Toimiva vaatekaappi Osa 5: Valmis

Ma-material Girl

Eilen otin härkää sarvista ja pusersin loppuun aloittamani projektin: vaatekaapin (lopullisen) siivoamisen. Kun poika nukahti päikkäreille, niin minä siirsin (taas kerran) vaatepinot ja rekin olkkariin ja viimeistelin urakan. Tässä lopputulos, olkaa hyvä:

Viisi puseroa

Kaikki T-paidat, alustopit, biletopit ja pitkähihaiset trikoot

Jakut ja liivit, jotka saivat jäädä kaappiini

Tässä heikkouteni: nahkajakut ja -takit sekä muut välikausitakit. Säästin nämä kaikki, koska ne ovat tasaisessa käytössä ja oikean kokoisia edelleen.

Neuleet, neuletakit ja tunikat

Hameet: kaksi lyhyttä kynähametta, yksi midihame ja kaksi maksihelmaa

Neljät mustat housut, viidet farkut ja kahdet chinot

Mekot: neljä bilemekkoa (ns. pikkumustaa), yksi maksimekko ja yksi midimekko

Tässä siis yhteenvetona, kaikki mitä jäljelle jäi. On vielä valinnanvaraa, ja jonkun mielestä karsittavaakin, mutta pakko olla tyytyväinen lopputulokseen. Pikkukuvissa siis eriteltynä kaikki tuoteryhmittäin ja isossa kuvassa kaikki, sulassa sovussa.

Muistakaa  säästäkää (vain)  ne, mitä oikeasti käytätte. Pystyisin hyvin elämään vähemmälläkin vaatemäärällä, mutta en halua. Tämä on minulle sopiva garderoobi ja jollain toisella se on hyvinkin erilainen.

Tajusin projektin edetessä sen, mikä todellakin on minun oma tyylini ja mikä on se sopiva määrä, jolla edelleen pystyn halutessani hulluttelemaan, mutta kuitenkin helpottamaan päivittäistä pukeutumista. Jos nyt nopeasti lasken jokaisen kappaleen yhteen, niin luku on 74 kappaletta (sis. viisi urheiluvaatetta ja myös kotiverkkarit). Olen tyytyväinen!

 

Mitenkäs siellä muilla etenee? Innostuiko joku oikeasti samaan?

 

Lue koko juttusarja täältä:

1. Kohtaa totuus

2. Kuvaa, kokeile ja karsi

3. Tarkista pyykkikorit eli karsi lisää

4. Myyntiin menevät (ja myynti-ilmoituksen tekeminen nettiin)

Kommentit

Luru
Changes

Vau! Sä oot niin mun sankari! Hienosti karsittu ja hyvältä näyttää sun vaatevalikoima nyt :)

Ella F.
Siperian Ella

Oooh, todella ansiokas suoritus! Joku aika sitten tehtiin koulussa tilastoja siitä, mikä oli ihmisten mielipide siitä, mikä on minimimäärä vaatekappaleita, millä tulee toimeen ja mikä on todellisuus. Sä olen nyt kyllä tosi lähellä sitä kohuullista minimiä :) Kahdehdin! 

Juuri vein itse n. kuukausi takaperin lapsen tarhalla järjestettävälle kirppikselle kauhean kasan vaatteita, osa täysin käyttämättömiä. Mitä järkeä, kysyn vaan...

Näyttääpä upealta ja siistiltä :) Ja sulla on tosi kivoja vaatteita. Onneksi olkoon mahtavasta suorituksesta!

Mulla tosin on tuonverran vaatteita ennen karsintaa. Haluaisin siltikin karsia koska on paljon vaatteita joita en käytä mutta pelkään että karsin liikaa ja sitten ei oo mitään päällepantavaa.  Ja tälleen persaukisena ei oo varaa ostaa mitään oikeen tilallekaan. Nyt yritän tekniikkaa, että aina kun ostan vaatteen luovun jostain vaatteesta. Ja urheiluvaatteitahan mulla on huomattavasti enemmän kuin sulla, mut ne kuuluu sarjaan käytän lähes päivittäin.

Dalmi
Arkisokka

Oli kyllä mielenkiintoinen juttusarja! :) Itse tyhjennän vaatekaappini sisällön lattialle kahdesti vuodessa ja alan karsimaan. Teen yhden pinon vaatteista joita en ole käyttänyt puoleen vuoteen ja jos se sama pino on koskemattomana seuraavalla kaapin tyhjennyksellä, lentää pinkka pois. Turhia riepuja siellä silti koko ajan on, ei siitä taida (meikä) mihinkään päästä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, hyvältä näyttää!
Mihin meinaat mennä myymään ne kaikki karsimasi vaatteet? Tahdon ehdottomasti olla paikalla :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Respect! Hieno suoritus!

Meitsi (Ei varmistettu)

Onnea!
Onko oletettavissa siis blogikirppistä, kaverikirppistä vai Huuto.nettiä? ;)

Tyyne
Sukat makkaralla

Vau täältäkin! :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos, kiitos, kiitos kaikille (aiempiinkin juttuihin kommentoineet) tsempeistä ja onnitteluista Luru, Ella F., NinaMaria, Vierailijat, Meitsi ja Tyyne!!

Toistaiseksi olen ajatellut kuormittaa Huuto.nettiä ja Olivian blogikirppistä, mutta tokihan mä voisin tässä omalla pastallakin niitä tarjota, jos vain joitain sellainen ajatus kiinnostaa?

Muutama kaveri ilmoitti heti projektin alkumetreillä, että tulee kyllä erittäin mielellään taas käymään luonani "kaverikirppiksellä", kunhan vaan kaapit on siivottu ;) Olen pari kertaa vuodessa siis kutsunut samanhenkisiä ja -kokoisia frendejä kyläilemään pitkin päivää, kahvin ja naposteltavan merkeissä, ja samalla kaikki halukkaat ovat saaneet penkoa ja sovitella karsimiani vaatteita. Tähän asti tuo on toiminut todella hyvin!

Marjia

Huomasin ainakin hyvin meidän erot ja repeilen täällä sille!

Mulla on kuudet kotiverkkarit ja yhdet farkut. Ainakin 15 trikoopaitaa ja toppia (tosin ennen iltapäivää olen vaihtanut kuivan paidan päälle yleensä jo kahdesti), muttei yhtään jakkua tai biletoppia.

Käynköhän mä liian harvoin kaupungilla? Kaupoillakin (lue: Prismassa) huomaan aina hypisteleväni verkkareita ja velourasuja....

 

Mindeka
Ma-material Girl

Marjia: Kyllä ne munkin "biletopit" on kaksi trikoista, pliseerattua, toppia ;) Mutta ymmärrän pointin. Tiedän muuten vaikka kuinka monta urheiluvaatteiden hamstraajaa ja sun kaltaisia kotivaatehamstereitakin on varmasti, mutta siksipä onkin tärkeää, ettei yritä ainakaan matkia jonkun toisen neuvoja "Nämä on pakko löytyä jokaisen kaapista" -tyyliin, vaan todella tiedostaa se, mitä käyttää.

-Ja oikeastaan, siihenkin on syy, miksi en tehnyt tätä karsintaa vuosi sitten :D (nyt 1v7kk poika siis)

Hienoa Papyli! Jäämme odottamaan sun postaussarjaa aiheesta :)

Marjia

Niin ja vaikuttaa varmaan työkin siihen. Kun on aina saanut töihin mennessä vaihtaa hoitsun uniformun päälle, niin ei ole tarvinnut miettiä siistejä työvaatteita ja verkkarit toimii parhaiten työmatkaa kävellessä/pyöräillessä. Tähänhän tulee muutos, kun minusta tulee se sossutäti ja sitten mä varmaan tarviinkin jonkun tyyligurun itselleni, että osaisin pukeutua oikein.

Mindeka
Ma-material Girl

Työ vaikuttaa oleellisesti, niinpä.

Elsis
In The Mood For Run

Kiitos Mindeka hyvistä vinkeistä - ja noista kategorioista esim. "paidat", "biletopit" ja "neuleet&tunikat", joilla lähteä tuota urakkaa tekemään. Pitäisi itse ottaa myös härkää sarvista ihan näinä päivinä. Tosi hyödyllinen tämä viisivaiheinen prosessikuvaus. :)

Äh, en ole vieläkään saanut aloitettua omaa projektiani! Onnittelut karsinnasta! Mutta tosiaan kysyttävä munkin on: eli eikö sulla ole ollenkaan rönttöisiä kotivaatteita? Vai oletko hatunnoston arvoisesti siististi pukeutunut myös himapäivinä? Hemmetti, tänään on aloitettava. En tiedä mitä teen vaatekaappini työvaateosastolle. Siellä on housupukua ym asiapenttivaatetta toisensa perään, enkä tiedä inspiroivatko ne sitten enää kun palaan töihin. Ehkä jätän niiden läpikäynnin myöhemmäksi. Mutta niistä lukuisista talvitakeista ja farkuista on ainakin päästävä eroon! En ole koskaan myynyt huutonetissä mitään. Menevätkö farkut siellä kaupaksi vai missä niistä kannattaisi yrittää päästä eroon? Itsehän en voi housuja ostaa sovittamatta. Mulla on ihan kelpo merkkejä, Tigeriä ja Dieseliä lähdössä kiertoon.

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitti Elsis ja Järkky kommenteistanne!

Järkky: Mulla on yhdet Isabel Marantin verkkarit, jotka olivat jalassa tätä projektia tehdessäni. Olin kyllä kuvannut nekin, joten tässä kuva:

img_5894.jpg

Yritän välttää nimenomaan kotivaateiden hankkimista, koska kaapista löytyy muutenkin toppia ja paitaa, jota voi käyttää mukavasti myös kotona. Oikeastaan ainoat, joilla en mielellään touhua taaperon kanssa, on silkkipaidat. Kaikki muu kotona käyttämäni vaate on siis samaa kamaa kuin muuallakin käytän. Työvaatteet pyrin pitämään erikseen, koska pari kertaa on jo käynyt niin, että housuissa onkin lähdon hetkellä räkää tai jakussa olkapäällä ruokaa ;)

Mustilla farkuilla en muuten suosittele konttaamista, koska väri kuluu polvista ihan hetkessä! Testattu on!

Olen myynyt farkkujakin Huuto.netissä. Sain juuri vinkin lukijaltani, että kannattaa ottaa yksi kuva, jossa vaate on päälläsi, koska siitä ostaja näkee sen istuvuuden. Farkuissa tämä varmasti toimii!

Mm. Tigerilla ja Dieselillä on aivan varmasti (myös) oma asiakaskuntansa, joka tietää mallin nimeltä (usein pesulapussa ilmoitettu), joka kannattaa koon kanssa laittaa otsikkoon. Itse myin eilen puolessa vuorokaudessa suorat housutkin netissä, nimenomaan mallin nimellä. Jos mallin nimi on tiedossa, niin ostaja pystyy myös Googlaamaan lisäkuvia, joissa housu on mallin päällä. Ja jotkut taas ovat niin klassikoita, että sen mallin tietää nimeltä about kaikki, kuten esim. Tiger of Sweden Skogsberg (linkissä Googlen kuvahakutulos).

Tsemppiä!

Kommentoi