Vaikuttaako lakko sinuun/ perheeseenne?

Ma-material Girl

Lakkouhka! Eräässä iltapäivälehdessä uutisoidaan taas tyylilleen uskollisena, aivan kuin kyseessä olisi joku pahimman luokan lakko, kun huomenna Helsingissä raitiovaunut ja metrot  ehkä eivät kuljekaan normaaliin tapaan. Ja miten lapset saavat ruokaa tarhaan/ kouluun? Kuulema joku bussilinjakin aikoo tukea lakkoa, ja olla ajamatta huomenna. Ja Blaa bla blaa.
Todellisuudessa lakon (joka ehkä toteutuu) haitat taitavat taas jäädä uutisoitua pienemmäksi. -Vai jääkö?

Haluaisin kuulla, että onko jonkun perheen huominen ihan oikeasti painajaisen odottamista?

  • Meneekö tarhoja kiinni? (Ei ainakaan meidän)
  • Jääkö lapset ilman ruokaa? (Eivät. He eivät ilmeisesti saa lämmintä ruokaa, mutta omia eväitä ei  sentään tarvita. Näin ainakin meille vakuuteltiin)
  • Pääseekö työpaikalle millään? (Pääsee. Kimppakyydillä, pyörällä, bussilla, taksilla, kävellen...)

 

Itseäni ärsyttää aivan suunnattomasti tämä "Ei tästä voi mitään hyvää seurata!" "Totaalikaaos!" "Kaikki on pilalla/p*skaa/peestä!" -uutisointi. Mutta ehkä olenkin vain poikkeus. Ehkä muiden elämä huomenna tosiaan on pilalla, jos lakko toteutuu. Mistäs minä sen tietäisin?

Kommentit

Adie (Ei varmistettu)

Terveisiä Itä-Helsingistä. Yksityistämishanke on mielestäni typerästi hoidettu, mutta vannoutuneena julkisten käyttäjänä ketuttaa, erityisesti koska kaikki tällainen todistaa ihmisille, että julkisiin ei voi luottaa. Mitä tulee huomiseen, sitä tässä vielä arvon. Minä en tiedä, pääsenkö sovittuihin kahteen työkokoukseen. En voi edes perua, koska en tiedä, onko korvaavia busseja lopulta vai ei, enkä voi suunnitella mitään korvaavia asioita, koska en tiedä, milloin pääsen bussiin. 10m/s pohjoistuuli ja vesisade ei houkuttele polkemaan/kävelemään 15 kilometriä suuntaansa mm. silloilla, kun niissä kokouksissa ei pitäisi olla ihan räkä poskella. En tunne täältä ketään autollista ja työkaverit asuvat muutenkin ihan muualla, ja taksin hintataso ei sovi budjettiin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä vaikuttaa. Siinä missä normaalisti pääsisin Itä-Helsingistä keskustaan työtapaamiseen puolessa tunnissa ovelta ovelle, pitää huomenna kiertää Pohjois-Helsingin kautta, matkaan menee yli kaksinkertainen aika ja saan jännittää, mahdunko ylipäätään busseihin ja lähijuniin.Tiedossa siis eri kulkuvälineissä kököttämistä yhteensä sellaiset 2,5 tuntia normaalin tunnin sijaan. Onneksi tapaamiseni on keskellä päivää, aamuruuhkassa kyytiin mahtuminen voisi olla vielä haastavampaa.

Mindeka
Ma-material Girl

Kuulostaa kyllä kertakaikkisen ymmärtäväiselle esimiehelle... Aika ikävää.

Toivottavasti kuitenkin pääsit ajoissa vuoroon?

Hillan (Ei varmistettu)

Minuakin naurattaa median maailmanlopun meininki. Kun kurkkaa huutavien otsikoiden taakse kä selville että päivähoito on onnistuttu järjestämään kaikille tarvitsijoille ja junat ja bussit kulkevat. Toki joustoa tarvitaan kaikilta ja siinä mielessä EK:n asenne mahdollisiin työpoissaoloihin (ja tuo Dr Urhon saama viesti yllä) on aika ärsyttävää luettavaa ja suorastaan lapsellinen reaktio tilanteessa, jossa työnantajat voisivat tuoda pisteet kotiin kerralla. Itse asun ranskankielisessä Euroopassa, jossa julkinen liikenne on lakossa noin kerran kuussa (ja silloin ei siis liiku ei bussit, junat, metro, ratikat eikä aina taksitkaan) ja koulutkin sillon tällöin (tosin jo ihan laillisia kiinniolopäiviäkin tulee vuodessa kymmenisen, mm. opettajien koulutuspäivinä koulu on kylmästi kiinni) ja poikkeusjärjestelyt on ihan arkipäivää. Etätyö onnistuu, jos se vain työtehtävien puolesta on mitenkään mahdollista ja varsinkin isot työnantajat ja jotkin koulutkin avaavat intraneteissään välittömästi kuljetuspörssin kyytiä etsiville lakon uhatessa. Negatiiviseen voi siis vastata positiivisilla teoilla ainaisen natkumisen sijaan (vaikka EK:lla nyt tietysti siinä natkumisessa on vankat perinteet). Niin ja ne odotettavissa olevat ruuhkat, täällä 15km työmatkaan menee hyvänä päivänä 45minuuttia, niin että ehkä sen puolentunnin jonotuksen kehällä kerran vuodessa kestää ;-)

Mindeka
Ma-material Girl

Nii-in, ehkä täällä ollaan siis totuttu liian "hyvään", ja lakot on harvinaisia?

Kollegani muuten kertoi viettäneensä keväällä neljä tuntia Moskovan ruuhkassa -Joka kuulema oli aivan normaalia parinkymmenen kilsan matkaan moottoritiellä, keskustan suuntaan mentäessä. Kaikki on tietenkin suhteellista, mutta ei minua ärsyttänyt aamulla lainkaan, vaikka saavuinkin työpaikalle noin kymmenen minuuttia myöhemmin kuin yleensä.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Eipä tietenkään kun asun yli 1000 kilometrin päässä sieltä maailmanlopun meiningeistä, mutta täytyy kyllä myöntää että oon hieman naureskellut partaani :D Siis ihan vaan silleen että ei hyvänen aika nyt voi maailma kaatua siihen että joukkoliikenne ei toimi. Yhtenä päivänä. Joo joo lapsiperheet tarha ruoka blaablaablaa mutta SILTI voiko muka olla niin kamalaa? Kun edellisessäkin kommentissa tosiaan viitataan siihen, että todellisuudessa kukaan ei jää ilman hoitopaikkaa ja tuskinpa siellä hoitopaikoissakaan hoitajat pyörittelee päätään että sori naperot, ei ruokaa tänään. (...eihän...)

Mutta joo, lähdenpäs taittamaan tuota 15 kilometrin työmatkaani kymmenessä minuutissa :D Ja miettimään taas kerran että onneksi ei mikään maailmassa pakota minua lähemmäs ruuhka-Suomea.

Mindeka
Ma-material Girl

Hahah, ihana kommentti! Kiitos ;)

Juuri tätä keveyttä kaipasinkin!

Kommentoi