Marraskuun vauvamenot

IMG_6961.JPG

Tässä kuussa on tehnyt mieli olla poissa tietokoneelta. Kumma kyllä, ruudun ääressä jäkittämminen ei piristä samalla tavalla kuin ulkoilu, hyvä ruoka, ihmisten tapaaminen tai museossa käyminen. Olen yrittänyt saada päiviimme lisäpontta tekemällä ja menemällä, vaikka kuinka väsyttäisi. On ollut tosi tärkeää nähdä muita äitejä ja vauvoja, kun energia on niin vähissä. Onneksi pääkaupunkiseutu tuntuu sykkivän myös kaamosaikaan, ja tapahtumia ja oleskelupaikkoja vauvojen kanssa riittää. 

Jos siis mietit, missä olemme olleet, niin muun muassa täällä:

Muskarissa
Käymme viikoittain Helsingin konservatoriolla muskarissa. Se on ollut tosi ihanaa! Konservatoriolla on loistava ope, ja vauvat pääsevät kokeilemaan eri soittimia ja joka viikko lauluissa on vähän erilaista teemaa. Kuten syksyä, sammakkoja, vettä tai sen sellaista. Viime viikolla kävimme myös Vauvojen Kukkuu! -taidefestarissa Vantaalla, jossa osallistuimme tosi kivaan tanssilliseen muskariin. Festari jatkuu vielä tämän viikon, joten suosittelen käymään.

Museoissa
Upea Ateneum valloittaa joka kerta, sielu ja silmät lepäävät! Kävimme katsomassa Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyn, ja tykkäsimme molemmat. Vauvan kanssa on hauskaa käydä museossa arkipäivisin, kun on hiljaista. Päästän hänet välillä konttailemaan lattialle tutkimaan taidetta sammakkoperspektiivistä. Pressikorttilaisena museoon pääsee ilmaiseksi, ja tätä etua kannattaa hyödyntää. Seuravaaksi taidamme mennä Amos Rexiin.

Vauva-aamuissa
Helsingin kaupungin leikkipuistoissa järjestetään vauva-aamuja tai vauvahetkiä, joissa tapaa muita vanhempia ja vauvoja. Aamuihin voi liukua usein siihen aikaan, kun itselle sopii. Joskus aamuissa on järjestettyä ohjelmaa kuten sirkustemppuilua, värikylpyä tai vauvahierontaa, mutta vauvojen touhuilu ja kuulumisten vaihto kuuluvat aina asiaan. Nämä ovat tosi tärkeitä hetkiä myös äidille, koska vertaistukea on tarjolla.

HopLopissa
Sisäleikkipuistoon pääsee alle vuoden ikäisen kanssa ilmaiseksi, ja ihan pienille on oma alueensa. HopLop on meiltä vain reilun kilsan päässä, joten veikkaan, että talvella tästä tulee meidän perheessä oikea hitti.

REDin Olohuoneessa
Kalasataman REDIssä avattiin lokakuussa Vapaakaupunki Olohuone, joka on maksuton oleskelutila kaikille. Siellä voi oleskella, leikkiä, työskennellä ja vaikka nukkua. Tilassa voidaan pitää taidenäyttelyitä ja järjestää työpajoja. Kävin täällä ekan kerran viime viikolla, ja paikka oli tosi viihtyisä ja leikkitila oli vauvalle valtava. Metrolla tänne pääsee tosi kätevästi!

 

Nämä ovat vielä listalla…
 

Vauvojen taidetuokio Kansallisoopperalla
Huomenna meillä on luvassa koko syksyn odotettu lempeä hetki oopperan ja baletin maailmaan Kansallisoopperan vauvojen taidetuokiossa. Taidetuokiot ovat supersuosittuja, ja ilmoittauduin yhteen heti, kun ilmoittautuminen aukesi. Jonossa on ilmeisesti satoja vauvoja ja äitejä?! Tosi ihanaa viedä tyttö taas uudenlaisen taiteen pariin! Ehkä tapaamme myös oikeita ballerinoja? Tänä syksynä taidetuokioiden teemana on Prinsessa Ruusunen, niin ihanaa!

MLL:n perhekahvilat
Perhekahviloissa vauvat ja vanhemmat lapset voivat leikkiä, äidit kahvipullailla ja joskus on jotain ohjelmaakin. Meidän lähimmässä MLL:n perhekahvilassa on ollut ainakin luonnonkosmetiikan esittelyä, kranssipajaa ja joulukorttikuvausta. Kuulostaapa niin kivalta, miksi emme ole olleet tuolla vielä?!

BabyKino
Kalliossa ja Isossa Omenassa järjestetään kirjastoissa BabyKinoja, joissa katsotaan joku leffa ja vauvat voivat olla vauvoja. Menemme mukaan, kun kiinnostava pätkä ilmoitetaan saapuvaksi valkokankaalle.

Vauvojen joulu
Nyt odotamme kovasti jo joulumenoja, joulutoreja ja -myyjäisiä, joulupolkuja ja tonttuhippaa, kaikkea suloista valoisaa. Niillä jaksamme tämän pimeän ajan yli. Jos meistä ei kuulu, olemme jouluvalmisteluissa.

 

Valoisaa ja energistä kaamosaikaa!

/ Linnea

Kommentit (3)
 1. Kuulostaa hyvältä… mutta tärkein asia omalta kannaltani: oon vähän kateellinen tuosta ylihienosti hatusta. Mäkin haluaisin pirteän vaaleanpunaisen myssyn! Olisikohan samaa aikuisten koossa? 🙂

  1. Linnea Manner
   19.11.2018, 11:31

   Tilaapa meidän äidiltä pipa tekoon 😀 mulla on samanlainen aikuisten koossa, eli saatavilla on! Tuo on kyllä ihana hattarasieni. 

   1. Oi, se on vielä itse tehty! Pisteet äipälle, erittäin tyylikäs.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *