Ladataan...
Ma-material Girl

Ystäväni vieraili valloittavan ihanan esikoisensa kanssa meillä eilen. Sain häneltä mahtavan idean, jonka päätin heti jakaa kanssanne. Ystäväni ei välitä erityisemmin mm. vaaleankeltaisesta, jota tuntuu kuitenkin vauvanvaatteissa esiintyvän. Hän oli heittänyt kaikki ällötykset pesukoneeseen, kera mustan Dylon- värinapin ja kunnon kasan suolaa perään. Tuloksena: Mustia ja tyylikkäitä potkareita, joissa on kontrastitikkaukset (koska lanka on tekokuitua, joka ei värjäänny). Ihan mahtava idea!

Kiitokset kuvausmallina toimineelle mussukalle.

Huomaathan, että värjäys onnistuu paremmin, mitä enemmän luonnonkuituja vaate sisältää. Esimerkiksi puuvilla värjäytyy huomattavasti tummemmaksi kuin esimerkiksi 50%puuvilla-50%polyesteri-sekoitteinen kangas. Tarkasta pakkauksesta maksimi vaatemäärä (kiloissa) per värjäysnappi ja oikea tarvittava suolan määrä.

Ladataan...
Ma-material Girl

Puutalobabyn palstalla pohdittiin päivärutiineja (ja niiden puuttumistakin), jonka luettuaan ystäväni ihmetteli, että "Mitä ihmettä iltarutiineissa on erilaista, että vauva tajuaa niistä nukkumaanmenon lähestyvän?"

Kokemuksesta on opittu, etteii iltarutiinien tarvitse olla mitenkään erilaisia tai huikeita, vaan pointti on se, että niitä samoja pieniä asioita toistamalla, vauva tai taapero oppii ennakoimaan mitä seuraavaksi tapahtuu ja sen ansiosta ymmärtää, että nyt mennään nukkumaan.

Me aloitimme jo vauva-aikana mm. sellaisen rutiinin, että menemme makuuhuoneeseen, meidän sängyllemme makoilemaan ja laulamme Nukkumatti-laulun (Sininen uni). Tätä olemmekin pystyneet jatkamaan myös matkoilla ja yökylässä (jos lapsi on hoidossa), joka todella toimii. Pieniä asioita siis, mutta kun ne toistuvat päivästä toiseen, niiden pitäisi helpottaa lapsen nukahtamista. Ja sama pätee moneen muuhunkin oppimiseen.

Tässä esimerkkinä meidän iltarutiinimme:

  • Iltapuuro olkkarissa, jossa aikana katsomme  Ystäväni Nalle Puh- piirrettyä (kivat laulut ja hokemat).
  • Iltasuihku tai -kylpy
  • Uni CD- soimaan, samalla kun puemme vaipan ja yöpaidan
  • Sängylle makoilemaan ja unilaulu
  • Poika omaan sänkyyn ja hyvänyöntoivotukset (vettä pullosta, jos jano)

Joskus tuttia heitellään sängystä pariinkin otteeseen (käymme nostamassa), ennenkuin uni tulee, mutta useimmiten Gabriel on unessa jo kymmenen minuutin kuluessa. Ääntä saa kuulua ihan normaalisti, hän ei herää edes vieressä olevaan stadikan konserttiin, saati sitten telkkariin.

 

Millaisia iltarutiineja teillä noudatetaan ja kuinka hyödylliseksi (tai hyödyttömiksi)  ne teillä on koettu?

Ladataan...
Ma-material Girl

Olin ilmoittanut kotihoidon jatkuvan vuodenvaihteeseen, mutta koska lopetin kokoaikaisen työsuhteeni, yli kuuden vuoden jälkeen ja vaihdoin osa-aikaiseksi extraksi, voinkin jatkaa Gabrielin kotihoitoa vielä toistaiseksi. Tänään leikkipuistossa sitten juttelimme muiden äitien kanssa ja muistin yhtäkkiä, että sitä tukeahan pitää hakea siis uudelleen! Onneksi KELAn kanssa asiointi on nykyisin sillä tavalla helppoa, että hakemukset ja muutokset edellisiin voi helposti klikkailla netissä ajantasalle. Klik, klik, klik ja uusi, jatkohakemus on lähetetty. (Palveluun kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla ja edellisiä hakemuksia ja päätöksiä pystyy tarkastelemaan siellä omilla sivuillaan vaivattomasti.)

Huoh, ihanan helpottavaa.

Jatkamme Gabrielin kanssa pihaleikkejä myös lumien ja uuden vuoden saavuttua.

 

 

Huom!  Työni ei vaikuta kotihoidontukeen millään tavalla, koska emme saa mitään lisiä siihen tai pidä häntä päivähoidossa. Kotihoidontuen ainoa tekijä on se, ettei lapsi ole päiväkodissa tai perhepäivähoitajalla hoidossa. Lisätietoja: Kela.fi

 

Pages