Toimiva vaatekaappi Osa 4: Myyntiin menevät (ja houkuttelevan ilmoituksen tekeminen)

Juttusarjan neljäs osa (Lue aiemmat jutut täältä: osa 1, osa 2, osa 3). Koska jouduin karsimisen kanssa pieneen pattitilanteeseen, eli tunteet ottivat järjeltä vallan, niin jätin sen hetkeksi. Keskityn nyt niihin, jotka ainakin päätyvät myyntiin. Olen kokenut helpoimmiksi myyntiareenoiksi Huuto.netin ja kaverikirppikset, joita olen pitänyt n. kerran vuodessa kotonani. Nyt otin kuitenkin yhteyttä Olivian Blogikirppikseen ja koska sieltä näytettiin vihreää valoa vaatteilleni, niin edessä on kuvausurakka.

Aloitetaanpa siis.

filippa_k_silkkimekko_s.jpg

Minkälaisia myyntikuvien tulisi siis olla?

 • Valoisia, realistisia ja simppeleitä. Pese ja silitä myyntiin kuvattavat vaatteet aina. Voin luvata, että siisti ja kauniisti kuvattu vaate houkuttelee enemmän ostajia kuin ”En jaksanut pestä tai silittää, uusi omistaja tehköön sen.” -tyyppiset ilmoitukset.
 • Se, että kuvassa on puhdas ja silitetty vaate (henkarilla tai lattialla), kertoo myös ostajille, että arvostat vaatteitasi ja olet pitänyt niistä huolta.
 • Kuvaa vaate henkarilla vain, jos siitä saa oikean kuvan vaatteen mallista tai vaikkapa läpikuultavasta materiaalista (lattiaa vasten se ei esim. eroitu).
 • Mieluiten vaaleaa taustaa vasten, paitsi jos kyseessä on valkoinen vaate. Mielestäni myös kuvan tausta kertoo myyjästä. Jos tausta on sotkuinen tai kellarivarasto, niin en itse ainakaan innostuisi. Itselläni se on myös joskus vaikuttanut siihen, etten vakuutu vaikkapa designer-kaman aitoudesta, vaan jätän kuvan taustan takia tarjoamatta.
 • Jos vaatteessa on vika, vaikkapa reikä (vaikka olisikin korjattu), ota lisäkuva siitä läheltä. Liioittele mieluummin kuin vähättele, äläkä ikinä jätä mainitsematta asiasta! Esim. Huuto.netissä, ostajalla on oikeus purkaa kauppa, jos myyjä on jättänyt jotain oleellista kertomatta tuotteestaan.
 • Kuvaa vaate edestä ja takaa, jos siellä on jotain etukappaleesta poikkeavaa, kuten eri materiaali, hieno yksityiskohta jne.

filippa_k_liivi_m.jpg

whyred_neule_s.jpg

Itse kokosin kuvat Picasalla pareiksi, jolloin itsellenikin on selvempää, mistä tuotteesta kuva on. Lisäksi rajaan kuvat niin, että taustaa ei näy juurikaan, jolloin itse tuote on pääosassa.

 

Helpoin tapa saada kuva tarpeeksi pieneksi (esim. Huuto.nettiin) on klikata valmista kollaasia/ kuvaa hiiren oikealla -> Muokkaa-> (avaa Paintin) Muuta kokoa -> Prosentit ja vaihda ”100” kohdalle ”50”, jolloin kuva muutetaan puolet pienemmäksi. Tällä kikalla saat kuvan pysymään saman kokoisen näköisenä, mutta todellisuudessa se on bittiavaruudessa (tai jossain) puolet pienempi. (En väitä, että itsekään ymmärtäisin tästä sen enempää, joten mennään eteenpäin.)

 

Kun teet myynti-ilmoitusta, mainitse ainakin:

 • Materiaali
 • Mitat (RY: rinnanympärys leveimmästä kohdasta, VY: vyötärön ympärys kapeimmasta kohdasta ja LY: lantion ympärys laveimmästä kohdasta. Housuissa lahkeen pituus mitataan haarasta alaspäin. Vyötäröstä mitattu pituus ei kerro ostajalle oikeastaan mitään. Takeissa puseroissa hihanpituus kainalosta vastaavasti. Paidoissa, mekoissa ja hameissa taas koko pituus on oleellinen.)
 • Kuntoluokitus (mieluummin alakanttiin kuin parempaan)
 • Pesuohjeet (varsinkin jos on vain kuivapesu!)

Lisäksi itse mainitsen useimmissa myös:

 • Ostopaikka ja -hinta
 • Minkä kanssa olen käyttänyt (arki/juhla)
 • Miten materiaali käyttäytyy pesussa, eli tarvitseeko aina silittää, onko kuivapesu pakollinen jne.
 • Minkä takia myyn ko. tuotteen

 

Miltä vaikuttaa? Onko sinulla vielä jotain myyntikikkoja, jotka olet havainnut hyväksi nettimyynnissä?

 

Kommentit (3)
 1. Toi on muuten tosi hyvä vinkki ja pointti! Kiitos MairaK. Varsinkin housujen myymistä tämä helpottaa varmasti huomattavasti. -Pitääkin kokeilla.

  Kiitos vielä!

  1. Nettikauppias
   27.8.2015, 07:39

   Moikka,

   Mä oon pitkään miettinyt, että mistä saisi kaikkein helpoiten nettikaupan omaan käyttöön omalle brändille. Mä törmäsin tällaiseen saittiin: marketsrepublic.com

   Onko joku jo testannut ja tietääkö joku milloin tää aukeaa taviksille?

 2. Olen todennut vaatteiden kuvaamisen päällä olevan hyvä myyntikikka, jotta muut näkevät miten vaate asettuu päälle puettaessa. Pelkästään henkarissa/lattialla kuvatut vaatteet saattavat olla liian mitäänsanomattomia. Usein laitan myynti-ilmoituksissa vierekkäin kuvan vaatteesta henkarissa sekä päällä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *