Toimiva vaatekaappi Osa 1: Kohtaa totuus

Ma-material Girl

Nyt alkaa uusi juttusarja siitä, kuinka karsia ja siistiä vaatekaappi sellaiseen kuntoon, ettei kokoajan ole jostain puutetta tai tuskailemassa kirppiskasojen kanssa. Niinkuin minulla on nyt raskauden jälkeen ollut, ystäväni sanoin: "Sullahan on koko ajan toi projekti meneillään." No, niin onkin, mutta nyt saa riittää. Lähde mukaan selvittämään, onko tällaisen materialistin mahdollista laittaa itsensä kuriin ja saada vaatekaappi nyt vihdoinkin järkevään kuntoon.

Osa 1: Kohtaa totuus:

Tiedän. Järkyttävää, ällöttävää, sotkuista ja sairasta. Mutta pieni puolustuksen sana: Kuten kaikilla (vaate)riippuvaisilla, myös minulla on (useita) selityksiä, miten ihmeessä tähän tilanteeseen on tultu.

  • Olen työskennellyt kaksitoista vuotta,aina  kenkä- ja vaateliikkeissä. Kaikista työpaikoistani olen saanut työvaate-etua ja henkilökunta-alennusta, joten katastrofin ainekset ovat koossa.
  • Lihosin raskausikanani kaksikymmentäyksi kiloa. Siihen paisumiseen ja sen jälkeen kutistumiseen mahtuu aika monta vaatekappaletta väliin.
  • Rakastan vaatteita. Kiinnyn niihin. Vaikka en olisikaan käyttänyt jotain vaatetta, vaikkapa vuoteen, en raaski luopua siitä, koska "Se näyttäisi keväällä niin kivalta" tai "Ehkä mua kuitenkin joskus kaduttaa, jos nyt sen myyn" -tyyppisiä seliseliselityksiä täältä kyllä löytyy.

Mutta nyt se muuttuu. Ja jotta en pystyisi enää pyörtämään sanojani (ja ahtamaan kaappejani täyteen), päätin tehdä tämän julkisesti, eli odotan teiltä, rakkaat lukijat, tukea ja piiskaamista, jotta pääsen tavoitteeseeni. Kiitos.

 

Kommentit

Marjia

Kiitos tästä!!

Mun on pitäinyt tehdä tämä sama jo viime muutosta.... eikun sitä edellisestä... tai ehkä sittenkin piti tehdä se jo silloin kun muutettiin miehen kanssa yhteen. Mutta nyt sinun innostamana, taidan aloittaa heti. No more excuses!

Tyyne
Sukat makkaralla

Uuh, pahapaha! Täältä tulee ainakin tsemppiä:) Mulla on sama missio edessä, kunhan maltan myös luopua vanhoista (liian isoista) vaatteista. Sen jälkeen haluan toimivan vaatekaapin sisällön. Mietiskelen muuten aina välillä salaa että pitäisköhän hakea extraajaksi johonkin vaateliikkeeseen (löytyy myös koulutusta alalta) jotta saisi aina ihastella (ja ostella) uusinta uutta :)

Hyvä! Tsemppiä! 

Mulla on sama ongelma - on vaikea luopua mistään. Ja silti tuntuu siltä, että mulla on a) aina samat vaatteet päällä ja b) ei koskaan mitään päällepantavaa

Mutta totuus on, että kaikkea on liikaa! Mutta ei mitään, mikä inspiroisi tällä hetkellä. Ja siitähän seuraa se, että lipsahdan kevätvaateostoksille viimeistään ensi viikolla, jolloin tulemme Turkulaisvauvan kanssa  kotiin Helsinkiin!

Kerro, miten homma edistyy! Ja kiitos muuten siitä midi-hamevinkistä. Olen saman mittainen kuin sinäkin, joten ehkä hamepituus ei vaadikaan mallimittaista kantajaa.

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla myös kaapissa liian isoja JA liian pieniä vaatteita, vaikka paino pysynyt jo vuoden verran tässä niiden keskellä... Ehkä nyt saan itsekin tästä inspiraation kaappien siivoiluun?

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitti tsempistä Marjia, Tyyne, Järkky ja Vierailija 17:47!

Projekti etenee ainakin hieman ja siitä luvassa huomenna uusi juttu: Osa 2, joka taitaakin olla se työläin osuus tästä hommasta... Karsiminen nimittäin!

Olisi hienoa,varsinkin jos innostutte itse samaan juttuun, että kommentoisitte sitten näihin juttuihin, jos keksitte, miten tää projekti kannattaisi tehdä kerralla, kunnolla. Eli vinkataan toinen toisimme, right?

Järkky: Todella ihanaa, jos inspiroiduit siitä midistä. Kiva kuulla, että joku oikeasti lukeekin näitä juttuja! Kuvia jakoon sitten, kun löydät omasi :)

kultahillokala

Älä huoli, tässä osotteessa on maailman karmein vaatekaapin sisus, jota voi kutsua lähinnä nimellä läjä:] Mä oon vaatekaappiepäonnistuja euroopanmestaruustasolla: toivottavasti sun projekti saa mutkin järkiini tuon oman vaatehelvetin kanssa:D

Mindeka
Ma-material Girl

Kuullostaa tutulta, kultahillokala. Valitettavan tutulta. Tule sinäkin mukaan projektiin nyt!

my view

Pysyn tukenasi :D

Venlakarpalo

Tein itse viime keväänä vastaavan, suht ison projektin, jossa karsin vaatteiden määrää ja laitoin vaatekaapit muutenkin uuten uskoon. Aika pitkään vaatteet pysyivät hyvässä järjestyksessä, mutta olen sen jälkeen aloittanut työt vaateliikkeessä, ja homma on jälleen karannut käsistä... PItäisi varmaan tehdä uusiksi.

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos myview! Tukea tässä tarvitaankin!

Venlakarpalo: Äh! Melkein jo onnistuit!

Tuo vaatekaupassa (tai kenkä-, laukku-, koru- jne.)  työskentely muuten tekee vauhtisokeaksi! Ei myyjät saa ilmaiseksi sieltä kaikkea haluamaansa (jos mitään), vaan niihin hintoihin tulee sokeaksi. Tarpeeksi kauan kun myyt laukkuja viidellä sadalla, niin pian se tuntuukin jo ihan normaalilta. Itse koin saman, edellisessä työpaikassani, kenkäkaupassa, josta muutaman vuoden sisällä ostin varmaan enemmän (laadukkaita toki) korkokenkiä kuin koko elämäni aikana tarvitsisin. Voin vaan kuvitella, mitä se olisi, jos työskentelisi henkkamaukalla tai muussa halpiskaupassa. Saakohan niistäkin vielä henkilökunta-alennusta??

Sitten jos saa työvaatteita (1-2 settiä/kausi), niin puolen vuoden päästä olet jo kyllästynyt niihin, ettet halua laittaa niitä päällesi, joten säilöt ne kaapin perälle hetkeksi. Siinäpä se ongelman ydin onkin.

Dooris (Ei varmistettu)

Työvaatteella on voimakas työn "leima", koska olen tätä pitänyt töissä xx kertaa, en halua siihen vapaalla pukeutua.
Puserot edustavat erityisesti tätä ryhmää.
Ala-osia; farkut, housut, hameet, käytän vapaallakin yhdistäen ne niihin ei-duuni ostoihin.
Ketjuliikkeiden alemyyneistä en osta mitään: vanhaa sesonkia.

Kittanoista vaatteista olen luopunut tyystin. Vaikka runko kestäisi makkarankuori mekon, en siinä viihdy. Huvittavaa sinänsä, sillä olen hävittänyt lähes 8kg viimeisten vuosien aikana.

Tulipa mieleen, että taidan käydä pari paitapuseroa kaapista sovittamassa, miten slimmejä ne olivatkaan, jos laittaisi siihen "lähdössä-jakoon"-kassiin.

Onnea karsintaan ja hyviä hermoja houkutusten keskellä! (sitä tarvitsen itsekin;))

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos, kiitos, tsempistä myös Dooris ja Papyli!

Mulla olis raskauden aikaan, yläkaapissa jemmassa laatikko, jonne viikkasin kauniisti ne, joita ajattelin vielä raskauden jälkeenkin käyttäväni. Ajattelin nyt tehdä myös neljännen kasan:" Hetkeksi säilöön". Tämä menisi sillä periaatteella, että koska en raaski niistä vielä luopua, niin jemmaan ne kaappiin ja jos en niitä kertaakaan kaipaa tässä kevään ja kesän kynnyksellä, niin nekin joutavat pois.

Huomaan pitäväni erityisesti kiinni sellaisista vaatteista, jotka olisivat mielenkiintoisen näköisiä myös blogikuvissa, mutta jotka kuitenkin ovat liian "monimutkaisia", jollain tavalla, makuuni.Kadehdin emmikoon kaappia, joten se kertoo kyllä siitä faktasta, että tämänkin materialistin kuoren alla piilee minimalisti.

Tyyne
Sukat makkaralla

Onkohan tämä nyt ihan noloista noloin juttu, mutta mulla on ollut mielessä ton vaatekaapin siivouksen yhteydessä myös tuo tiettyjen vaatteiden jemmaaminen. Mutta ehkä päinvastaisessa merkityksessä kuin teillä lapsellisilla...nimittäin..öh, oon miettinyt että olisko mitään järkeä säästää muutamaa tosi kivaa, mutta liian isoa mekkoa siltä varalta, että joskus sattuisi odottamaan beibiä? Vai onko muoti ja mieli siinä vaiheessa muuttunut niin paljon, että sitten ostaa mielummin ihan siihen tarkoitukseen sopivia mekkoja... En kyllä tiedä. Ne mekot on vaan niin kivoja etten raaskisi myydäkään:(

Mindeka
Ma-material Girl

Mä itse laitoin kaikki raskausvaatteet eteenpäin, mutta ajatuksissa ei ole lähitulevasuudessa (vuodessa-kahdessa) toinen lapsi. Siinä ajassa kerkeää muuttumaan mieli, muoti ja vartalo niin paljon, että itse ajattelin sen olevan turhaa. Toisaalta, jos jemmaat pari mekkoa, niin eihän se ole vaarallista. 

Kommentoi