Ladataan...
Ma-material Girl

Poika on ollut nyt kuukauden ilman tissiä! Aloitimme vauvantahtisen imetyksen, Lansinoh-voiteen, rintapumpun ja -kumien avulla, emmekä olisi uskoneet alkuvaikeuksien aikaan, kuinka helposti shown saa päätökseen.

Olin kuullut ja lukenut monista vaikeuksista, joita imetystä lopetteleva saattaisi kohdata: lapsen vieroituksesta johtuvat raivarit, ylipursuavat maitovarastot sekä koko perheen jaksamista koetteleva jännitys. Emme olleet ennalta miettineet imetyksen kestoa, koska luotimme siihen, että kaikki sujuisi suht luonnostaan ja niinhän siinä kävikin! Aloimme totuttelemaan kiinteisiin ruokiin, imetyksen ohella, 5-6kk:n iässä. Koska kaikki sujui hienosti ja ruoka maistui, siirryimme neuvolasta annettujen ohjeiden mukaisesti pikkuhiljaa selkeään viiden aterian ruokailurytmiin (per päivä), lisäsimme jogurttia, viiliä ja uusia ruoka-aineita maltillisesti Gabrielin ruokalistalle ja noin 10kk:n iässä huomasimme, että imetän enää vain aamuisin ja joskus päiväunien jälkeen. (Sitä ennen se taisi liittyä jokaiseen ruokailuun.)

Alussa imetys liittyi myös vahvasti nukkumaanmenoon, mutta joskus puolen vuoden paikkeilla, aloimme siirtymään siitä pois, ettei poika yhdistäisi sitä varsinaisiin nukkumaanmenorutiineihin. Otimme tilalle iltakylvyn, unilaulun ja rauhoittumisen, joiden avulla poika oppi pian nukahtamaan pinnasänkyynsä yksin. Imetys hoidettiin sitten unien jälkeen.

Kesälomalla reissasimme jonkin verran ja jossain siellä Sydän-Savon kohdilla huomasin, ettei imetys ollutkaan enää edes jokapäiväistä. Ihan kuin Gabriel unohtaisi sen silloin tällöin. Jes! Jatkoimme kuten ennenkin, ja joskus 1-vuotissynttärien tietämillä pohdimme, että nyt se taitaa jäädä kokonaan pois: en ollut imettänyt enää kokonaiseen viikkoon. Ja sillä tiellä olemme edelleen.

Kaikki kävi siis luonnostaan ja täysin ongelmitta. Olimme toki tiedostaen lisänneet läheisyyttä iltoihin: yhteiset kylpyhetket, unilaulut, halailut ja silittelyt sekä hyvänyönsuukot kuulema takaisivat lapsen saavan hellyys- ja läheisyyskiintiönsä täyteen, jolloin sitä ei tarvitsisi enää hakea tissistä. (Siis tietenkin Gabriel saa läheisyyttä ja huomiota myös pitkin päivää, mutta iltarutiineihin sitä otettiin korostetusti vielä varmuudeksi.)

Koska kaikki tapahtui pikkuhiljaa ja tasaisesti vähentyen, ei kehonikaan yllättynyt ja yrittänyt edelleen tuottaa maitoa vanhaan tahtiin. Ei siis ongelmia enää sängynkään kastumisen kanssa (siis maidosta, kuten alussa kävi aivan jatkuvasti!), eikä liivinsuojien pyykkäämistä.

Koska olenkin kuullut vain niistä hankalista tissivieroitustapauksista, pohdin nyt, että onko muilla käynyt näin hyvä tuuri asian kanssa?

Loppuiko teillä imetys itsestään vai jouduitteko tappelemaan sen kanssa?

Tai jos se on vielä edessä, niin kuinka aiotte sen hoitaa?

Ladataan...
Ma-material Girl

Kurkkua aristaa ja ulkona alkaa viilenemään. Vitamiineja ja Finnrexiniä popsitaan, toivoen, ettei tämä tästä pahene. Farkkushortseista en silti vielä ole valmis luopumaan, joten yhdistän ne paksuun neuleeseen ja biker-saappaisiin.

Neule/ Filippa K, Pusero ja farkkushortsit/ H&M, Saappaat/ Ellos

Pages