Ladataan...
Ma-material Girl

Käyn sosiaalisen median kurssia tällä hetkellä, jonka vuoksi blogissakin on ollut hieman hiljaisempaa. (Tai ei se siis pelkästään tämän yhden kurssin syytä ole, mutta osittain.) Meillä on tehtävänä esitellä sosiaalisen median sovelluksia ja tavoitteena tutustua uusiin sovelluksiin, eli sellaisiin, joita ei vielä itse käytä. Ajattelinkin, että teiltä saisi hyviä vinkkejä, mitä sovelluksia nykyisin käytetään ja olisiko siellä joukossa joitain sellaisia, joita en itse käytä, joten kaipaan kommentteja kysymykseen:

Mitä sosiaalisen median sovelluksia käytä?

Onko kaikki yhtä kovassa käytössä vai oletko kenties lopettanut jo jonkun sovelluksen käytön?

 

Kyselee bloggari, joka blogin lisäksi luuraa Instagramissa, Facebookissa, Linkedinissä, Whats Appissa ja Pinterestissä.. Ja...toisessa blogissa ;)

 

 

Translation: What social media applications do you use?

Ladataan...
Ma-material Girl

Kuvittele itsesi tilanteeseen, jossa olet pukeutunut itsellesi täysin normaalisti, mutta että sen vaatevalinnan takia, joutuisit koko elämäsi taistelemaan kauppareissuilla, hotelliaamupalalla, ravintolajonossa ja työpaikkahaastatteluissa (lista jatkuu loputtomiin). Pelkästään sen takia, ettet häpeä juuriasi, vaan olet päättänyt vaalia kulttuurisi perintöä ja kunnioittaa sukujuuriasi.

Kuvittele.

Rasismi ja syrjintä on aika lailla nihkeintä, mitä tiedän. Kertoo järjettömästä itsekeskeisyydestä ja sivistymättömyydestä, jos kuvittelee, että ainoa normaaliin kanssakäymiseen (saati sitten hyvään asiakaspalveluun!), arkeen ja palveluiden käyttämiseen on ns. valtaväestöön sulautuva kansalainen, joka ei millään tavalla pukeutumisellaan erotu massasta. Jos kaikki kansa pukeutuisivat kuten suurin osa vaikkapa suomalaisesta valtaväestöstä, niin uskallan väittää, ettei syrjintä koskettaisi niinkään suurta osaa väestöstä kuin nyt, koska esimerkiksi romaneita olisi huomattavasti vaikeampi -ellei jopa mahdotonta- tunnistaa, ilman heille ominaista pukeutumista.

 

Tämä kirjoitus juontaa juurensa Ruotsiin. Naapureidemme hallitus oli kutsunut romaninaisen puhumaan seminaariin syrjinnästä. Majoitus oli hallituksen puolesta järjestetty Hotelli Sheratoniin, jossa naista ei päästetty pukeutumisensa takia aamupalasaliin, vaikka nainen osoitti avainkortilla olevansa hotellin asiakas. Naisen oli tyytyminen aamupalaan käytävässä.

Pari kuukautta sitten luin HBL:stä samankaltaisia uutisia, mutta silloin tapahtumapaikkana oli Suomi, ja syrjintä ulottui kaikkialle, ruokakaupasta työpaikkahaastatteluihin.

Hävettävää, ällöttävää ja todella surullista.

 

Minulle on aivan sama, jos joku yksityishenkilö on itseensä niin täydellisen tyytyväinen ja arvokas, ettei halua avartaa mieltään ja tutustua muuhun maailmaan tai kulttuureihin laajentaakseen omaa tietämystään. Pysyköön omassa pumpulissaan. Mutta että Suomessa ja Ruotsissa, vuonna 2014, elää niin vahvasti ajatus, että romaneita on ihan OK syrjiä, kieltää tulemasta ravintolaan omissa vaatteissaan, koska "Te aiheutatte niin paljon harmia". Jos joku pitkätukka tai pilottitakkinen aiheuttaisi ravintolassa tai hotellissa ongelmia, niin olisiko se tarpeeksi painava syy evätä pääsy kaikilta näitä vaatteita kantavilta henkilöiltä ko. paikkaan? Tai aamupalalle? Hotellissa, jossa henkilö yöpyy ja maksaa palveluista? Eikös nykyisin kannusteta persoonalliseen pukeutumiseen ja siihen, että uskaltaa olla oma itsensä? Muotivaatteista puhuessa tuo kuulostaa niin naurettavalta: Uskalla olla oma itsesi. Pyh. Pukeudu hetkeksi romaninaisen asuun ja kokeile, miltä se tuntuu. Siinä vasta olisikin uskaltamista.

Siihenhän romaneissa aina viitataan: pukeutumiseen. Siitähän heidät on helppo tunnistaa. Siihenhän on helppo tukeutua, kun "Kaikki muutkin".

 

 

Ladataan...
Ma-material Girl

 

Lähtötilanne: Täysin käsittelemätön vitriini, jonka saimme sukulaisilta. Tällaisenaan se ei istunut mitenkään kotiimme, joten alusta lähtien oli selvää, se täytyy maalata valkoiseksi, vaikka lasi-ikkunoiden ja pikkurimojen kanssa siitä tulisikin epäilemättä tuskaista.

Vierailimme Töölön Värisilmä-liikkeessä, jossa saimme hypistellä näytteitä eri maaleilla ja lakoilla käsitellyistä koivuista. Koska kodissamme on muutenkin moderni-vanha-asetelma, tuumimme, että valkolakattu voisi olla sopiva lopputulos. Painotin myyjälle, että vitriini ei saa jäädä yhtään lämpimän puun väriseksi, joten sekoitus tehtiin vähän vahvemmaksi ja puolikiiltäväksi, että puhdistus onnistuisi helpommin.

Rullatolkulla maalarinteippiä, eri kokoisia siveltimiä ja menoksi.

 

Tässä tulos ensimmäisen kerroksen jälkeen (vrt. ovet vieressä, alkuperäiset):

 

 

Sutimista todella riitti. Luoja kiitos, kaappi oli kuitenkin täysin käsittelemätön, eli pelkkä pesu riitti, eikä hiomista tarvinnut!

 

Lakan täytyi kuivaa kaksi tuntia ennen uudelleenmaalaamista, ja koska maalattavaa oli niin paljon, saatoin kaiken ensin yhden kerran käsiteltyäni siirtyä jo kakkoskierrokselle, koska tunnit hurisivat. (Ensimmäinen maalauskerta vei 2,5h.)

 

Tässä lopputulos, kahden kerroksen jälkeen:

Anteeksi huono kuvanlaatu, joka johtuu siitä, että kuvat on otettu puolenyön aikaan. Luonnonvalo päästäisi eittämättä tämän kaverin oikeuksiinsa.

Siinä se!

Mitä mieltä olette, kannattiko?

 

 

Translation: DIY-project: From trash-to-fab done. Do you agree that it was worth it?

Pages