Ladataan...
Ma-material Girl

Gabriel täyttää vuoden tänään, 29.7.2012. Vuosi sitten, kuuului kättärin osastolla 6, kaunein rääkäisy ikinä. On aika siis summata, mitä minä olen oppinut tämän kuluneen vuoden aikana.

Opin, mitä tarkoittaa AIO -vaippa, vaikken ole sitä käyttänytkään.

Opin, että Liberon vastasyntyneen vaipassa on viiva, indikaattori, joka vaihtaa väriä, kun vauva on pissannut. Se helpottaa kirjanpitoa, jota ensimmäisten päivien aikana suositellaan. Kun kätilö kysyi ensimmäisenä päivänä, kuinka monta pissaa on tullut, olin ihmeissäni. "On kai niissä aina pissakin ollut..?"

Tajusin, ettei ole mahdollista säilyttää kaikkia niitä kavereita ja menoja, joihin oli tottunut, ennen vauvan syntymää. Tajusin myös, etten kaipaakaan niitä kaikkia. Olen nyt ennen kaikkiea äiti, vaikkakin myös oma itseni.

Äitienpäivä on tärkeä päivä. Se nollaa kaiken väsymyksen, turhautuneisuuden, ja kaiken muunkin, jota joskus tylsinä ja itkuisina päivinä olen harmitellut.

Oma äitini on maailman paras neuloja ja suloisien vauvanvaatteiden suunnittelija. Rakastan myös ostaa Gabrielille vaatteita, uusia ja käytettyjä. Ennen Gabrielin syntymää ajattelin, etten voi käyttää hänellä käytettyjä ja toisten vanhoja vaatteita, vaikka itse sitä kyllä paljon harrastankin.

Vaikka kuinka kieltäisit, muut neuvovat teitä lapsen hoidossa, kasvatuksessa, ruokkimisessa ja kaikessa, johon pikkuinen liittyy. He eivät tarkoita sillä pahaa, vaikka se joskus harmittaisi ja ahdistaisikin.

Työ ei olekaan elämän suola.

Perhe on minun elämäni suola.

Parisuhteeseen on panostettava ja lapsesta on välillä oltava erossa. Vaikka äiti ja isä ovatkin lapselle parhaat hoitajat, se ei tarkoita, ettei kukaan muu siihen väliaikaisesti pystyisi.

On ihan ookoo välillä lähteä ulos tuulettumaan, ilman vauvaa.

On ihan ookoo välillä tuskastua vauvan itkuun.

On ihan ookoo välillä jättää koti siivoamatta ja vaan levätä.

Vauvat kasvavat aivan liian nopeasti. Äitiysloma kuluu aivan liian nopeasti.

Miten tahansa vauva tällä viikolla syö tai nukkuu, ei suinkaan ole se, miten asiat ensi viikolla ovat. Rytmit, unet ja syömiset muuttuvat lapsen kehityksen myötä. Halusit tai et.

Vauvan rytmiä ja tottumuksia on mahdollista muuttaa. Johdonmukaisuus ja toisto auttaa kaikkeen.

On tyhmää ostaa kaikkia tarvikkeita uutena. Olemme ostaneet vaunut (tai siis kolmet), syöttötuolin, sitterin, vaatteita, leluja, potan, kantokopan, pyöränistuimen sekä auton turvaistuimen (tämä tosin tutulta) käytettynä, Huuto.netistä ja kirppiksiltä. Uutena olemme ostaneet vain matka- ja pinnasängyn, sekä niihin liittyvän rekvisiitan, ammeen ja jalustan,kengät, purulelut, tutit, pullot sekä ruokailuvälineet. Melkein kaikki lelut sekä suurin osa vaatteista on saatu lahjaksi. Vauvaan ei siis ole pakko käyttää koko omaisuutta.

Vaikka vielä pari kuukautta sitten sanoinkin väsyneenä: "Ei tule toista. Ei enää ikinä.", olen jo kerennyt muuttaa mieleni. Tahdomme toisenkin lapsen -Sitten joskus.

:)

Paljon Onnea Rakas Gabriel, 1-vuotias esikoisemme!

 

 

Ladataan...
Ma-material Girl

Kiitos tunnustuksesta Bättre Liv- Eerika ja Puutalobaby- Kristaliina! Olen kiitollinen ja iloinen.

1) Anna tunnustus eteenpäin muille bloggareille  ja ilmoita heille tunnustuksesta

Lukemani blogit liittyvät yllättäen perhe-elämään ja muotiin, kuten omakin palstani. Olen koukussa tällä hetkellä mm. Caeliaan, jonka tyylistä olen jatkuvasti kateellinen. Se on lähestulkoon oman pukeutumiseni vastakohta , mutta käsittämättömän raikas ja rohkea, ja siksi kahlaan läpi jokaisen hänen kirjoituksensa. Caeliaa ja minua yhdistää kiinnostus muotiin, mutta tietenkin myös äiteys.

Hymyn huulilleni nostaa joka postauksen myötä Kristaliina, jonka vauvaoivallukset naurattavat ja tuovat hyviä muistoja mieleen, oman esikoiseni alkumetreiltä. Kuinka olinkaan voinut jo unohtaa selkäkakan! Kristaliinan blogissa miellyttää positiivisuuden lisäksi myös sen rehellisyys ja avoimuus. Kuka ei tykkäisi hänestä?!

En ole kirjoittajana lahjakas, joten kadehdin bloggareita, jotka osaavat muotoilla jokaisen tunteen kauniiksi ja uskottaviksi sanoiksi, jotka saavat lukijan myötäelämään kokemaansa: Anna Karhunen ja Eerika tekevät sen ja saavat sen vaikuttamaan helpolta! Molemmat viimeksimainitut suosikkini ovat myös rohkeasti jakaneet viimeaikaiset vastoinkäymiset kanssamme, jotka muistuttavat meitä, ettei elämä ole aina vain onnellista. Toivotan molemmille erittäin paljon voimia ja aurinkoa elämään!

Ja jos vielä hetkeksi takerrutaan blogitunnustuksen nimeen, eli oikeasti monipuolisuuteen, niin tunnustuksen saa vielä  Luru, laurafree ja A. Sinivaara.

2) Kerro 7 asiaa itsestäsi

  1. Olen kenkäfriikki. Omistan aivan liikaa korkokenkiä ja sandaleja ja ballerinoja ja nilkkureita ja saappaita. Oikeastaan minulla on eniten epäkäytännöllisiä ja korkeita (mutta kauniita!) kenkiä, joita hoidan ja säilytän huolellisesti. Haaveilen isommasta asunnosta, jotta saisin kenkäni esille, jolloin myös muistaisin (!) mitä kaikkea omistankaan.
  2. Siivoan aina ennen vieraita. Kukaan ei pääse meille ilman, että olen kerennyt tarkistaa paikat.
  3. Rakastan kloritin tuoksua.
  4. Olen sosiaalinen ihminen. Nautin työssäni eniten asiakkaiden tapaamisesta ja heidän kanssaan juttelusta.
  5. Kiinnyn ihmisiin helposti.
  6. Jokainen ihminen on luottamukseni arvoinen, mutta jos sen pettää, en anna sitä (oikeastaan ikinä) anteeksi.
  7. Olen äärettömän herkkä ihminen. En pysty lukemaan kaikkia uutisia (eläinrääkkäykset, perhesurmat,koulukiusaamiset) tai katsomaan kaikkia ohjelmia , koska alan pelkäämään (kauhuelokuvat) tai/ja itken lohduttomasti ja kauan (kuolemantapaukset). Suren myös paljon läheisteni ja ystävieni puolesta, joskus jopa menetän yöunet toisten ongelmien takia.

 

3) Kiitä tunnustuksen antajaa ja lisää tunnustuksen kuva blogipostaukseesi.

Kiitos vielä kerran ihanat Eerika ja Kristaliina! Pus!

Ladataan...
Ma-material Girl

Kuva on oikeasti viime viikolta. Tässä näette hiukset Ennen kampaajaa muuten! Huh. Juurikasvusta huolimatta, olen ihastunut kaikenlaisiin lettikampauksiin, lähinnä koska ne ovat helppoja. Ja okei, kivan näköisiäkin. Mainitsinko jo: juurikasvusta huolimatta.

 

Pusero Filippa K, Housut H&M, Korvakorut Vintage/ Amado

Pages