Ladataan...
Ma-material Girl

Aloitetaanpa ensin Wikipedian määrityksellä ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholismi  ) :

Alkoholismi (lat. Alcoholismus; ICD-10: F10.2[1]) on riippuvuus, johon sairastunut tuntee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Alkoholismi on yksi päihderiippuvuuden muodoista. Alkoholisti ei pysty kontrolloimaan juomistaan, vaan kärsii sekä fyysisestä että psyykkisestä riippuvuudesta ja vieroitusoireista. Alkoholismin muihin määritelmiin kuuluu esimerkiksi pitkäaikainen liiallinen alkoholinkäyttö, joka aiheuttaa sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Alkoholismi voidaan jakaa kahteen lajiin: kausittaiseen (Alcoholismus episodicus) ja jatkuvaan juomiseen (Alcoholismus chronicus). 

Olen pohtinut paljon viime aikoina tätä. Mikä alkoholismin aiheuttaa? Miten ei itse huomaa olevansa vaarallisessa kierteessä? Ja mitä lähiomaisten tulisi tilanteessa tehdä?

Puhun nyt ihmisestä, jolla on asunto ja työpaikka edelleen, mutta perhettä enää ei. Hakeeko alkoholisti elämäänsä sisältöä juomisella (muuten ei mitään tekemistä) vai onko se sitä, kun ihminen on täysin luovuttanut?

Seuraan läheltä tilannetta, jossa juominen on jo jokapäiväistä. Henkilö on vanhentunut silmissä viimeisen vuoden aikana noin vuosikymmenen verran. Röökiä poltetaan sisällä ketjussa, jonka vuoksi olen huolissani myös mahdollisesta tulipalosta. Puhumattakaan työmatkoista, jotka taittuu lähes joka aamu omalla autolla. Onko kuski ajokunnossa vai onko hän vaaraksi itselleen ja muille?

Olen ilmaissut huoleni henkilölle itselleen, mutta jokainen, joka tuntee alkoholistin, tietää että he ovat taitavia vähättelemään ongelmaansa. Ei tämäkään henkilö juo minun edessäni enää. Tosin sen näkee ja haistaa, että edellisestä ryypystä ei ole kauempaa kuin minun matkastani sinne.

Tämäkin henkilö on jakanut kotinsa alkoholiongelmaisen kanssa, joten tuntuu hullulta ajatella, ettei hän osaisi lukea vaaran merkkejä tilanteestaan. Eikö hän siis enää välitä?

Kaipaan siis neuvoja! Tiedän, että aihe on edelleenkin arka ja siitä tahdotaan vaieta. Siksi kai minäkin koen olevani yksin tämän henkilön ongelmien kanssa, koska tuntuu, etteivät muut uskalla/halua/jaksa puuttua asiaan. En tahdo oman poikani lapsuuteen liittyvän yhtään alkoholistia ja olenkin miettinyt jo pahinta mahdollista "ratkaisua": välien poikkaisua. Siihen en kuitenkaan kykene. Rakkaus tätä henkilöä kohtaan on pysyvää, vaikka viina sitä nakertaakin kovasti ja jatkuvasti.

Tämä on uskomattoman raastavaa, vaikka tukea saankin puolisoltani. Hän lähtee jokaiselle vierailulle mukaan ja kuuntelee tuskaani pitkään sen jälkeen. Hän on aarre, jota ilman en selviäisi!

Toivon aiheesta laajaa keskustelua, jossa myös halukkaat voivat purkaa omaa oloaan ja tilanteitaan. Jos jollain on selviytymistarina, olen enenmmän kuin kiitollinen, jos saan sen kuulla!

Minulle voi kirjoittaa myös meiliin, jolloin kommenttisi ei päädy kenenkään muun tietoon! lily.mamaterialgirl@gmail.com

 

Ladataan...
Ma-material Girl

Tässä yksi syy lisää rakastaa Lilyä:

http://www.lily.fi/juttu/muovipussien-silittelya#comment-13585 

 

Mahtava idea omaksi iloksi, lahjaksi tai vaikka kirppikselle myyntiin vietäväksi! Pakko kokeilla viimeistään lomien alettua. Rakastan, rakastan, rakastan,  innovatiivisia ihmisiä ja tällaisia ideoita! Ilman Lilyä en olisi tähänkään varmaan törmännyt..

Oletko sinä törmännyt johonkin yhtä inspiroivaan ideaan täällä/ muulla foorumilla? Laita hyvä kiertämään ja ideat jakoon! 

Kiitos & Ihanaa pääsiäisen jatkoa kaikille :)

Ladataan...
Ma-material Girl

"Vaikka olet normaalisti hoikka ja täysin terve nuori nainen, niin kaikilta yli 25-vuotiailta tulevilta äideiltä tarkistetaan sokerirasitus. Tule siis 21.4. aamukahdeksalta labraan ja ole sitä ennen 12h syömättä ja juomatta. Okei, aamulla saat ottaa lasin vettä, mutta ei muuta! Testissä kestää 2h ja joudut olemaan terveyskeskuksen tiloissa koko sen ajan. Emme voi ottaa riskiä, että pyörtyisit esim. jonnekin kadulle.."

 

Tätä siis tiedossa huomenna. Jes!

Olen voinut hyvin koko raskausajan, mutta olenkin syönyt tasaisesti parin-kolmen tunnin  välein jotain. Nyt en saa syödä mitään. Sääliksi käy jo nyt puolisoani, joka kuskaa minut aamulla testiin. Saatan olla nälkäisenä hieman kiukkuinen...

 

En pidä testeistä. En pidä neuloista. En tykkää olla nälässä ja heikkona muiden ihmisten edessä. Huomisesta tulee siis ennen kaikkea henkinen koettelemus, jonka jälkeen palkitsen itseni ja puolisoni herkkuaterialla!

 

Onko sinulla kokemusta tästä testistä ja kuinka selvisit siitä?

Pages