Wanted: Maistuva kreikkalainen!

Vietimme viime kesänä kaksi ihanaa (ja helteistä) viikkoa Kreetalla. Ensimmäisen viikon olimme mieheni kanssa kahdestaan (vaikka sattumalta ystäväpariskuntamme olikin samalla saarella, samaa aikaa!) ja toiselle viikolle saimme hyvän ystäväni T:n. Tarkoituksena oli viettää rentouttava, iloinen, aurinkoinen ja leppoisa loma ilman aikatauluja ja stressiä. Se onnistui täydellisesti.

kamerasta_042.jpg

Kaikki kuvat lomaltamme 2010 Hania/Elena Beach

 

Ennen tätä lomaa luulin, etten ole aurinkolomatyyppiä, vaan nautin enenmmän Lontoon ja Pariisin kaltaisista kaupunkikohteista. Mutta, joko se oli kiinni elämäntilanteesta tai sitten olen muuttunut (perheenäiti/) nainen!

Huomaan miettiväni Kreetan matkaamme u-s-e-a-s-t-i.  Lomallamme mikään ei kiristänyt tai mennyt pieleen. Kaikki kokemamme oli pelkkää aurinkoa ja iloisuutta. Henkilökunta ja hotelli olivat uskomattoman vieraanvaraisia ja mukavia, ruoka ja viini käsittämättömän hyvää (ja halpaa), meri ja ympäristö kauneinta mitä olen ikinä nähnyt. Näillä muistoilla hymyilee helposti vielä montamonta vuotta eteenpäin.

Lisäksi matka muistuttaa rakkaudestamme. Matka oli ensimmäinen yhteinen lomamme ja tavallaan ehdottomasti  myös tärkeä virstanpylväs suhteemme etenemisessä. Olemme useasti todenneet yhteen ääneen, kuinka onnellisia olemme, että teimme juuri tuon matkan…

kamerasta_034.jpg

Näistä muistoista johtuen ja niitä elossapitääksemme, olemme haeskelleet jo pitkään (oikeasti) hyvää kreikkalaista ravintolaa. Viimeisin kokeilumme, Brahenkentän kreikkalainen, ei yltänyt hakemallemme tasolle. Musiikki ja palvelu oli napakymppi, mutta ruokalistan suppeus ja hinta/laatusuhde jäi molempien mielestä riman alle. Osaatko sinä auttaa? Kaupungin rajatkaan eivät ole esteenä, mutta ehkä Tukholmaa kauemmaksi ei kannata vinkata, koska silloin nappaamme taas äkkilähdön ja lennämme suoraan tuttuun laituriravintolaan, Haniaan 😉

Vinkkejä siis kaivataaan! Mistä saa hyvää kreikkalaista ruokaa?

Kreetansalaatti ei ole vaatimuslistallamme, sillä valitsemme kuitenkin kreikkalaisen version 🙂

kamerasta_092.jpg

Kommentit (1)
  1. Vierailija Maren
    8.8.2011, 09:02

    Flamingossa on mukava kreikkalainen ravintola. Oivallista ruokaa ja mukavia työbbtekijöitä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *