Vauva yökylässä ensimmäistä kertaa

Yhdeksänkuinen poikamme teki taas yhden ”Ensimmäistä kertaa”- jutun lauantaina: vietti yön poissa kotoa. Puolisoni äiti (eli oikeasti mummO, mutta koska hän kieltäytyy olemasta mummO, olemme tehneet kompromissin, kutsua häntä A-mummIksi), lupautui ottamaan Gabrielin heille yöksi, kun me vietimme iltaa ystäviemme seurassa humputellen.

Kaiken sen hermoilun, esivalmistelujen sekä jännityksen ansiosta (?) yökyläily sujui yllättävän hyvin. Gabriel on nukkunut yöt täysin heräämättä jo viikon verran, joten jännitimme, että kuinkas nyt käykään..

Mummilla ilta oli mennyt yllättävän hyvin pojalta, joka elää jonkinsortin äiti-eroahdistus-kautta. Yhdet sydäntäriipivät itkut oli alkuillasta heitetty, kun päiväunilta tulikin noutamaan mummi eikä äiti. Vajaan puolentunnin päästä, Gabriel oli kuitenkin rauhoittunut ja loppuvierailu sujui moitteetta. Yöunille poika nukahti samalla tavalla kuin kotonakin (omat, pari yötä käytetyt lakanat, jotta on tutut tuoksut), matkasänky (johon tutustuttiin jo kotona leikkien ja nukkuen siinä), omat lelut ja oma syöttötuoli, toivat lisäturvan tunnetta ja tutut rutiinit viimeistelivät koko hoidon. Ollaan onnellisia.

Maailman ihanin tunne on se, kun menee hakemaan vauvaa kotiin ja näkee hänen ilmeensä; Äiti ja isi tulivat!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *