Ladataan...
Ma-material Girl

Sniif. Meidän luottokakuntekijä on lomalla, eikä kerkeä loihtimaan Gabrielin 2-vuotispäiville kakkua, joten tarvitsemme vinkkejä: Kuka tekisi meille hienon (ja toki myös maukkaan) ja huippuhauskan, autoaiheisenkin kenties, synttärikakun? Jos tiedossasi on joku mahdollinen, ilmianna hänet, kiitos.

Tarve on heinäkuun lopussa, joten vinkkejä kerkeää antamaan noin pari viikkoa. Logistisista syistä, kakuntekijän pitäisi majailla Pääkaupunkiseudulla, mieluiten Helsingissä.

 

Nyt on myös loistava tilaisuus, linkata oma tai ystäväsi leivontablogi tänne.

Kiitos.

Kuvat lainattu Googlen kuvahausta.

Ladataan...
Ma-material Girl

HUOM! Tämä ei ole sponsoroitu postaus. Halusin aidosti vaan vinkata, että Elloksen alesta saa täydelliseltä vaikuttavia teeppareita ja trikoita nyt pilkkahintaan.

Pitkähihainen Somewhere -trikoo (50% puuvilla 50% modaali) 9,99€ ja lyhythihainen Sara Kelly -trikoo (100% Lyocell) 8€ osoitteesta www.ellos.fi. (Boldatut sisältää tarkat tuotelinkit.)

Aikamoinen onnen päivä! Kaksi pidempiaikaista pukeutumisongelmaa on voitettu: hyvät trikoopaidat ja täydelliset boyfriend- farkut nimittäin uupuivat kaapista, muttei enää.

Trikoot ovat siis Elloksen alesta, 8-10 €/ kappale. Toinen on lyocellia ja toinen puuvilla-modaali-sekoitetta. Käsituntu materiaaleille on mahtava ja selluloosakuituja yleisesti kehuin jo eilisessä postauksessa, niin hyvät kokemukset minulla niistä on vuosien varrelta. Odotukset ovat siis korkealla.

Täydelliset boyfriend- farkut ovat olleet etsinnässä jo kauan. Olen kadehtinut about kaikkien bloggarien vastaavia farkkuja, mutta yhdetkään eivät ole näyttäneet päälläni hyvältä ja/tai olleet mukavia. (Minä kun siis vaadin vaatteiltani myös mukavuutta. Heh.) Mutta tässä ne nyt ovat: ikivanhat LEEt, jotka löysin vaatekaappeja siivotessani, puolisoni farkkuhyllystä! Sielläkö ne ovat aina olleet?? -Huvittavaa.

Korkkarit ovat myöskin ellos.fi:stä, Esprit:n mustat nahkakorkkarit, ajattomat, mukavat ja ikuiset klassikot. Tällaisia tarvitsee aina.

Olen alennusmyyntiostajana täsmällinen ja harkitseva. Mietin aina pitkin kautta, mitä todella tarvitsen. Tällä kertaa olin tiedostanut, että trikoo- ja T-paita hyllyni ammottavat tyhjyyttään (Kiitos te hyvin palvelleet Filippa K:t, mutta tällä hetkellä minulla ei ole teihin varaa. Nyyh.), sekä lähes kaikki korkkarini ovat aivan liian korkeita ns. peruskäyttöön. (Kyllä, lapsen myötä olen joutunut tulemaan hieman 10cm koroista alaspäin. Ainakin arkisin siis.) Suosin tällä hetkellä nettikauppoja, koska alennusmyyntiruuhkat lapsen kanssa ei houkuttele, eikä sovituskoppiruuhkat kyllä normaalihintaisinakaan ;)

Nettikaupoissa on aina ilmainen, 14 vrk:n palautusoikeus, ja koska mm. Elloksella minulla on laskusopimus, en maksa tilauksen noutohetkellä penniäkään. Voin siis rauhassa sovitella, hypistellä ja pohtia, ennenkuin teen ostopäätöksen ja maksan tilaustani. Tällä kertaa palautin kolme teepparia, jotka eivät tuntuneet laadukkailta ja tilasin toisen kuvassa näkyvistä harmaista (100% Lyocell) myös luonnonvalkoisena. Ostan kerralla useamman, jolloin en joudu miettimään asiaa taas hetkeen.

Vastapainoksi ostoksistani, vein hyväntekeväisyyteen kenkiä, joita en ole käyttänyt vuoteen. Vastaavat (ja isoksi jääneet) vaatteet odottavat ystävääni kirppiskierrokselle, joka usein löytää minulta sopivia vaatteita itselleen. Melkein kaikki ovat Filippa K:ta, joten minä säästyn tuotteiden kuvaamiselta ja nettimyynniltä ja hän saa edullista laatukamaa omaan kaappiinsa. Win- win- situation indeed!

 

Onko sinulla jotain tämän hetkistä ale- tai puketumisvinkkiä, josta haluaisit vinkata?

Lupaan, että saat vastapainoksi hyvän mielen ;)

 

Ladataan...
Ma-material Girl

 

Helteillä kannattaa materiaaleissa suosia ohuita luonnonkuituja, kuten pellavaa ja silkkiä, mutta tiesittekö, että myös (muuntokuidut) selluloosakuidut, kuten viskoosi, lyocell ja tencel ovat henkäyksen ohuita, vilpoisia päällä, helppohoitoisia ja myöskin edullisempia kuin edellä mainitut luonnonkuidut?

Itse olen suosinut trikoopaidoissa ja teeppareissa jo vuosia selluloosakuituja, enkä katunut kertaakaan. Ainoa muistisääntö selluloosakuiduissa on se, että ne täytyy muotoilla kosteana ja joskus jopa silittää takaisin mittoihinsa. Varsinkin kudottu viskoosikangas (ei siis trikoo) saattaa kutistua jopa 5-10 senttiä, mutta on silitettävissä takaisin mittoihinsa. Pesupussia suosittelen käytettäväksi, jos suosii henkäyksen ohuita materiaaleja, kuten minä.

 

Postaan huomenna jutun, jossa vinkkaan viimeisimmistä T-paitahankinnoistani Ellokselta, josta löytyy nykyisin paljon lyocell- ja tencel-trikoita -Ja siis alehinnoilla (n. 8€/kpl) . Pysy siis kuulolla!

 

 

Top/ Filippa K (several years old), shorts & sunglasses/ H&M, Shoes/ from Greece

 

Pages