Näin käy, kun vauvavuosi loppuu

c413ae39-daaf-42f4-8ba8-f45adf2c0baf.JPG

Hupsista, tuosta noin vierähti kuukausi! Eikä mikä tahansa kuukausi vaan viimeinen kuukausi vauvan kanssa. Meillä asuu nimittäin nykyään taapero, 1-vuotias. Ja se on minusta ihanaa. Tyyppi on niin vekkuli ja vilkas, oma persoona!

Vauvavuosi oli minusta omituista aikaa. Hirveällä jytinällä tuli uusia juttuja, vauvan vaiheita, uuden oppimista ja sirona syntyneen lapsen kilojen kartuttamista. Toisaalta vauvavuosi oli myös aivan ihanaa, niskan nuuhkuttelua ja rauhallisia sisäpäiviä. Mutta niihinkin tylsistyy ajan kanssa.

Päällimmäinen tunne, jonka vauvavuosi minuun jätti, on jäätävä väsymys

On tullut nimittäin todettua, että meidän vauva ei taida olla kovin hyvä nukkuja. Hän on aivan taatusti tullut minuun, koska en nuku päiväunia oikeastaan koskaan, enkä piittaa nukkua pitkään. Nukkuminen ei sovi luonnolleni. Haluan touhuta ja saada aikaiseksi. Se on hirveän huono yhdistelmä pienen nukkumaan opettelevan vauvan kanssa.

Miten vauvamme sitten nukkui vauvavuonna? Jotakuinkin näin:

Päiväunilla aina vain vaunuissa ulkona, parikolme kertaa päivässä 15 minuuttia  (hyvin harvoin) 2 h.

Öisin noin kello 205 (max 6 asti). 

= aika vähän vuorokaudessa.

Jotain positiivista on se, että vauvamme on alusta asti jotenkuten ymmärtänyt yön ja päivän eron. Yöllä hän on toki heräillyt, muttei ole valvonut sentään koko yötä. Se olisi tarkoittanut mulle sitä, että en olisi nukkunut yhtään koko vuonna. Olen nukkunut ehkä max 10 päiväunet tänä vuonna. WHAAAT?! Kuulostaapa pahalta. Ja näyttääkin, silmäpussini nyökkäilevät.

Nyt toivon ja tiedän, että menemme valoisampia, levänneempiä aikoja kohti. Olemme nimittäin aloittaneet päiväkodin! Tai siis taapero on. Vauv– taapero pärjää päiväkodissa tosi hyvin, koska hän nauttii toisten lasten seurasta niin paljon. 

Unten kannalta päiväkoti on vaikuttanut hyvältä jutulta. Päikyssä hän nyt joutuu nukkumaan päiväunet sisällä ja on jopa nukkunutkin jo! Halleluja, tekevät hienoa työtä siellä. Kotona päiväkodin aloittaminen on näkynyt ihan myönteisesti. Touhuilujen ansiosta lapsi on iltaisin tosi väsynyt ja nukahtaa helposti. Toki vähän takertumista ja hellyydenkaipuuta on, mutta se on molemminpuolinen tunne. Päivän aikana ehtii tulla iso ikävä, ja askeleet päiväkodin ovelle kipitetään lujaa.

Yöunet vaikuttavat vähän parantuneen aktiivisten päivien vuoksi. Muutama täyden unen yökin on meillä jo ollut, ja se on ihan valtava harppaus tässä huushollissa. Pääasiassa öisin joudumme kuitenkin edelleen laittamaan tuttia muutaman kerran tai joskus istuskelemaan vartin verran vieressä, jotta toinen nukahtaa. Menköön, se on enää pientä lukuisten kukkumisten jälkeen. 

Kaiken kaikkiaan taapero viihtyy päiväkodissa tällä hetkellä hienosti, ja minulla on kova luotto uuden arjen onnistumiseen. Olen niin huojentunut, että päiväkodin aloitus sujui hyvin, sillä siitä tulee niin iso luotto tulevaan.

Myös oma arkeni muuttuu, sillä palaan työelämään parin viikon kuluttua. Ja se onkin aivan oma lukunsa.

Tunnen ihan mielettömän ihanaa, jännittävää ja kutkuttavaa odotusta. En nimittäin palaa takaisin omaan työhöni freelancerina, vaan vielä parempaa. Aloitan työni tässä mediassa, jossa bloginikin sijaitsee. Työtäni voi jatkossa seurata Trendin sivuilta, sillä aloitan lehdessä tuottajana!! Unelmaduuni! 

Muutokset täällä päässä ovat siis pitäneet tiukasti otteessaan, ja arjen asettuminen uomiinsa vie toki energiaa. Vielä rytmikin on ihan hakusessa, ja edelleen väsyttää. Mutta kaikki järjestyy, kuten äitini (ja varmaan monen muunkin äiti) tapaa sanoa. <3

/ Linnea

Kommentit (4)
 1. Onnea uudesta työpaikasta. Kiinnostavaa kuulla myös nukkumiskokemuksistanne.

  1. Linnea Manner
   20.2.2019, 08:10

   Suurkiitos! Unijutuissa olisikin kerrottavaa, vielä kun jaksaisi kirjoittaa 😀

 2. Upeita uutisia! Onneksi olkoon!!!

  1. Linnea Manner
   20.2.2019, 08:10

   Kiitos Julia 🙂 Oon piukeana innosta !

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *