Välineurheilua: Nike Free Run 3*

Ma-material Girl

Koska olen löytänyt lenkkeilyn ilon ihan tosissani, päätin laittaa vanhat aiemmat -koon puolesta hutiostoksetkin- juoksukenkäni kiertoon ja hankkia tilalle kunnolliset ja tarpeitani palvelevat juoksukengät. Lukuisien testailujen, mallailujen ja aiempien juoksukilometrien perusteella tiesin, että haluan mahdollisimman kevyet ja jalan luonnollista askellusta mukailevat kengät, jotka kuitenkin myös tukevat. Koska lenkkeilen pääasiassa keväällä ja kesällä, tuli materiaalin myös olla hengittävä ja miellyttävä myös kesähelteillä.

 

(*Nike Free Runia on numerointina 3-5, joka kertoo kengän taipuisuuden ja joustavuuden. Kolmonen on näistä pehmein ja samalla myös ehkä nopeimmin kuluva, mutta koska juoksen max.10km lenkkejä, en kovempaa kestävyyttä pohjalta tarvitse. Mukavuus oli minulle ehdoton myyntivaltti.)

 

 

 

Yhdeksänkymmentäluvulla nuoruutensa elänyt allekirjoittanut, ei varmastikaan osannut kuvitella, että joskus vielä hankkisi (ilosta kiljuen) neonkeltaiset tossut. Mutta niin vaan kävi. Ja onhan ne nyt hienot!

(-On, on)

Tossut pääsivät heti tositoimiin, sillä vetäsin ne sunnuntaina Lilyläisten kimppalenkille, jonka kilometrisaldo oli yli kahdeksan. Hiertymistä tai rakkuloista ei ollut tietoakaan, vaikka en kenkiä kerennytkään mitenkään "sisään ajamaan". (Ehkä tuo termikin kuuluu jo menneisyyteen, koska juoksukengissäkin tuntuu tapahtuneen, varsinkin viime vuosina, niin suurta tuotekehitystä, ettei ne välttämättä hierrä enää mitkään. Vai hiertääkö?)

Kengän uskomaton keveys ja joustavuus kehittää kuulemma nilkan lihaksistoa ihan eri tavalla kuin vanhanaikainen (=minun edelliset kenkäni), jämäkkä juoksukenkä. (Tämä ei siis välttämättä ole heikkonilkkaisen kenkä?) Olen kertakaikkisen tyytyväinen ostoksiini.

Nyt vain klikkailemaan Huuto.nettiin ja laittamaan ne vuoden vanhat (koko 40)  Addut myyntiin. Anyone?

 

Onko sinulla kokemuksia Nike Free Runeista tai jostain muusta huippuhyvästä juoksukengästä? Kerro ihmeessä!

 

P.S . Kympin joukko -palstalla lisää meidän lenkeistä ja muustakin valmistautumisesta Naisten Kympille 26-5-2013

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Kyllä ne hiertämättömätkin, upeasti istuvat kengät hiertää siinä vaiheessa kun on juossut useamman tunnin :P Esmes mä sain maratonilla kahden euron kolikon kokoiset ja puoli senttiä korkeat rakot molempiin jalkoihin, sellaiseen kohtaan, jossa ei ole koskaan aiemmin ollut jälkeäkään...

Mitkä noi sun Addut muuten on ja paljon niillä on juostu?

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitti Papyli: Ajattelin myös, että nää on niin kreisit, että näillä voisi toteuttaa myös kesän trendiä. Laittaa siis siistimipien vermeiden kanssa duuniinkin!

 

FFFifi: Ihan totta. Siinähän se konkreettinen ero sen oikean koon välillä tuleekin. Jos juoksee tällaisia lyhyitä matkoja (alle 20km) niin 0,5-1cm käyntivara riittää kärkeen, mutta maratonia juostessa, jalka turpoaa enemmän, joten sellaiseen käyttöön pitää olla myös oikeanlainen (ja -kokoinen) kenkä. Mä en ole juossut itse maratonia, mutta puolisonihan ei teipannut nännejään. Varmaan arvaatkin, mitä siinä kävi?

;)

Adduilla on juostu max.50kilsaa. Ostin ne viime keväänä Stockalta, mutta liian isossa koossa. (Terkut sulle, ko. kausimyyjä!) Voin laittaa sulle kuvaa niistä, jos kiinnostaa?

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.com

Kivalta näyttää :) Mulla on taas neonvihreät Asicset, ihan huiput. En ole varmaan eläessäni juossut niin kevyillä ja "helpoilla" kengillä. Taidan olla friikahtanut jo muutenkin kyseiseen merkkiin, samalta firmalta kun on tullut ostettua myös juoksutrikoot ja -hanskat ;)

Luru
Changes

Supermakeet! Mun lenkkarihinku vaan kasvaa vaikka hyllyllä nököttääkin kahdet vielä ihan kelvot (Asicsin gel nimbusit ja Addun vastine noille freeruneille, joiden nimeä en muista).

Tyyne
Sukat makkaralla

Mulla on Nike air pegasukset ja oon kyllä tykännyt. Niissä on vaan sellanen hassu juttu, että aina jos käytän niitä harvoin (talvisin) niin rakot tulee kokoajan uudelleen...mutta jos käytän säännöllisesti niin no problem. Eli juoksukengät jotka pakottaa juoksemaan ;)

Iidba (Ei varmistettu)

Heippa! Mistä ostit ko. kengät? Paljonko kustansivat?

Juoksuiloa! :)

Mindeka
Ma-material Girl

Nää on Stockan kantistarjouksesta 85€ (normihinta jotain 110€ paikkeilla). Tarjous on voimassa vielä kuun loppuun ja kolme eri väriä, naisten mallissa, saatavilla. Suosittelen lämpimästi!

Kiitos kaikki komenteistanne!

heta margareta
Viinillä

Joo, mä rakastan mun free'itä. Mutta. Polvet ja akilleet huutaa ja juilii kun noilla tepsuttelee asfaltilla yli 10km lenkkejä. Pitäisi siis ottaa järeemät sämpylät kehiin.. Mutta hienot noi on!

Mindeka
Ma-material Girl

Tuossa on heta margareta juuri hyvä esimerkki siitä, että aina kannattaa myyjälle kertoa, mihin tarkoitukseen ostaa kenkiä, ettei vaan käy näin. Lisäksi, toisten suositukset eivät riitä, jos lenkkimaastot tai -matkat ovat kovin erilaisia. Asfalttijuoksuun mä ostin ne mun edelliset (sämpylä-)Addut, ihan vaan varmuudeksi, vaikka Keskuspuiston reunalla asutaankin ;) Todella hyvä, että toit asian tässä esiin, kiitos!

Oliko sulla muuten tiedossa tuo (ja päätit ottaa riskin) vai tuliko yllätyksenä? Jos vetelet noita 10km+ lenkkejä, niin saan sellaisen kuva, että olet aika pro ;) 

heta margareta
Viinillä

No ei tullut yllätyksenä, ne on vaan niin ihanan kevyet, eikä purista tai kiristä mistään, niin siksi oon niillä tyhmänä uhmannut niveliäni ja vetänyt pidempiäkin lenkkejä kovalla alustalla.Nykistä ostin uudet Lunarlonit, mutta en oo vielä halunnut uhrata niitä tonne kuraan ja pölyyn :) No oon aina tykännyt juosta töpöjaloista huolimatta ja lupasin itselleni pullon Bollingeria, mikäli puolimaraton menee tänä kesänä. Taidokas itseni motivoija pikemminkin!

Ootko muuten tykännyt enemmän Adduista vai Nikeistä? Mä oon aina pysytellyt Nikeissä jostain syystä (yksiä rumia Salomoneja lukuunottamatta, jotka oli kyllä hullun hyvät). 

Mindeka
Ma-material Girl

Wau. Nostan sulle todella hattua! Mä tässä varovasti haaveilen, jos ensi vuonna (sitten kaksi kymppiä takana rakauden jälkeen) uskaltaisin ilmoittautua puolikkaalle. Vielä tänä vuonna en uskaltanut, vaikka kaveri kovasti yritti saada mukaan Helsinki City runille...

Mulla on ollut kolmet peräkkäin Adidakset, ja vaikka vielä hetki sittenkin ajattelinkin, että ne on hyviä, niin perun puheeni. Kun vetäsin nämä Niket jalkaan, niin väitän, etten ikinä ole oikeasti tiennyt, miltä hyvä juoksukenkä tuntuu (tai siis voi tuntua!). Ihan käsittämätöntä. Lisäksi, mua ei ole särkenyt kertaakaan polvia, joka varmaankin myös kertoo siitä, että edellisissä kengissä oli jotain feelua mulle?

Kommentoi