Ladataan...
Ma-material Girl

Kerroinkin tuossa, kuinka saimme torstaina 3kk-neuvolassa ensimmäiset rokotteet... Kaikki varoittelivat, että lapsi saattaa niistä sairastua, mutta luulin meidän selvinneen vain huonosti nukutulla yöllä:

To-pe välinen yö:

20.00 Nukkumaan

23.00 Herää itkien, syöttö

01.30 Herää itkien, syöttö

03.30 Herää itkien, vaikea saada rauhoittumaan, syöttö

04.30 Herää itkien, ei syö, ei rauhoitu ennen kuin klo 06.00 Syöttö

07.30 Herätys

Samaa parin tunnin juupas-eipäs- (syönpäs-enpäs, nukunpas-enpäs) menoa jatkui koko perjantain, mutta yöunille päästiin ihan normaaliin aikaan. Vatsaa selkeästi väänsi ja kipristi.

Lauantai menikin sitten mummilassa, kunnes neljän tunnin nukutus-ruokailu-yritysten jälkeen luovutimme ja lähdimme kotiin. Kotona itku ja vatsanpurut vain voimistuivat ja herättivät 0,5h unien jälkeen, kerta toisensa jälkeen. Lohduton itku järsii ja nakertaa vanhemman sisuskaluja pahemman kerran, joten taisi siinä rytäkässä pari ärräpäätäkin tulla heitetyksi. (Olen onneksi saanut uskoteltua jo itselleni, ettei huolestuneena lyhyt pinna tee minusta yhtään huonompaa äitiä.)

Oli tarkoituksena piipahtaa vauvan nukahtamisen jälkeen kaverin synttäreillä, mutta se nyt sai jäädä. Onneksi kaveri ymmärsi huolemme ja toivotti nopeaa parantumista G:lle. Kiitos ymmärryksestä ja hyvää Halloween-synttäriä Kalle!

Nyt lähetimme isin apteekkin hakemaan jotain mahanpuruihin ja meille isommille hodarityyppistä iltapalaa, jos/kun poika saadaan nukkumaan....

Horroria Halloween-viikonloppua kaikille ja pikaista parantumista G:lle,

Toivottaa huolestuneet äiti ja isi

Ladataan...
Ma-material Girl

Poikamme 3kk-päivän kunniaksi, saimme piikin  kumpaankin reiteen. Poika suoriutui tuosta etukäteen äitiä vaivanneesta painajaisesta niin hyvin, että saattoi huokaista helpotuksesta. Oman omatuntonsa vuoksi siis. Lähtiessämme neuvolasta sai täti vielä hymyn, joten oletan, ettei syviä traumoja rokottajaa kohtaan jäänyt.

 

Rokotteet jakavat mammapiirit rajusti kahtia: toiset noudattavat rokoteohjelmaa orjallisesti kun taas toiset kritisoivat kaikkea siinä. Perheemme kuuluu ensimmäiseen tyhmään ryhmään. Kuutosrokotteen tutkimukseen emme kuitenkaan lähteneet mukaan, mutta muiden koemme olevan vauvallemme hyväksi.

Oma piikkikammoni on varjostanut poikamme suojaa näitä kamalia tauteja (mm.kurkkumätä, polio, jäykkäkouristus jne) vastaan, mutta kun neuvolassamme muistutettiin siitä, kuinka vanhemmat siirtävät pelkonsa lapsille (näyttämällä pelkonsa, jolloin lapsi oppii pelkäämään esim.piikkejä, vanhempiansa seuraamalla), päätin voittaa negatiivisen ajatteluni myös piikkejä kohtaan jo ennen ensimmäistä rokotetta. Onnistuin. Sitten vaan tsemppaamaan myös korkeiden ja ahtaiden paikkojen, bakteerien sekä hämähäkkien kanssa! Kröhöm.

Itse rokotustilanne meni tietenkin parissa minuutissa ohi, kuten myös itku. Ainoa, mikä jäi oli selvästi kipeä reisi. Kuumetta ei noussut (ainakaan 20.30 mennessä), mutta leikkien keskellä riemunpotkut saivat yllättäen suun kääntymään alaspäin ja alahuulen väpättämään. Voi mun mussulla on se jalka nyt kipeä!

Onneksi olin muiden mammojen suosituksesta hakenut apteekista suppoja, joten sellaisen annoin särkyyn juuri ennen yöpuulle käymistä. Ilmeisesti siis tämä päivä oli melkeinpä suotta niin pelätty. Poika osoitti tänään eittämättä urhoollisuutensa. Ties mikä prinssi hänestä vielä tuleekaan!

 

Ladataan...
Ma-material Girl

Lapsen myötä kiinnostus nettikauppoja kohtaan on kummasti kasvanut... Ajattelinkin kertoa omia suosikkejani ja pyytää teitä jakamaan kanssani omat turvalliset  vakitoimittajasi!

1. www.babyshop.com

Mahtava ruotsalainen (kyllä ne vaan osaa!) nettikauppa, jossa luottokorttimaksun lisäksi onnistuu myös maksu pankkitunnuksilla (Nordea ja Sampo). Erittäin positiivinen yllätys minulle, jonka luottokortti on ollut ehdottomassa pannassa  (ei, en maksa edes Spotifysta!) jo reilusti yli vuoden päivät. Kuulin sivustosta toissapäivänä ystävältäni ja ensimmäinen tilaus on jo tulossa. Tilasin sieltä  tämän, tämän ja tämän.

 

2. www.ellos.fi

Yhteyteni tänne alkoi Josefssons -puolelta, mutta nyt ne ovat yhdistyneet, joten en  tiedä kummalta puolelta tilaan vai onko Josefssonsia enää olemassakaan. Mutta ketä kiinnostaa, kun sieltä löytyy näillä hinnoilla tällaisia, tällaisia ja tällaisia. Lisäksi Elloksella on AINA joku tarjous meneillään. Nyt taitaa olla koko tilauksesta -25%...

 

3. www.bubbleroom.fi

mm. Snob, Selected Femme, Soaked in Luxury, Francesco Milano ja Luxe by Vila. Mielenkiintoista, helppoa ja hienoa!

 

4. www.asos.fi

ASOS, Carin Wester ja jatkuva alennusmyynti. Tarvitseeko sanoa enempää?

 

5. www.cosstores.com

Tästä aina puhutaan, mutten vieläkään ole itse kokeillut. Taas käyn kurkkimassa, että josko uskaltaisi kokeilla esim. neuleita... Tämä ihanuus nähty kosketusetäisyydellä torstaina. Kerrothan ystäväni sitten joskus, miten laatu?

 

6. www.huuto.net

Aivan sairaan luotettava. Mitä et täältä löydä, sitä et tarvitse!

 

7. www.lastentarvike.net

...Olen tainnut projisoida oman vaatehulluuteni nyt pojan tarvikkeisiin.

 

Nettikaupoissa on se hyvä puoli, että lain mukaan palautusoikeus on aina oltava. Eli kun lapsi menee nukkumaan niin minä alan täyttämään (tai siis, ööö, ahtaamaan) vaatekaappiani. Klik, klik, klik..

 

Mitä minulta on jäänyt paitsi? Kerro!

 

P.S. Edes minä en suosittele tilaamaan ihan jokaiselta saitilta. Käytän itse vain hyväksi ja turvalliseksi havaittuja, jolloin pettymyksiltä yleensä vältytään.

Pages