Voihan vuotava vaippa ja tulviva sänky sentään

Ma-material Girl

Vaippakoosta seuraavaan siirtyminen tuottaa meillä (taas) todellisia ongelmia haasteita. Heräämme epäsäännöllisen säännöllisesti taas aamuyöstä "Yhyy-yhyy" -ääneen, joka ei ratkeakaan tutilla. Ja ihmekös tuo, kun poika ja sänky on likomärkiä.

Yksivuotisneuvolassa Gabriel oli reilut 9kg ja 73cm. 4-koon vaipat alkoivat olemaan ahtaita ikiliikkujallemme, joten ostimme Pampersin vitosia (10kg +). Läpi tuli pissat. Kokeilimme (vahingossa ostettuja) saman merkin teippivaippoja ja ongelma oli ratkaistu. Paitsi kun teippivaippa ja Gabriel on lähes mahdoton yhtälö, sorruimme taas housuvaippoihin, tällä kertaa Liberon sellaisiin. Vyötärö on niissä selkeästi tiukempi, mutta jalkojen aukot eivät. Läpi tuli pissat siitäkin. Nyt meillä oli tuttavan suosituksesta kokeilussa Pirkan housuvaipat (8-15kg) ja sama ongelma hiertää edelleenkin yörauhaamme.

Onko jollain kokemuksia tästä? Vaippa toimii päivällä hyvin, mutta yöllä ei. Merkitystä ei myöskään ole sillä, jos vaihdamme alkuyöstä vaipan, sillä se tuntuu falskaavan aina tuolta haarasta. Onko ainoa ratkaisu todellakin nuo teippivaipat, jotka aiheuttavat meille vanhemmille ihottumaa, jo pelkkänä sanana?

Yhyyy, sanon minä.

Kommentit

Liv
Päiväuniaika

En osaa auttaa kuin näillä sanoin: tarkistakaa, että ne vaipan reunat on sielä haarovälin taipeissa, eikä reisillä. Reisillä ollessa meillä falskaa kaikki vaipat. Ja että takaa vaippa tosiaan peittää pakarat molemmin puolin tasaisesti :D 

Muuten ei muuta mahdollisuutta, kuin teippivaipat. 

Torey
Näissä neliöissä

Meillä siirryttiin sitten taas falskaavista Liberon 5 teippivaiposta samoihin housuvaippoihin. Ei ole falskannut kuin kerran. Hiljalleen siirrymme täysin housuvaippoihin kun tyttö (1v3kk) käy potalla. Joinakin aamuina vaippa ollut täysin kuiva! :) Itse taasen tarkistan että vaippa tulee reisille ja on kunnolla tiukka ja kunnolla takapuolen ympärillä (housuvaipan sisällä oleva imevä reuna). Näyttää olevan tässäkin niin, että mikä toimii toisilla, ei toimikaan kaikilla. :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kommenteistanne Liv ja Torey:

Vaippa on aseteltu kyllä niin tarkasti paikoilleen, ettei sieltä voi vilkahtaa pakara eikä mikään muukaan. Ainoa, jonka nyt keksin on se, että koska vaippa tuntuukin löysältä, niin se varmasti nukkuessa (sängyssä pyöriessä ja möyriessä)  liikkuu ja ruttaantuu jotenkin pois paikoiltaan.

Hassua Torey, että teillä on just päinvastoin! Teippivaippahan tuntuu paljon ohuemmalta (käsituntuna), niin olisikohan teillä ollut sitten määrä kyseessä? Onnittelut teille pottalaisille! Ajoissa olette päässeet potalle! Meillä potta on edelleen tutustumis- ja leikkiroolissa, mutta tästä seuraava postaus kokonaan, jonne vinkit ovat tervetulleita!

Torey
Näissä neliöissä

Määrä joo. Tyttö on tupannut olemaan ilta litkijä. Päivisin ruuan kanssa juo vähän, mutta iltaruualöa ja iltapalla maito maistuu. Sen takia varmaan pissan määrä öisin sen verran ollut suuri. :)

Mindeka
Ma-material Girl

Meillä oli sama juttu, kunnes poika sai pillijuomapullon lahjaksi. Hän niin ylpeästi (Kato, minä osaan!) litkii siitä menemään pitkin päivää, ettei iltaisin enää ole juurikaan jano :D 

Pottapostaus tehty! Sinne vaan kommentoimaan!

Torey
Näissä neliöissä

Meillä on juotu lasista 6 kk iästä asti, eikä auta. :D

Kommentoi