Vauvalle lihapullia eli kotirouvailua Vol.3

Ma-material Girl

Olen aiemminkin puuhaillut keittiössä (Katso tästä Vol.1 Karjalanpaisti ja tästä Vol.2 Tapaksia) ja joskus jopa onnistunutkin. Lapsen myötä olen löytänyt itsestäni ahkeramman ja entistä kunnostautuneemman kotikokin. Tykkään valmistaa pojan ruokaisat soseet itse, varsinkin nyt, kun ruokavalio sallii niin kasvikset kuin lihatkin. Pakasteessa on aina kasvis- ja liharuokia, joita sitten iltaisin otan sulamaan seuraavaa päivää varten.

Viimeisin ateria oli lihapullia ja perunaporkkanamuusia:

Uuniin menossa...

...ja valmiina herkutteluun.

 

Lihapullat vauvalle:

400g jauhelihaa (josta suurin osa tietenkin vanhemmille eri mausteilla)

1 kananmuna

1 dl vettä

1dl korppujauhoja

Sekoita korppujauhot nesteeseen, lisää kananmuna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi ja pyörittele kosteilla käsillä pikkuruisia (n. peukun kynnen kokoisia= helppo pakastaa)  pullia pellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia ja varmista, että pullat ovat kokonaan kypsiä. Annostele ja pakasta ylimääräiset.

Lopputaikinan voit maustaa oman maun mukaan ja tehdä oman satsin loppuperheelle.

Peruna-porkkanamuusin valmistaa nopeasti ja siksi itse suosin tehdä tätäkin isomman satsin kerralla, ja pakastamalla loput. Itse olen tottunut käyttämään lasisia Bona/Piltti- purkkeja, joista pystyy helpoiten arvioimaan ateriakoon ja joihin saa vaivatta liimattua/teipattua uuden etikettitarran.

Muusin saat keittämällä perunaa ja porkkanaa samassa kattilassa (porkkana vaatii vähän pidemmän keittoajan), pieniksi paloiksi pilkottuna. Muussaa ja annostele purkkeihin.

Aikuisille:  mausta halutessasi suolalla.

 

Kommentoi