Vain parasta minun lapselleni

”Ainoat oikeat vaunut ovat Buuugabuut.”

”Meidän lapsi käyttää vain Polarnoopyreen vaatteita.”

”Mii&Ain imetyspaidat on ainoita hyviä. ”

…..

Miksi kaikessa lapsiin liittyvässä ollaan niin ehdottomia? Miksi muka vain jotkut tietyt vaunut olisivat tarpeeksi hyvät teidän lapsellenne? Miksi lastentarvikkeiden piilovertailu on pahempaa kuin miesten välinen autojen vertailu?

Don´t get me wrong. Onhan ne hyviä, ja on meilläkin jotain yllämainittuja turhuuksia, mutta eiköhän lapsi kasva aivan yhtä hienoksi ja taitavaksi, vaikka käyttäisikin siinä sivussa tai pelkästään marketti-/kirppiskamaa (hui). Ihmeellistä keulimista, jos laittaa vaunuihin tonnin tai bodyyn kaksikymppiä, niinkuin se tekisi pelkästään hyviä vanhempia.

…..

 

(Nimet tarkoituksella kirjoitettu väärin.)

Kommentit (5)
  1. Muikku_, saat synninpäästön 😉 Kierrätettynä en näe tossa ongelmaa. Se on oikeastaan ihan eri asia. Koska (jos en antanut selkeää kuvaa palstan jutussa), niin ongelma tossa on vaan se järjetön kulutusjuhla ja rahan haaskaus tuhlaus. Ulkoilu- ja urheiluvaatteissa panostan itsekin laatuun, koska niiden todella on toimittava. Voin vaan kuvitella, kuinka haastavaa tulee olee lapselle kaikkien ulkoiluvaatteiden ja sadevaatteiden ja jalkineiden löytäminen! …Taidan luottaa Core Tex- merkintään 🙂

  2. Nostan käden ylös virheen merkiksi, olen juuri sellainen idioottimutsi joka ostaa valitettavasti ainokaiselleen omasta mielestäni ”parasta”. No joo, olen kyllä myös pro huutistelija, eli aika moni ruotsalaisen raidoistaan tunnetun ketjun vaatteista on ostettu käytettynä, samaten lähes kaikki kengät.

    Ostan tiettyjä merkkejä koska mielestäni laadussa on eroja, jotkut trikoopaidat ovat parin pesun jälkeen pölyrätiksi kelpaavia, joku toinen merkki kestää pesusta toiseen todella hyvänä. Yritän toki puolustella itseäni vielä silläkin, että paljon vaatteita kierrätetään suoraan veljeni pojalle (tyttöä ei siis meillä pueta vaaleanpunaiseen oikeastaan ikinä, vaikka neiti osaakin pontevasti ilmoittaa lempivärikseen vaaleanpunaisen ja pinkin).

    Ajattelen toki asiaa ainakin ulkovaatteiden puolesta siltäkin kantilta, että ulkovaatteiden tulee olla oikeasti kunnolliset ja sellaiset että ne kestävät kovempaakin menoa. En minä ainakaan käy lenkillä tai hiihtämässä tai treenaamassa tms. collegehousuilla tai Tarjoustalon lenkkareilla. Sitä en väitä etteivätkö jonkun edullisemman merkin vaatteet voisi olla ihan yhtä kestäviä kuin kalliimmankin, etenkin lasten ulkovaatteista puhuttaessa. Itse kuitenkin ihmettelen kovasti vanhempia jotka ovat itse viimeisen päälle hyvissä (ja kalliissa) vehkeissä ja lapsilla taas on todella likaiset, nuhruiset ja jopa liian pienet vaatteet. Tällaisiakin tapauksia nimittäin näkee.

    Leluhommasta on helppo olla samaa mieltä. Minusta on tosi hankalaa sanoa kaukaisemmille sukulaisille että älkää tuoko lapselle mitään, ei se tarvitse. Lähisukulaiset sen onneksi ymmärtävät ja esim. joululahjat olivat tänä jo viime jouluna melko maltillisia. Toki moni osaa onneksi nykyään kysyä mitä tarvitaan. Vastaushan on ”ei edelleenkään mitään”, mutta yleensä mainitsen että kirjat on kivoja, niistä on ainakin iloa pitkäksi aikaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *