Vuokraleluja lapsille

Ma-material Girl

Facebookissa osui tänään silmiini Lelulandian mainos. Etusivun avatessaan, aukeaa esiin kysymys: "Miksi vuokraisin lasten lelut? -Koska se on hauskaa, helppoa, säästöä, ekologista, siistiä ja turvallista", kuuluu vastaus. Nopea klikkailu sivuilla kertoo, että leluja saa valita omalle toivelistalleen ja vuokra-aikaan pystyy vaikuttamaan.

Kaksi kuukautta näyttäisi olevan vuokra-ajan minimi, ja leluja saa halutessaan neljän (29,90€/kk) tai kuuden lelun paketeissa (34,90€/kk). Hinnat sisältävät kaikki jäsen-,  toimitus- ja palautusmaksut, mutta olenko ainoa, joka ajattelee, että tuohan on kalliimpaa kuin lelujen omaksi ostaminen?? (Olemme toki saaneet suurimman osan leluista lahjaksi, joten arvostelukykyni saattaa olla hieman sumentunut tässä asiassa. Mutta että laittaisinko kolmisenkymppiä kuukaudessa lapsen leluihin, joita ei saa omaksi?) Lisäksi, jos joku lelu menee rikki tai lapsi kiintyy siihen niin, että sen haluaa lunastaa omaksi, siitä maksetaan lisää alennettu hinta.

Onko tässä nyt keksitty huikea bisnesidea vai jääköhän suosio pieneksi? Mitä mieltä olet?

Vuokraisitko tai kenties vuokraatko jo lapsellesi (tai lapsillesi) leluja täältä (tai muualta)?

 

 

Lisätietoa: Lelulandia.fi

Kommentit

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Muistan että tällänen idea oli jossain leijonluola ohjelmassa, kenties kanadassa. oki onhan tämä ekologista ja sais sitä lapsen lelukoria aina vähän erinäköseks, mutta kyllä mä mieluummin ostan ne lelut tai laitan osan piiloon ja vaihdan välillä, kun että veisin kivan lelun kokonaan pois, vaikka eihän lapsis itä välttämättä muista sitten hetken päästä.

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Ohhoh, aika karmee hinta. Hyvä idea, kehno toteutus sanoisin tai ahneesti toteutettu...

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun miettii, että puolet tuostakin rahasta uppoaa postitteluun ja paketointiin, niin ei hirveästi kummastuta, miksi maksaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä voisin lainata leluja vanhemmalle lapselle, vaikka leikkikeittiön kuukaudeksi että näkis tuleeko sillä leikittyä tai fillarin vaikka kesäajaksi. Muuten musta tuntuu kummalta koko juttu, postitus Suomessa maksaa yksinkertaisesti liikaa jotta tuo voisi toimia. Kivijalkamyymälä pystyyn vaikka Helsinkiin aluksi niin ehkä toimisi.

Vierailija (Ei varmistettu)

No musta tuo kuulostaa upealta idealta! Tulevat kätsysti postissa ja ei hintakaan kyllä kovalta kuulosta, ottaen huomioon että tuolla saa 4 tai 6 lelua. Plus että tuohan voi olla jännää sitten yhdessä lapsen kanssa odottaa aina seuraavaa pakettia. Täytyykin tutustua tarkemmin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Loistava palveluidea! Meidän tytöllä tulee aina säännöllisin väliajoin joku uusi kiinnostuksen kohde ja uusia leluja kinutaan. Vähän aikaa sitten se oli Littlest Pet Shopit, nyt on My Little Ponyt. Ensin mainittuja on nyt laatikollinen tyhjän panttina. Ponyja en valikoimista löytänyt.. toivottavasti tulee joskus (erityisesti niitä kalleimpia leluja joita ei haluaisi ostaa), ainakin ennen kuin kiinnostuksen kohde taas vaihtuu :)

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, hinta verrattuna leluihin (suurin osa tuollaisia suht halpoja ostaenkin) on kyllä munkin mielestä aika älytön... Käytännössä siis 60e/2 kk... Sillä saa jo aika monta kirppari/huuto-net -lelua, jotka voi sitten myydä/antaa eteenpäin - ekologista sekin :)

Idea kuitenkin hyvä, toivottavasti tuo toimija vielä hioo toimintatapojaan niin, että käytäntökin tuntuisi houkuttavalta. :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kommenttitulvasta Mamma, Nonariina, Vierailijat 15:02, 15:16, 16:32 ja 19:21 ja Kristaliina!

Tästä huomaa siis sen, että isommille lapsille tämä on varmaankin toimiva konsepti, mutta kuten Nonariina ja Kristaliinakin toteaa, pienempien lasten leluille hinta on aika korkea. Ymmärrän, että isommilla se mielenkiinnon kohde saattaa leluissa muuttua hieman konkreettisemmin ja useamminkin kenties. Mutta noi taaperoiden (+1) lelut eivät kyllä ole ihan jäsenhinnan arvoisia. Minun (=taaperon äiti) mielestäni siis.

Jos puolet tässäkin viestiketjussa on idean kannattajia, niin onhan se silloin ihan toimiva konsepti, eikö?

Mamma: Idea on siis varmaankin sieltä rantautunut?

Vierailija 19:21: Ehkä he saattaisivat muuttaa valikoimiaan trendien mukaan? Ainakin se olisi kannattavaa. Kuten sanoitkin, muistan että My Little Ponyt ja Barbiet olivat omassakin lapsuudessa kalliita ja tasaisin väliajoin piti niistäkin saada uusi ja eri versio kuin se, jonka joulupukki oli jo tuonut ;)

Kristaliina: Mekin olemme (harvoissa itse ostamissamme) leluissa suosineet kirppisvalikoimia. Tällä hetkellä on myyty omat vauvalelut eteenpäin ja hankittu pojalle pikkuautoja ja jätti-LEGOja. Emme halunneet ostaa mitään "poikien leluja", ellei Gabriel itse niihin kiintyisi, mutta leikkipuistojen ja kavereiden autot alkoivat olemaan niin rakkaita, että minkäs teit. -Aion kyllä edelleenkin ostaa pojalle nuken, jos hän joskus haluaa!

 

Tarutski (Ei varmistettu)

Itse muistan, että pienenä oli ihan parasta äidin kanssa lelulainaamossa! Se oli ehkä kunnan ylläpitämä (pieni paikkakunta, jossa asuttiin silloin) mesta, josta sai hakea lainaan esimerkiksi pelejä ja erilaisia leluja. Sitä taidettiin hyödyntää myös esimerkiksi perhepäivähoitajien toimesta. Jotenkin on jäänyt mieleen elävästi, kuinka ihanaa oli mennä sinne ja sai ottaa mukaan jotain leluja kotiin :) Varsinkin pelien kohdalla tuollainen on musta aika kiva idea, kun ne eivät yleensä ole niin kovassa käytössä. Mutta tuo esitellyn palvelun hinta on kyllä aikamoinen ja hiukan epäilen, että miten tuo nyt oikeasti lähtisi toimimaan.. Yleensä kyllä kaikki lainaaminen ja vuokraaminen ovat ihan mahtavia ideoita, eipähän kerry roinaa nurkkiin!

Kommentoi