoja saada kuin joskus muinoin, mutta yhtäkään tenttiä en vielä ole onnistunut myöskään reputtamaan, kaikki on menneet läpi, eikä ole edes rima tärissyt :)

Tutkielmien kirjoittaminen on aivan tuskaa, koska niihin mulla menee aikaa enemmän kuin pelkkään lukemiseen. Ja koko ajan yksi pieni on siinä sitten repimässä "äitiiii, äitiiii..."En muista milloin viimeksi olisin tuottanut mitään niin laadutonta kun tuo kandini. Niinä päivinä, kun ryhmiä tai luentoja on vähemmän ja lapsi päikyssä, joka ikinen minutti ilman lasta käytetään kotona tiukasti kirjojen kahlaamiseen.

Ja nuo ratikkamatkat ovat hyviä :) Graduvuonna istuin junassa joka viikonloppu, ja sain ihan hirveästi asioita eteenpäin. Mä oon jotenkin niin tottunut tuohon junaopiskeluun, että edellissyksynä yhtenä lauantaina kävin junalla Turussa, että saisin paremmin luettua :D Kaikki keinot siis käyttöön!

Tsemppiä, tuo yhtälö on kyllä todella haasteellinen! Enkä toivota onnea, koska mulla on vahva luotto siihen, että sä osaat kyllä, siinä millään onnella pelata :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Olet kyllä jo selvästi asian ytimessä, eli muksu isin kanssa puistoon/mihin vaan, kunhan et kuvittelekaan että koko perheen kotona ollessa olisi tarjolla rauhallista lukuaikaa. ;) Olen ratkaissut omalla kohdalla tenttiin lukemiset niin, että luen ihan suosiolla yliopistolla tai kirjastossa. Kotona siitä ei tule minulla muutenkaan mitään, sillä ellei joku ihan kamala dl paina päälle, niin alan vaan siivota/syödä/selata nettiä/silittämään vaatteita (??). Poika on yleensä hoidossa n. 6h päivässä, ja yleensä luentoja on vain maks 4 tuntia, eli olen siinä onnellisessa asemassa, että minulla on joka päivä pari tuntia aikaa lukea tentteihin/tehdä koulutehtäviä. Tai sitten illalla kun talo hiljenee, keitän pannullisen teetä ja otan tunnin/kaksi tehokasta työskentelyaikaa (ja yritän pysyä poissa Lilyssä), eli kuten Ellalla, niin yölukemiseksi täälläkin joskus mennään. Eikä ole harvinaista, että ennen jotain tutkielmaa tai isompaa esseetä kirjoitan aamutunneille asti silloin viimeisenä iltana. Huono tapa, tiedän! Tulee aivan todella älykkäitä tuotoksia tuohon aikaan. :D

Teen opintojen ohella aina välillä myös töitä ja täytyy kyllä sanoa, että nostan hattuni niin korkealle kuin ikinä yletän teille vakituisesti työssäkäyville/opiskeleville äideille. Työpäivän jälkeen minulla ei ainakaan ole yleensä yhtään jäljellä jaksamista kouluhommien suhteen, eikä oikeastaan aikaakaan.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mä opiskelen avoimessa erityispedagogiikan perusopintoja ja olen syksystä lähtien tuskaillut tuota samaa opiskelurauhaongelmaa. Tiettyjä juttuja, esim. esseen raakaversiota tai esseen rakenteen suunnittelua pystyn tekemään, vaikka mies ja lapsi leikkisivät vieressä, mutta lukemaan en pysty, jos ei ole omaa rauhaa. Mulla on se ongelma, että jos teen koulujuttuja iltaisin, mun aivot jää ylikierroksille, enkä saa unta. Teen siis koulujuttuja lähinnä taaperon päiväuniaikaan ja vaikka mua harmittaakin käyttää siitä arvokkaasta omasta ajasta minuuttiakaan opiskeluun, on tämä systeemi toiminut toistaiseksi ihan hyvin :)

Kommentoi