Vuokraleluja lapsille

Facebookissa osui tänään silmiini Lelulandian mainos. Etusivun avatessaan, aukeaa esiin kysymys: ”Miksi vuokraisin lasten lelut? -Koska se on hauskaa, helppoa, säästöä, ekologista, siistiä ja turvallista”, kuuluu vastaus. Nopea klikkailu sivuilla kertoo, että leluja saa valita omalle toivelistalleen ja vuokra-aikaan pystyy vaikuttamaan.

Kaksi kuukautta näyttäisi olevan vuokra-ajan minimi, ja leluja saa halutessaan neljän (29,90€/kk) tai kuuden lelun paketeissa (34,90€/kk). Hinnat sisältävät kaikki jäsen-,  toimitus- ja palautusmaksut, mutta olenko ainoa, joka ajattelee, että tuohan on kalliimpaa kuin lelujen omaksi ostaminen?? (Olemme toki saaneet suurimman osan leluista lahjaksi, joten arvostelukykyni saattaa olla hieman sumentunut tässä asiassa. Mutta että laittaisinko kolmisenkymppiä kuukaudessa lapsen leluihin, joita ei saa omaksi?) Lisäksi, jos joku lelu menee rikki tai lapsi kiintyy siihen niin, että sen haluaa lunastaa omaksi, siitä maksetaan lisää alennettu hinta.

Onko tässä nyt keksitty huikea bisnesidea vai jääköhän suosio pieneksi? Mitä mieltä olet?

Vuokraisitko tai kenties vuokraatko jo lapsellesi (tai lapsillesi) leluja täältä (tai muualta)?

 

 

Lisätietoa: Lelulandia.fi

Kommentit (9)
 1. Itse muistan, että pienenä oli ihan parasta äidin kanssa lelulainaamossa! Se oli ehkä kunnan ylläpitämä (pieni paikkakunta, jossa asuttiin silloin) mesta, josta sai hakea lainaan esimerkiksi pelejä ja erilaisia leluja. Sitä taidettiin hyödyntää myös esimerkiksi perhepäivähoitajien toimesta. Jotenkin on jäänyt mieleen elävästi, kuinka ihanaa oli mennä sinne ja sai ottaa mukaan jotain leluja kotiin 🙂 Varsinkin pelien kohdalla tuollainen on musta aika kiva idea, kun ne eivät yleensä ole niin kovassa käytössä. Mutta tuo esitellyn palvelun hinta on kyllä aikamoinen ja hiukan epäilen, että miten tuo nyt oikeasti lähtisi toimimaan.. Yleensä kyllä kaikki lainaaminen ja vuokraaminen ovat ihan mahtavia ideoita, eipähän kerry roinaa nurkkiin!

 2. Kiitos kommenttitulvasta Mamma, Nonariina, Vierailijat 15:02, 15:16, 16:32 ja 19:21 ja Kristaliina!

  Tästä huomaa siis sen, että isommille lapsille tämä on varmaankin toimiva konsepti, mutta kuten Nonariina ja Kristaliinakin toteaa, pienempien lasten leluille hinta on aika korkea. Ymmärrän, että isommilla se mielenkiinnon kohde saattaa leluissa muuttua hieman konkreettisemmin ja useamminkin kenties. Mutta noi taaperoiden (+1) lelut eivät kyllä ole ihan jäsenhinnan arvoisia. Minun (=taaperon äiti) mielestäni siis.

  Jos puolet tässäkin viestiketjussa on idean kannattajia, niin onhan se silloin ihan toimiva konsepti, eikö?

  Mamma: Idea on siis varmaankin sieltä rantautunut?

  Vierailija 19:21: Ehkä he saattaisivat muuttaa valikoimiaan trendien mukaan? Ainakin se olisi kannattavaa. Kuten sanoitkin, muistan että My Little Ponyt ja Barbiet olivat omassakin lapsuudessa kalliita ja tasaisin väliajoin piti niistäkin saada uusi ja eri versio kuin se, jonka joulupukki oli jo tuonut 😉

  Kristaliina: Mekin olemme (harvoissa itse ostamissamme) leluissa suosineet kirppisvalikoimia. Tällä hetkellä on myyty omat vauvalelut eteenpäin ja hankittu pojalle pikkuautoja ja jätti-LEGOja. Emme halunneet ostaa mitään ”poikien leluja”, ellei Gabriel itse niihin kiintyisi, mutta leikkipuistojen ja kavereiden autot alkoivat olemaan niin rakkaita, että minkäs teit. -Aion kyllä edelleenkin ostaa pojalle nuken, jos hän joskus haluaa!

   

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *