Vaikuttaako lakko sinuun/ perheeseenne?

Lakkouhka! Eräässä iltapäivälehdessä uutisoidaan taas tyylilleen uskollisena, aivan kuin kyseessä olisi joku pahimman luokan lakko, kun huomenna Helsingissä raitiovaunut ja metrot  ehkä eivät kuljekaan normaaliin tapaan. Ja miten lapset saavat ruokaa tarhaan/ kouluun? Kuulema joku bussilinjakin aikoo tukea lakkoa, ja olla ajamatta huomenna. Ja Blaa bla blaa.
Todellisuudessa lakon (joka ehkä toteutuu) haitat taitavat taas jäädä uutisoitua pienemmäksi. -Vai jääkö?

Haluaisin kuulla, että onko jonkun perheen huominen ihan oikeasti painajaisen odottamista?

 • Meneekö tarhoja kiinni? (Ei ainakaan meidän)
 • Jääkö lapset ilman ruokaa? (Eivät. He eivät ilmeisesti saa lämmintä ruokaa, mutta omia eväitä ei  sentään tarvita. Näin ainakin meille vakuuteltiin)
 • Pääseekö työpaikalle millään? (Pääsee. Kimppakyydillä, pyörällä, bussilla, taksilla, kävellen…)

 

Itseäni ärsyttää aivan suunnattomasti tämä ”Ei tästä voi mitään hyvää seurata!” ”Totaalikaaos!” ”Kaikki on pilalla/p*skaa/peestä!” -uutisointi. Mutta ehkä olenkin vain poikkeus. Ehkä muiden elämä huomenna tosiaan on pilalla, jos lakko toteutuu. Mistäs minä sen tietäisin?

Kommentit (7)
 1. Kuulostaa kyllä kertakaikkisen ymmärtäväiselle esimiehelle… Aika ikävää.

  Toivottavasti kuitenkin pääsit ajoissa vuoroon?

 2. Eipä tietenkään kun asun yli 1000 kilometrin päässä sieltä maailmanlopun meiningeistä, mutta täytyy kyllä myöntää että oon hieman naureskellut partaani 😀 Siis ihan vaan silleen että ei hyvänen aika nyt voi maailma kaatua siihen että joukkoliikenne ei toimi. Yhtenä päivänä. Joo joo lapsiperheet tarha ruoka blaablaablaa mutta SILTI voiko muka olla niin kamalaa? Kun edellisessäkin kommentissa tosiaan viitataan siihen, että todellisuudessa kukaan ei jää ilman hoitopaikkaa ja tuskinpa siellä hoitopaikoissakaan hoitajat pyörittelee päätään että sori naperot, ei ruokaa tänään. (…eihän…)

  Mutta joo, lähdenpäs taittamaan tuota 15 kilometrin työmatkaani kymmenessä minuutissa 😀 Ja miettimään taas kerran että onneksi ei mikään maailmassa pakota minua lähemmäs ruuhka-Suomea.

  1. Hahah, ihana kommentti! Kiitos 😉

   Juuri tätä keveyttä kaipasinkin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *