Tutti(pullo)vieroitus taaperolle

Ma-material Girl

Joo-o, tiedetään, onhan Gabriel jo aika vanha juomaan maitoa tuttipullosta. Huomautuksena kerrottakoon, ettei suinkaan kaikkea juoda tuttipullosta, mutta tavoitteenamme olikin irtautua niistä viimeisistäkin (huonoista) tavoista, jotka käsittävät siis aamu- ja iltamaidot, sekä päikkärien jälkeiset imutukset.- Ja seuraavaana lähtee tutit.

Olin varautunut aiheeseen liittyvään jännitysnäytelmään ja oikeastaan kunnon draamaankin taaperon puolelta, mutta totuudella ei ollut mitään tekemistä noiden sanojen kanssa. Perjantaina päätimme puolison kanssa, että tämän viikonlopun aikana luovumme tuttipulloista kokonaan ja piilotimme ne keittiön pimeimpään (ja sotkuisimpaan) laatikkoon. Joku järkevämpi heittäisi ne pois, mutta me selvästikin epäilimme onnistumistamme ja päätimme vain jemmata ne.

Päiväunien jälkeen olisi vuorossa pullomaito, mutta tällä kertaa se tarjoiltiinkin nokkamukista. Puoliunessa kiemurteleva taapero alkoi itkemään ja huutamaan nähdessään pullon mukin, mutta rauhoittui ja taipui parissa minuutissa. Maito meni kokonaan.

Iltapalalla poika ei edes tuntunut huomaavan eroa. Olimme ihmeissämme. Oliko poika ollut valmis luopumaan tuttipullosta jo aikoja sitten? Me vanhemmat vaan olimme juurtuneet (huonoihin) tapoihin?

Sunnuntaina tajusimme, ettei aiheesta saisi draamaa eikä ongelmia väkisinkään. Olimme onnistuneet.

Ruokailessamme, harjoittelemme oikeasta lasista juomista. Se menee oikein hienosti, kunhan vaan aikuinen pitää lasista kiinni. Muuten lasin sisältö kipataan kerralla kurkkuun päälle.

**

Mitenkäs käy sitten niiden tuttien kanssa? Se onkin varmaan hieman paljon vaikeampaa, mutta parin kuukautta aikaa onnistua. Olemme päättäneet, että kaksivuotisneuvolassa, on tuteista jo luovuttu kokonaan.

Kysyisinkin nyt teiltä: Mikä on paras vinkkisi tuttivieroitukseen?

Tuttikeiju? Järkipuhe? Kiristys tai lahjonta?

Veikkaan, että seuraavien kuukausien aikana, olemme valmiita kokeilemaan ihan mitä tahansa, joten antakaa tulla vaan. Tähän aiheeseen liittyen, ei yksikään keino ole huono, kunhan sillä vaan päästään tavoitteeseen.

Olemme kiitollisia avustanne.

Kommentit

jjonaa

Meillä vois kohta olla kanssa ajan kohtainen tuo tutista vierottaminen, olen miettinyt että mikä meille olisi se paras aika.. Ei ainakaan nyt kun pyörin täällä väsymyksessä ja hormoonimyrskyissä, haluun kaiken tehä mahollisimman helposti, kohta pieni kakkonen syntyy ja sitten ollaankin ihan muissa maailmoissa joten ei silloinkaan eli varmaan menee myös lähemmäs kun inari on 2 vuotias.. 

Ite varmaan vierotan ns. kerta heitolla. Tutit heti aamusta roskiin ja roskis pitää viiä saman tien sitten roskakatokseen.. :D tuttipullosta vieroitin myös näin kertaheitolla kun yöt meni sen kanssa ihan hulinaksi ja se meni aika helposti, eli toivotaan että tää tuttikin onnistus yhtä helposti:)

Eli siis oma mielipiteeni tähän on että kerta heitolla pois! Mutta lapsetkin on erinlaisia, joillekkin taas sopii pikku hiljaa vierottaminen. 

Maami (Ei varmistettu)

Tyttö on 1,5v ja tuttia nassuttaa hyvin tyytyväisenä yöunilla ja päikkäreillä. Päätimme että tutista luovutaan ennen 2 vuoden ikää ja ajattelimme yrittää antaa tutit joko tulevalle vauvalle, tai hiirille..toteutus onkin sitten erijuttu :D mietin kanssa että kumpi on helpompi, se että jättää tutin pois heti kerralla vai että esim, päikkärit nukutaan ilman tuttia?!
Mummuni sanoi aina että kyllä lapsi itse luopuu tutista kun on sen aika...luotan siihen että lähempänä 2v ikää tyttö ymmärtäisi "järkipuhetta" ja haluaisi itse luovuttaa tutin....jää nähtäväksi ;)

Mahtavaa että tuttipullosta luopuminen oli noin helppoa! Toisaalta, siitä ja varsinkaan maidosta ei tarvinnut luopua kokonaan, toisin kuin tutista!

Tsemppiä ja pitkää pinnaa! :)

Liv
Päiväuniaika

Vitsi mulla on käynyt kyllä niin tuuri tuon lapsen kanssa, kun sehän lakkasi ihan itekseen pullosta juomisen ja tutin syömisen :) pullosta luopumiseen taisi liittyä jonkinlainen "rintaraivari" vaikken imettänytkään ja vaihdoin sitten nokkamukiin ja tavan mukiin (aamu maito/kaakao/mehu/vesi/mikä vaan juoma menee siis nokkamukista kun itse oon vielä niin horroksessa etten jaksa katsella tytön juomisten ja sotkujen perään, muuten toi juo kyllä tosi nätisti itse mukista/lasista/juomapullosta). 

Tutista luovuttiin kun tytöllä oli miniflunssa ja hengittäminen ilmeisesti hankalaa. Hän ei vaan halunnut tuttia pariin päivään. Minä jemmasin tutit kaapin pohjalle. Kun tuo pari. Päivän tauon jälkeen rupes kyselee tuttia, mä vain kerroin sille että tutit on nyt roskissa et niitä ei enää saa. Oli tytölle ihan ok :D 

Kippuralla

meillä 2v1kk ikäisellä on tuttipullo, koska allergiamaitoa pitää vielä saada 3 viimeistä purkki juotettua. se on niin kamalan hajuista että ei mene mukista :D

tuteista luovuttiin vähitellen, monta viimeistä kuukautta oli käytössä vain yöunilla. yksi ilta tutit olivat oikeasti hukassa, ja tunti etsittiin ja ei löytynyt. pelotti hitusen että miten meidän käy, no V muutti meidän keskelle nukkumaan ja hyvin kävi. tuttikin löytyi seuraavana päivänä, V oli jemmannut sen yläkertaan ja tuli portaita alas tutti kourassa.

sitten tutti vaan nostettiin hyllyyn ja loput roskiin, ja juteltiin jokakerta ohimennessä että tutit on vaan vauvoille.

vähän tuppaa peukku menemään suuhun, ja omassa sängyssä ei ole nukuttu moneen kuukauteen

suklaasydan (Ei varmistettu) http://www.suklaatajakahvia.blogspot.com

Kun mun pikkuveli vierotettiin tuteista (oli jo aika iso taapero) se oli kauheeta huutoa ja itkua eika sita kestanyt kuunnella. Tutit oli pakko antaa takaisin, mut kyllastyneena aiti sitten nipsaisi saksilla ne tutin imupaat irti. Veli ei tajunnut mita oli tapahtunut, eli ei huutanut kun sai kuitenkin tuttinsa ihan normaalisti, mutta kun tutit tippui suusta eika niitten imeminen enaa luonnistunutkaan niin jatti ne sitten omin nokkineen rauhaan, ilman valitusta :-) muistan kylla sen hammentyneen ilmeen veljen kasvoilla kun tutit vaan tippui suusta, hah hah, mutta helppo kikka :-)

Ananas
Ananas ja Kookos

Meillä lykkääntyi Kookoksen tutista vieroittaminen pitkään, kun pelättiin (turhaan), että prosessi olisi pitkä ja hankala. Poika oli jo aikaisemmin jättänyt muuten vaan tutin syönnin pois ja se oli käytössä ainoastaan unilla (no joo ja okei, pitkillä automatkoilla, vanhempien hermojen säästämiseksi).  Unitutti päätettiin jättää pois ennen 2-vuotissyntymäpäivää. Kookosta oltiin valmisteltu tähän jo muutama viikko, kertomalla että kaksivuotiaat eivät käytä enää tuttia, koska silloin ollaan isoja. Parin yön reissulla mummolassa sanottiin, että tutti unohtui kotiin. Kookos meni ihan kiltisti nukkumaan, eikä huutanut tutin perään. Huonoksi onneksi hänelle nousi yöllä kuume ja oli ihan surkeana ja itkuinen. Isi olisi ollut valmis antamaan tutin takaisin, mutta tällä kertaa minä pysyin tiukkana. Ajattelin että ei se kuume tutilla parane, eikä nyt enää kannata luovuttaa. Sitten kotiin palatessa sanottiin, että nythän tuttia ei enää tarvitakaan, kun pärjäsi mummolassakin ilman. Kookos vei tuttinsa puun juurelle oravavauvoille, ja illalla pidettiin "tuttijuhlat", joissa syötiin pannaria ja hilloa. :) Kookos muistaa vieläkin minkä puun juurelle tutit vietiin. Pikkusiskojen tutit eivät kiinnostaneet missään vaiheessa, koska ne olivat alusta asti "liian pieniä" vauvojen tutteja. Nyt Kookosta naurattaa, kun näkee valokuvia, joissa hän syö tuttia "vauvana", vaikka ei ole kuin muutaman kuukauden vanhempi. :) Tsemppiä! Toivottavasti teilläkin lapsi on valmiimpi kuin vanhemmat. ;)

tuttinen (Ei varmistettu)

Hei,

meillä kotona keräillään tutteja, tuttinauhoja ja tuttipulloja ja tehdään niistä reborn-nukeille sopivia :) meille saa lahjoittaa kaikki tarpeettomat. Mailia saa laittaa: lenfuuma@gmail.com

Kommentoi