Treenikielto

Ma-material Girl

Ihan näin lennokkaasti ei mennyt viimeinen Naisten10. Parin kilsan jälkeen alkoi rintaa painamaan ja oksennus tulemaan suuhun. Taistelin noin 4,5km kohdalle, join ja söin tuttujen kojulta hieman mansikkaa. Kyllä tämä tästä. Jatkoin juoksua noin 500m ja olin aivan poikki. Ihmettelin, mitä tässä nyt oikein tapahtuu?Miksen jaksa juosta yhtään? Siis yhtään?!

Tapasin toisen adidasheimolaisen, joka käveli vihoittelevan polvensa kanssa ja liityin hänen seuraansa. Kävelimme (ja välillä kokeilimme juosta, ei, ei se onnistunut kummaltakaan) 9km kohdalle, josta otimme loppukirin juosten (ja kiroillen).

Sports Tracker kertoi ajakseni 1:15, joka on siis vartin enemmän kuin vuosi sitten kesällä (N10) ja parikymmentä minuuttia enemmän kuin Midnight Runissa syksyllä. Tajusin kyllä, että joku oli vialla, mutta kun kilpailuvietti on mitä on, niin tulos masensi siltikin.

Illalla nousi kuume, alkoi jumalaton kurkkukipu ja jokaikistä lihasta jomotti ja kiristi. Nukahdin illalla varmaankin ennen taaperoa, ja kuorsasin taju kankaalla aamukahdeksaan asti. Olo oli vetämätön ja hutera. Jäin sairaslomalle töistä flunssan ja kuumeen takia.

Eilen kävin lääkärissä, koska kurkkua/korvia/niskaa tuntui aina vaan särkevän. Pikainen lääkärikäynti sisälsi paljon informaatiota ja laboratoriotestejä, joita en pystynyt ihan täysin sisäistämään, mutta nämä sanat noteerasin: *streptokokki, lepo, juoksukielto, leposyke, EKG, sydänlihaksen tulehdus, angiina, nielunviljely, sairasloma ja sanoinko jo: ehdoton treenikielto, usean viikon ajan.

Lääkäri oli huolissaan, mutta onnellinen, että olin kävellyt. En kertonut loppukiristä, mutta leposykettäni siis tarkkailen. Alkuviikosta en pystynyt kantamaan taaperoa edes pientä matkaa, koska hengästyin heti ja olo kävi sietämättömäksi. Vielä ei ole siis varmaa, mitkä kaikki noista sanoista* koskee minua, mutta parin päivän tarkkailulla ja lääkärikäynneillä selviää pian lisää.

Nyt siis lepäillään.

 

Jos jotain tästä opimme, niin sen, että jumantsuikka, flunssassa ei saa juosta, hölkätä tai muutenkaan urheilla.

Pictures: Adidas, adidasheimo2013,©Pasi Salminen

Kommentit

MM
Maijan matkassa

Huh! Nyt sitten vain rauhallisesti toipuen - pikaista parenemista!

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos. Kyllä tämä pelästytti tarpeeksi, että nyt malttaa levätä.

Toimitus
Toimitus

Hui! Toivotaan, että kaikki on pian kunnossa. Hyvä muistutus meille kaikille, jotka kuvittelemme olevamme supernaisia.

Mindeka
Ma-material Girl

Niinpä! Mikä ihme siinä on, että kuvittelee itse voivansa vaikka ja mihin? ;)

pom pom

Hui! Paranemista!

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos, Aino!

Hetkiä arjesta

Voi ei sun kanssas :/ nyt lepäilet kyllä ihan rauhassa!Juoksemaan kyllä ehtii,mummot odottaa <3 :)

Mindeka
Ma-material Girl

Lepäilen, lepäilen. Lääkekuuri alkoi eilen, joten katsotaan nyt sen jälkeen (10vrk), mikä on tuomio.

Hyviä mummoiluja! Kyllä mä vielä tästä mukaankin taas pääsen -Toivottavasti!

<3

Kommentoi