Välineurheilua: Nike Free Run 3*

Koska olen löytänyt lenkkeilyn ilon ihan tosissani, päätin laittaa vanhat aiemmat -koon puolesta hutiostoksetkin- juoksukenkäni kiertoon ja hankkia tilalle kunnolliset ja tarpeitani palvelevat juoksukengätLukuisien testailujen, mallailujen ja aiempien juoksukilometrien perusteella tiesin, että haluan mahdollisimman kevyet ja jalan luonnollista askellusta mukailevat kengät, jotka kuitenkin myös tukevat. Koska lenkkeilen pääasiassa keväällä ja kesällä, tuli materiaalin myös olla hengittävä ja miellyttävä myös kesähelteillä.

 

(*Nike Free Runia on numerointina 3-5, joka kertoo kengän taipuisuuden ja joustavuuden. Kolmonen on näistä pehmein ja samalla myös ehkä nopeimmin kuluva, mutta koska juoksen max.10km lenkkejä, en kovempaa kestävyyttä pohjalta tarvitse. Mukavuus oli minulle ehdoton myyntivaltti.)

 

2013-04-06.jpg 

 

Yhdeksänkymmentäluvulla nuoruutensa elänyt allekirjoittanut, ei varmastikaan osannut kuvitella, että joskus vielä hankkisi (ilosta kiljuen) neonkeltaiset tossut. Mutta niin vaan kävi. Ja onhan ne nyt hienot!

(-On, on)

Tossut pääsivät heti tositoimiin, sillä vetäsin ne sunnuntaina Lilyläisten kimppalenkille, jonka kilometrisaldo oli yli kahdeksan. Hiertymistä tai rakkuloista ei ollut tietoakaan, vaikka en kenkiä kerennytkään mitenkään ”sisään ajamaan”. (Ehkä tuo termikin kuuluu jo menneisyyteen, koska juoksukengissäkin tuntuu tapahtuneen, varsinkin viime vuosina, niin suurta tuotekehitystä, ettei ne välttämättä hierrä enää mitkään. Vai hiertääkö?)

Kengän uskomaton keveys ja joustavuus kehittää kuulemma nilkan lihaksistoa ihan eri tavalla kuin vanhanaikainen (=minun edelliset kenkäni), jämäkkä juoksukenkä. (Tämä ei siis välttämättä ole heikkonilkkaisen kenkä?) Olen kertakaikkisen tyytyväinen ostoksiini.

Nyt vain klikkailemaan Huuto.nettiin ja laittamaan ne vuoden vanhat (koko 40)  Addut myyntiin. Anyone?

 

Onko sinulla kokemuksia Nike Free Runeista tai jostain muusta huippuhyvästä juoksukengästä? Kerro ihmeessä!

 

P.S . Kympin joukko -palstalla lisää meidän lenkeistä ja muustakin valmistautumisesta Naisten Kympille 26-5-2013

Kommentit (12)
  1. If there are many sad stories, share it with the people you trust. Sharing helps people get closer together and you also relieve some of that sadness.

  2. Wau. Nostan sulle todella hattua! Mä tässä varovasti haaveilen, jos ensi vuonna (sitten kaksi kymppiä takana rakauden jälkeen) uskaltaisin ilmoittautua puolikkaalle. Vielä tänä vuonna en uskaltanut, vaikka kaveri kovasti yritti saada mukaan Helsinki City runille

    Mulla on ollut kolmet peräkkäin Adidakset, ja vaikka vielä hetki sittenkin ajattelinkin, että ne on hyviä, niin perun puheeni. Kun vetäsin nämä Niket jalkaan, niin väitän, etten ikinä ole oikeasti tiennyt, miltä hyvä juoksukenkä tuntuu (tai siis voi tuntua!). Ihan käsittämätöntä. Lisäksi, mua ei ole särkenyt kertaakaan polvia, joka varmaankin myös kertoo siitä, että edellisissä kengissä oli jotain feelua mulle?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *