Ladataan...
Ma-material Girl

No niin. Vihdoinkin pääsin kokeilemaan mahdollisia asuja ristiäisiä varten. Jotka on siis sunnuntaina. En tiedä oliko minua jarrutellut ajanpuute vai pelko. Pelko, mahtuuko vielä mihinkään vaatteeseen.

Kävi ilmi, että raskausaikana sokkona ostetut korkkarit sekä kolme hametta olivat loisto-ostoksia! Niistä vain valitsen sen oikean.

Nude tyllihame H&M, Tummansininen neule Gina Tricot, Vaaleanharmaa T-paita Filippa K, Tummansininen vintage-hame huuto.net -löytö

 

Vartaloni on palautunut aivan uskomattoman nopeasti. Tai siis, ei se vielä ole ihan lähtökunnossa, mutta puoliväli on varmasti jo ohitettu! Ihan vahingossa ja huomaamatta. (Ja nyt te kaikki laihduttajat saatte inhota minua!) Imetys todella vie kilot vauhdilla.

Nude vintage-hame huuto.net, Persikkainen puuvillaneule Filippa K, Tummansininen neule Gina Tricot ja Harmaameleerattu college Filippa K

 

Kertokaa vain vapaasti mielipiteenne!

Minua eniten miellyttää harmaa collegepaita (Filippa K) yhdistettynä nudensävyiseen vintage hameeseen (huuto.net), mutta se taitaa olla liian casual oman lapsensa kastajaistilaisuuteen..? Ainakin löysin uuden suosikkiasuni syksyyn! (Tosin joidenkin vähän jykevämpien nilkkurien kanssa ehkä.) 

Ladataan...
Ma-material Girl

Nostetaan kissa pöydälle:

Me käytämme kertakäyttövaippoja. Siinä se nyt tuli. Aikamme pahin synti, johon lapsiperhe voi langeta.

Aihe herättää paljon keskustelua, väittelyä ja ehkä jopa vähän syyttelyäkin. Olemme saaneet kestovaippaluennoita jo hyvissä ajoin ennen pojan syntymään, emmekä siltikään ole (vielä ainakaan) hylänneet muovivaippoja. Miksi?

Helppous: Ensimmäisen lapsen myötä elämä muksahtaa kyljelleen. Kaikki on uutta. Menee yllättävän paljon voimia pelkkään opetteluun.

Ajankäyttö: "Rips" likainen vaippa pois ja "Rips Raps" puhdas vaippa tilalle "Kops" roskiksen kansi kiinni. Valmis. Onko kyse sitten jaksamisesta vai ajanpuutteesta, mutta tiskitkin seisovat altaassa taas kolmatta päivää. Huom. EI tiskikonetta.

Siisteys: Olen pahoillani, mutten kaikista puolustuspuheenvuoroista huolimattakaan kykene ajatukseen, että pesisin samassa pesukoneessa silkkipaitani ja kakkavaipat. Olen bakteerikammoinen ja fakta on, että pesukoneeseen jää bakteereja muhimaan. Pelkkä ajatuskin pesua odottavista vaipoista....

Tässä kohtaa tulee uudelleen Helppous: Oman luonteeni tuntien, pesisin pyykkikonetta (Tiesittehän, että sitä PITÄÄ pestä myös tyhjillään) joka toinen päivä, joka taas ei ole ympäristölle kovinkaan ystävällistä. Siitä pääsemmekin seuraavaan kohtaan:

Ekologisuus: Kyllä, muovivaippa rasittaa ympäristöä jätteellään, mutta kuten esim. kotimaisissa Mumivaipoissa,  käytetään kertakäyttövaipoissakin jo ympäristökriteerit täyttäviä, kloorittomia materiaaleja.

"Muumivaipat valmistaa suomalainen perheyritys, Delipap Oy. Olemme Suomen ainoa vaippavalmistaja. Ympäristöystävällisyys on erittäin tärkeä osa arvomaailmaamme ja vaippamme täyttävät pohjoismaiset ympäristökriteerit. Muumivaippojen valmistuksesta ei mene jätettä kaatopaikalle vaan tuotantojäte hyödynnetään polttamalla energiaksi. Kisäksi kotimaisen vaipan kuljetusmatkat ovat luonnollisesti lyhyempiä. --Vaipan tehokkaasti imevässä ytimessä on täysin biohajoavaa klooritonta suomalaista selluloosaa, jonka valmistuksessa ei käytetä kloorikemikaaleja vaan ainoastaan ympäristöystävällistä happea. Selluloosaan käytettävää puuta ei hakata vanhoista metsistä."

Suora lainaus Muumivaippapaketista, lisää osoitteesta www.muumivaippa.fi

Ja mainitsen tässä vielä uudelleen sen, että pesukoneella pyykkäys rasittaa ympäristöä monellakin eri tapaa. Pesuainejäämät ovat vain murto-osa. Ja ei, käsipyykkiin en  ryhdy. Lue taas kohta "Helppous".

Mitä sanotte? Kuulostaako mitenkään sallittavalta vai olemmeko aivan käsittämättömiä lurjuksia, joita ei maapallon hyvinvointi kiinnosta?

Palautteet, vastaväitteet ja haukut kommenttiboksiin. Kiitos.

Puolustus päättää puheenvuoronsa.

 

Ladataan...
Ma-material Girl

Vinkkejä, neuvoja ja salaisia yhteydenottoja kaivataan! Haussa on kakuntekijä, joka loihtisi kahden viikon päähän, poikamme ristiäisiin, tyylikkään, söpön, maistuvan ja upean kakun.

Selailin jo vähän blogeja ja laitoin yhteen kyselynkin...

 

Onko sinulla vinkkiä/kaveria/tuttua, joka hallitsee kakut ja haluaa lisätienestiä? Ilmianna hänet minulle!

 

Pages