Toimiva vaatekaappi Osa 2: Kuvaa, kokeile ja karsi

Juttusarjan toinen osa. Kerää kaikki vaatteesi yhteen paikkaan ja aloita urakka: sovita jokainen vaate päällesi ja mieti, istuuko se sinulle oikeasti ja tällä hetkellä. Koska en aio kasata mitään tavoitevaatekaappia, kaikki jotka eivät ole nyt päälläni täydellisiä, joutuu armottomasti ”Pois” kasaan.

sovita_huolella.jpg

Sovittelun avuksi on hyvä kaivaa kamera. Ota jokaisesta vaatteesta kuva, jolloin sinulla on kuvamateriaalia kaapistasi löytyvistä vaatteista ja jo valmiiksi kuvat niistä, jotka päätyvät myyntiin (nettiin, tässä tapauksessa). No, nyt varmaan joku jo ihmettelee, että miksi omasta vaatekaapista pitäisi olla kuvia? Itse olen miettinyt sellaista, että karsinnan lopuksi, kokoan jokaisesta tuoteryhmästä vielä kollaasin, josta näkee lopputuloksen ja on mahdollista esim. karsia lisää. Tulette huomaamaan, että kohdallani tämä on välttämättömyys ja oikeastaan varatoimenpide.

 

Tee karsiminen ajatuksella ja huolella.

Montako juhlamekkoa/ jakkua/ laukkua/ uimapukua jne. oikeasti tarvitset?

Käytätkö tämän mallisia housuja, vai haluaisitko  käyttää?

Minkä kanssa pidät tätä vaatetta?

Istuuko se hyvin?

Onko materiaali kestävää ja laadukasta?

Onko vaate ehjä?

Koska viimeksi käytit vaatetta ja miksi et ole käyttänyt sitä sen jälkeen?

Onko vaate ajaton vai pintamuotia?

Mikä on tyylisi ja tarpeesi, juuri nyt ja tässä elämäntilanteessasi?

maaliskuun_6._2013_031.jpg

Projektin vaikein osuus on ehdottomasti tässä. Kukaan muu ei voi kertoa sinulle, mikä olisi sopiva määrä vaatteita tai kuinka monta takkia tarvitset. Koita olla siis rehellinen itsellesi ja tee karsinta vaikka parissa eri osassa, niin se ei tunnu niin rajulta.

Mieti sellaisia asioita, kuten mitä vaatetta käytät useimmin ja miksi? Miksi taas toinen vaate jää kaappiin lojumaan? Onko siinä kenties liian avara pääntie, onko sinulla siihen alusvaatteita tai edustaako se jotain sellaista, jota haluaisit olla, muttet kuitenkaan ole? Itse harrastan harrastin aika paljon tätä: Tää olis tosi makee sellaisten lyhyiden shortsien kanssa, tai muuta vastaavaa, jota en omistanut.

Miksi siis säästää jotain vain sen vuoksi, että jos joskus ostaakin jonkun toisen vaatekappaleen, jonka kanssa se saattaisi sopia..?

 

Karsi vaatteet kolmeen pinoon:

 1. Kaappiin jäävät vaatteet
 2. Myyntiin menevät vaatteet
 3. Lahjoitukseen/ keräykseen menevät vaatteet

 

maaliskuun_6._2013_029.jpg

Seuraavaksi on vuorossa kaapin siivous ja uudelleen järjestäminen, joka pitäisi olla helppoa, kun niin paljon on karsittu pois… Siitä huomenna lisää!

 

Lue juttusarjan ensimmäinen osa täältä.

 

 

Kommentit (5)
 1. Kiitti hei Toimitus!

  🙂 

  Nyt en ainakaan voi enää luistaa siitä, ettenkö saisi tätä projektia loppuun asti!

  emmikoo: Huomasin tänään tuon. Aikalisän paikka siis. Karsiminen hetkeksi jäihin ja valokuvaamaan niitä, jotka ainakin päätyvät myyntiin..

 2. papum_3.jpg

  Kiitos mainiosta jutusta, kurkkaa myös toimituksen palstalle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *