Ladataan...
Ma-material Girl

Loma alkoi.

 

Vietimme viikonlopun ystäviemme mökillä, josta olen palstallani aiemminkin kertonut. Täydellinen arjen pakopaikka sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä, joten käytämme tilaisuutta hyväksemme, niin usein kuin mahdollista.

Täydellinen viikonloppumme sisälsi paljon paikalle saapuneita ystäviä, jatkuvaa saunomista, grillaamista, UNO- ja Petanque-turnauksen, järven yli kaikuvaa iskelmää sekä nauramista ja rentoutumista. Jotkut rohkeimmat heittivät jopa talviturkin, mutta minä jäin edelleen kasvattamaan sitä :)

 

Työt on nyt siis nollattu ja tästä on hyvä aloittaa totuttelu uuteen elämään.

Ihanaa & rentoa sunnuntaita teille muillekin! 

 

P.S. Illalla tiedossa ystävien illallinen eräässä Kampin ravintolassa.

Onko sinulla/ teidän kavereillanne muodostunut vastaavia perinteitä, jolla taataan tasainen yhteydenpito tärkeisiin läheisiin?

Ladataan...
Ma-material Girl

Olen odottanut tätä päivää kuin kuuta nousevaa. Olen luullut, että tätä päivää ei ikinä tule. Olen ajatellut, että kesä on jo pitkällä, tämän päivän saapuessa.

Tänään se sitten on. Nimittäin viimeinen työpäiväni, Luoja tietää mihin asti. Jännittää. Itkettää. Vähän hymyilyttää, mutta pian taas itkettää.

Leivoin yömyöhäisellä omena-vaniljarahkapiirakkaa jäähyväispäiväni kunniaksi ja siitäkin huolimatta, heräsin aamulla virkeämpänä kuin aikoihin. En herännyt kertaakaan yöllä, joka on TODELLA harvinaista tähän odotusaikaan liittäen, enkä myöskään nähnyt painajaisia tai muita levottomia unia, jotka yleensä ilmestyvät kuvioihin jännittäessäni. Nukuin siis pirun hyvin! Mitä ihmettä..?

Henkilölle, joka on ollut viimeiset 11v täydessä työelämän hulinassa, tehnyt töitä vapaapäivinäkin ja lomalla, tämä tuntuu aika hurjalle muutokselle.

En ole kertaakaan epäröinyt, että vauva olisi hankala tai pelottava, mutta töistä poissaoleminen kyllä!

Tässä jutussa vilahtavat kuvat, ovat kaikki niitä, jotka olen napsinut työpaikallani. Enää tätäkään taustaa ei siis tule näkymään. Sniif.

Loppuun rakkaani sanat tältä aamulta: "Koita löytää tapa, jolla pystyt nauttimaan tästä päivästä." Hän siis tietää, että vaikeaa tulee olemaan.

Ladataan...
Ma-material Girl

Ostin kirppikseltä kolmet farkut. Normaalikokoa isommat, koska lantiokin levenee raskauden myötä. Päätin tehdä jotain vallitsevalle farkkukaipaukselleni eli ompelen itse kirppisfarkuista äitiyskelpoiset.

Nappailin kuvia, jos joku muukin inspiroituu tähän.

Valitse mahdollisimman matalat farkut tähän versioon. Ohut kangas soveltuu parhaiten kotikoneelle.

Pue farkut päällesi. Merkitse kohta, josta farkkukangas korvataan joustavalla trikoolla.

Ratko vyölenkit irti.

Ketjutikin saa vedettyä pois, kunhan otat oikeeseen suuntaan sitä. Kun saat lenkin näkyviin, niin se onnistuu. Helppoa!

Mittaa tukevasta tai kaksinkertaisesta trikoosta tarvittava pala. Leikkaa ja huolittele (saumuri tai sik sak).

Sommittele pala farkkuihin ja neulaa.

Ompele ensin vyötärökaitaleen reunoihin ja sitten vasta mahan alareunaa vasten tuleva sauma. Huomaa, että jos ratkoit vyötärökaitaleen etkä leikannut, saat nyt kulmat käännettyä ohuesti ja siististi.

Malta mennä rauhassa (käsin pyörittäen!) vetoketjun ja niittien yli, jottet riko neulaa. Huom. Käytä aina farkkua ommellessasi neulaa n:o 100. Neulan numerointi kertoo vahvuudesta: 70 trikoo/silkki, 80 perus, 90 sametti tmv, 100 farkku.

Tikkaa päälipuolelta vielä tukitikki, joka pitää saumanvaran oikeassa kohdassaan ja viimeistelee lopputuloksen.

 

Jos haluat, ompele irroittamasi kaksi vyölenkkiä takaisin, haluamallesi kohdalle eteen (trikoon alareunaan).

Ja tässä lopputulos:

 

Pages