Tenttiin lukeminen & Taapero -yhtälö

20140309_202106.JPG

 

Edes kevään ensimmäiset pajunkissat eivät rauhoita mieltä tenttiin pänttäämiseen, jos huoneessa ravaa koko ajan taapero, joka hokee ”Äiti, tuu!”, ”Gabriel ei halua tenttiin” tai muuten vaan ”Äiti, äiti, äiti—”. Oli keksittävä siis evakkosuunnitelma -Joko minulle tai lopulle perheelle.

Mies pakkasi taaperon ja itsensä autoon ja hurautti isälleen kyläilemään, jolloin minä sain lukurauhan ja täydellisen hiljaisen kämpän.

Edellisenä aamuna, he leikkivät pihalla pari tuntia, ja sitä edellisenä päivänä, menin työpaikalleni pari tuntia ennen työn alkua, ihan vaan lukemaan.

 

20140309_194030.JPG

20140309_191602.JPG

 

En osaa keskittyä vaikkapa kahvilassa, koska tarkkailen ympäristöäni jatkuvasti. Lisäksi viereisen pöydän keskustelut, tai muut äänet (lapset) saisivat keksittymiskykyni herpaantumaan, joten se ei ollut vaihtoehtona. Sama kai se olisi olla kotonakin?

 

20140301_091619.JPG

Sporamatkat ovat yleensä aamutuimaan otollisia lukupaikkoja. Miinusta lukemisen pätkittyminen sietämättömän lyhyeksi.

20140309_185633.JPG

Hmm.. Voiko tämä olla (enää) totta?

 

Miten muut opiskelevat vanhemmat saavat tämän kombon toimimaan?

Vinkkejä kaipaillaan, nimimerkillä: ”Tenttiviikko edessä”

 

 

Translation: Reading for exams with a talking and demanding toddler is not the best combo ever

Kommentit (4)
  1. Mä opiskelen avoimessa erityispedagogiikan perusopintoja ja olen syksystä lähtien tuskaillut tuota samaa opiskelurauhaongelmaa. Tiettyjä juttuja, esim. esseen raakaversiota tai esseen rakenteen suunnittelua pystyn tekemään, vaikka mies ja lapsi leikkisivät vieressä, mutta lukemaan en pysty, jos ei ole omaa rauhaa. Mulla on se ongelma, että jos teen koulujuttuja iltaisin, mun aivot jää ylikierroksille, enkä saa unta. Teen siis koulujuttuja lähinnä taaperon päiväuniaikaan ja vaikka mua harmittaakin käyttää siitä arvokkaasta omasta ajasta minuuttiakaan opiskeluun, on tämä systeemi toiminut toistaiseksi ihan hyvin 🙂

  2. Olet kyllä jo selvästi asian ytimessä, eli muksu isin kanssa puistoon/mihin vaan, kunhan et kuvittelekaan että koko perheen kotona ollessa olisi tarjolla rauhallista lukuaikaa. 😉 Olen ratkaissut omalla kohdalla tenttiin lukemiset niin, että luen ihan suosiolla yliopistolla tai kirjastossa. Kotona siitä ei tule minulla muutenkaan mitään, sillä ellei joku ihan kamala dl paina päälle, niin alan vaan siivota/syödä/selata nettiä/silittämään vaatteita (??). Poika on yleensä hoidossa n. 6h päivässä, ja yleensä luentoja on vain maks 4 tuntia, eli olen siinä onnellisessa asemassa, että minulla on joka päivä pari tuntia aikaa lukea tentteihin/tehdä koulutehtäviä. Tai sitten illalla kun talo hiljenee, keitän pannullisen teetä ja otan tunnin/kaksi tehokasta työskentelyaikaa (ja yritän pysyä poissa Lilyssä), eli kuten Ellalla, niin yölukemiseksi täälläkin joskus mennään. Eikä ole harvinaista, että ennen jotain tutkielmaa tai isompaa esseetä kirjoitan aamutunneille asti silloin viimeisenä iltana. Huono tapa, tiedän! Tulee aivan todella älykkäitä tuotoksia tuohon aikaan. 😀

    Teen opintojen ohella aina välillä myös töitä ja täytyy kyllä sanoa, että nostan hattuni niin korkealle kuin ikinä yletän teille vakituisesti työssäkäyville/opiskeleville äideille. Työpäivän jälkeen minulla ei ainakaan ole yleensä yhtään jäljellä jaksamista kouluhommien suhteen, eikä oikeastaan aikaakaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *