Ladataan...
Ma-material Girl

Eilinen tarpominen lumessa rattaiden kanssa, palautti muistiini viime talven ja sen oikean liikkumisen hankaluuden. Rattaiden työntäminen hangessa on helvettiä. Aura-autot auraavat kyllä autoteitä ja joskus kävelyteitäkin, mutta jos meinaat mennä tien yli, niin lumivallia saattaa olla edessä helposti puolikin metriä (joka pahenee tietenkin talven edetessä). Eilen illalla kaivoin istumapulkan esiin ja operoin siihen äitiyspakkauksen makuupussin kiinni (reiät turvavöille), jotta pääsisimme aamulla perhekahvilaan sujuvasti (salli mun nauraa).

Lunta oli tullut yöllä reilusti ja lisää tuiskuttaa edelleen. Lähdimme pulkalla matkaan:

 • Rapussa taapero käveli hissiin ja eteisessä laitoin hänet pulkkaan ja makuupussin suojaksi.
 • Lunta tuiskutti niin kovasti ja joka suunnasta, että Gabriel alkoi itkemään, jolloin tutti lensi hankeen (tuttinauha oli tietenkin jätetty kotiin).
 • Puolessa välissä hän jo rauhoittui ja oli lähinnä ihmeissään. Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu?!
 • Leikkipuistolle saapuessamme, Gabriel vaati pois pulkasta ja lähtijuoksemaan sisään. En kyllä tasan jää tänne ulos!
 • Nostin pulkan kuraeteiseen kuivumaan ja makuupussin ja märät ulkovaatteet kuivauskaappiin. Kotiinlähtiessämme kaikki oli kuivunut ja ihanan lämpimät pukea päälle.
 • Perhekahvilan loputtua Gabriel on ihan poikki. Hän nukahtaa aina kotimatkalla rattaisiin ja näin kävi pulkankin kanssa. Tajusin, että minun on vedettävä tai kannettava pulkka ja lapsi rappuun ja hissiin ja kotiovellemme, jossa sitten riisuin ulkovaatteet ja nostin pojan omaan sänkyyn jatkamaan uniaan..

Miinukset:

 • Pulkassa ei ole kuomun antamaa suojaa naamalle ja yläkropalle
 • Istumapulkassa on hankala nukkua (?)
 • Kauppareissulla ostoskassi(t) täytyy kantaa kotiin
 • Sporalla/ junalla/ bussilla liikkuessa saattaisi olla hieman hankaluuksia turvavöiden ja makuupussien takia ja istumapaikka olisi pakko saada

 

Plussat:

 • Ei kiroilua hangessa
 • Ei myöskään jumittumista hankeen
 • Kevyt vetää verrattuna rattaisiin
 • Hyötyliikuntaa äidille
 • Teiden ylitykset sujui vaivatta, lumivalleista huolimatta
 • Vanhanmallisissa sporissa  (tai junissa) ei tarvitse miettiä, saako apua nostamiseen

Onkohan tämä pulkkailu sittenkään yhtään helpompaa... Molemmissa (rattaat vs. pulkka) on hyvät puolensa ja veikkaan, että talven edetessä, myös äidin hoksottimet pelaavat kokemuksen ansiosta paremmin, että kummalla kannattaa lähteä liikkeelle. Emme siis sanokaan rattaille vielä hyvästi ;)

Miten teillä sujui ensimmäinen kunnon lumimyräkkäpäivä? Ja tietenkin: Millä TE olitte liikenteessä?

 

Ladataan...
Ma-material Girl

Tilasin vihdoinkin pojalle Mehujehun. Idea on simppeli, mutta kapistus on todellakin tarpeellinen, taaperoiden talouksissa: Pillimehun tai -maidon suojaksi sujautettava kova muovi estää taaperoa puristelemasta tetraa, jolloin sisältö ei pursua syliin. Mehujehun yläreunan koukero pitää pilliä paikoillaan, josta taaperon on helppo napata se suuhunsa.

Vieroitusvalmisteista tavalliseen maitoon siirryttäessä, olen pakannut hoitolaukkuun näitä pieniä pillimaitoja. Niitä kun voi säilyttää huoneenlämmössä, joten sellainen kulkee aina näppärästi pojan repussa mukana.

Vielä puoli vuotta sitten, olin sitä mieltä ,ettei tällaista todellakaan tarvitse hankkia. Kappas vaan, taas kerran olen joutunut pyörtämään sanani, johonkin lapsenhoitoon tai kasvatukseeen liittyvässä asiassa ;) No, ainakin tuemme suomalaista yritystä.

Miten teillä? Mehujehu vai tötsien puristelua?

Lisätietoja ja tilausohjeet: Mehujehu.fi 

Ladataan...
Ma-material Girl

Eilen satoi taas vettä. Siinä sitten pohdimme, että mitä aktiviteettia keksisimme perheen kesken, ettei taapero ihan turhautuisi sisäpäivään ja riehuisi holtittomana energioissaan. Hetken pohdiskelun jälkeen, päätimme lähteä Hesarin uimahalliin ja kokeilla, kuinka se Gabrielin (1v4kk) kanssa sujuu.

Uimakassiin pakkasimme mukaan: uimavaippoja (Huggies), uikkarit, vesipullon, sauna-alustat (jota käytimme pesuhuoneessa myös lapsen istuinalustana), pyyhkeet, pesuaineet ja lounaan. Perhehuoneita ei Hesarin uimahallissa ole, joten poika meni isänsä kanssa miesten pukuhuoneeseen. Lastenaltaassa on normaalisti noin 27 asteista vettä, joka on kymmenisen astetta kylmempää kuin kotona käytettävä kylpyvesi. Tämän takia, olimme laskeskelleet pulikointiajaksi maksimmissaan vartin.

Uimavalvojalta saimme lainaksi kellukkeet, vaikka Gabriel olikin (tietenkin)  kokoajan meidän jommankumman sylissä. Hän intoutui polskuttelemaan aivan kuin koiraa uidessa ja viihtyi altaassa silminnähden hyvin, viileämmästä vedestä huolimatta. Meillä on oma uimarengas kyllä, muttemme ottaneet sitä mukaan, koska jotenkin ajattelimme, ettei niin voisi tehdä. En tiedä miksi. Uimavalvoja rohkaisi meitä kertomalla, että pikkulapsille saa ottaa mukaan omat uimarenkaat/ kellukkeet, koska uimahallilla ei ole välttämättä tarpeeksi pieniä/ juuri oikeanlaisia antaa lainaksi. Taas siis opimme uutta. (Myös sen, että uimahalliin saa mennä ihan kuinka pienen vauvan kanssa tahansa.)

Altaasta menimme lämpimään suihkuun ja saunan alalauteille lämmittelemään, jonka jälkeen palautin pojan isilleen, jotta he pääsevät pukeutumaan. Treffasimme uimahallin kahvilassa, jossa lämmitimme mukanaolleen lounaan pojalle ja nautimme itse pullakahvit. Reissu teki selvästikin tehtävänsä, koska kotimatkalla Gabriel jo nukahti ja jatkoi päiväuniaan melkein kolmen tunnin ajan :)

Tästä tuli ehdottomasti yksi meidän perheen suosikkiajanviete sadepäiviksi, kun ei sinne Leikkiluolaankaan AINA viitsi mennä ;)

P.S. Saunassa eräs nainen kertoi käyneensä Mäkelänrinteen hallissa, koska siellä on ihan matala kahluuallas pienimmille (kuten Stadikallakin), mutta varoitti viikonlopun ruuhkista.

Oletko sinä käynyt vastaavanikäisen kanssa uimahallissa? Mikä on osoittautunut parhaaksi paikaksi teille ja miksi?

Pages