Vain parasta minun lapselleni

Ma-material Girl

"Ainoat oikeat vaunut ovat Buuugabuut."

"Meidän lapsi käyttää vain Polarnoopyreen vaatteita."

"Mii&Ain imetyspaidat on ainoita hyviä. "

.....

Miksi kaikessa lapsiin liittyvässä ollaan niin ehdottomia? Miksi muka vain jotkut tietyt vaunut olisivat tarpeeksi hyvät teidän lapsellenne? Miksi lastentarvikkeiden piilovertailu on pahempaa kuin miesten välinen autojen vertailu?

Don´t get me wrong. Onhan ne hyviä, ja on meilläkin jotain yllämainittuja turhuuksia, mutta eiköhän lapsi kasva aivan yhtä hienoksi ja taitavaksi, vaikka käyttäisikin siinä sivussa tai pelkästään marketti-/kirppiskamaa (hui). Ihmeellistä keulimista, jos laittaa vaunuihin tonnin tai bodyyn kaksikymppiä, niinkuin se tekisi pelkästään hyviä vanhempia.

.....

 

(Nimet tarkoituksella kirjoitettu väärin.)

Kommentit

Luru
Changes

Joo, mä oon miettiny tätä ihan samaa. Onneks meidän perheessä kaikkien itsetunto kestää sen, ettei kaikki ole jonkun ulkopuolisen määrittelemää "parasta" vaan meille riittää että asiat on meistä kivoja ja meille sopivia. Vaatteita löytyy kirppiskamasta kalliimpiinkin ostoksiin ja lastentarvikkeita vanhoista monta lasta kiertäneistä tonnin sisaruskärryihin (joita ei ostettu koska hinta oli "hieno" vaan siksi kun passasivat parhaiten).

Niin individualistisessa maailmassa kuin elämmekin, on hassua että juuri lasten pitäisi elää jossain tiukasti määritellyssä muotissa, jossa kaikki on jotain "parasta". Mä en oo jotenkin koskaan tajunnu myöskään sellaista hysteeristä talvipukujen, vaunujen, rattaiden jne vertailua ja maanista etsimistä. Voiko se oikeasti edes kiinnostaa ketään niin kovasti vai tehdäänkö näistä asioista numero ihan vaan näön vuoksi - että varmasti muutkin huomaa miten paljon tähän lapseen nyt panostetaan?

Ääh, en tiedä. Onneksi voin jättää lukematta vauvapalstat sun muut ja tehdä just niinku ite tykkään. :)

Mindeka
Ma-material Girl

Aivan, Luru. Helppo kiittää kommentista, kun on täysin samaa mieltä! Luulen, että kyse on juurikin tuosta "Huomaattehan kaikki, kuinka paljon me laitetaan rahaa tähän lapseen".  (Joka ei siis todellakaan tarkoita samaa kuin : kuinka paljon lasta rakastetaan tai hänestä huolehditaan. Se VOI olla totta joissain tapauksissa, mutta ei automaattisesti.)

Itse olen todella huolestunut siitä, kuinka paljon sukulaisemme ostavat lahjoja pojallemme. Kokoajan ja kaikkea mahdollista. Joululahjakasa oli jotain niin järjetöntä, että ihan hävetti. Pelkään, ettei Gabriel opi arvostamaan mitään, jos leluja ja muuta kamaa on kokoajan röykkiöittän.

 

Lelukaupan täti (Ei varmistettu)

Ja kun se vaan niin on ettei se "markkinoiden" paras ole välttämättä laadukkain. Peräänkuulutan kahden lapsen äitinä tuotteiden kestävyyttä ja siirtymistä mahdollisesti seuraavalle tai vaikkapa kirppikselle! Kel onni on sen kätkeköön! Ja käpylehmät kunniaan,minulle on monesti sanottu että onpa teillä vähän leluja siihen nähden että myyn työkseni mokomia! Tässäkin materiassa arvostan kestävää ja laadukasta,mm puu on mielestäni hyvä materiaali jolla on hyvä jatkumo. Jokaisen olisi syytä olla ekohippi sen verran että kierrättää leluja ja vaatteita ja opettaa lapselleen käpylehmät tekemisen!

Muikku_ (Ei varmistettu)

Nostan käden ylös virheen merkiksi, olen juuri sellainen idioottimutsi joka ostaa valitettavasti ainokaiselleen omasta mielestäni "parasta". No joo, olen kyllä myös pro huutistelija, eli aika moni ruotsalaisen raidoistaan tunnetun ketjun vaatteista on ostettu käytettynä, samaten lähes kaikki kengät.

Ostan tiettyjä merkkejä koska mielestäni laadussa on eroja, jotkut trikoopaidat ovat parin pesun jälkeen pölyrätiksi kelpaavia, joku toinen merkki kestää pesusta toiseen todella hyvänä. Yritän toki puolustella itseäni vielä silläkin, että paljon vaatteita kierrätetään suoraan veljeni pojalle (tyttöä ei siis meillä pueta vaaleanpunaiseen oikeastaan ikinä, vaikka neiti osaakin pontevasti ilmoittaa lempivärikseen vaaleanpunaisen ja pinkin).

Ajattelen toki asiaa ainakin ulkovaatteiden puolesta siltäkin kantilta, että ulkovaatteiden tulee olla oikeasti kunnolliset ja sellaiset että ne kestävät kovempaakin menoa. En minä ainakaan käy lenkillä tai hiihtämässä tai treenaamassa tms. collegehousuilla tai Tarjoustalon lenkkareilla. Sitä en väitä etteivätkö jonkun edullisemman merkin vaatteet voisi olla ihan yhtä kestäviä kuin kalliimmankin, etenkin lasten ulkovaatteista puhuttaessa. Itse kuitenkin ihmettelen kovasti vanhempia jotka ovat itse viimeisen päälle hyvissä (ja kalliissa) vehkeissä ja lapsilla taas on todella likaiset, nuhruiset ja jopa liian pienet vaatteet. Tällaisiakin tapauksia nimittäin näkee.

Leluhommasta on helppo olla samaa mieltä. Minusta on tosi hankalaa sanoa kaukaisemmille sukulaisille että älkää tuoko lapselle mitään, ei se tarvitse. Lähisukulaiset sen onneksi ymmärtävät ja esim. joululahjat olivat tänä jo viime jouluna melko maltillisia. Toki moni osaa onneksi nykyään kysyä mitä tarvitaan. Vastaushan on "ei edelleenkään mitään", mutta yleensä mainitsen että kirjat on kivoja, niistä on ainakin iloa pitkäksi aikaa.

Mindeka
Ma-material Girl

Muikku_, saat synninpäästön ;) Kierrätettynä en näe tossa ongelmaa. Se on oikeastaan ihan eri asia. Koska (jos en antanut selkeää kuvaa palstan jutussa), niin ongelma tossa on vaan se järjetön kulutusjuhla ja rahan haaskaus tuhlaus. Ulkoilu- ja urheiluvaatteissa panostan itsekin laatuun, koska niiden todella on toimittava. Voin vaan kuvitella, kuinka haastavaa tulee olee lapselle kaikkien ulkoiluvaatteiden ja sadevaatteiden ja jalkineiden löytäminen! ...Taidan luottaa Core Tex- merkintään :)

Kommentoi