Vauvavuoden 5 tärkeintä hankintaa

IMG_4965 2.jpg

Kirjoitin aiemmin, miten pesänrakennusviettini sumensi silmäni, ja tein epäonnistuneita ja arvokkaitakin hankintoja vauvalle. Nyt vauvavuodesta on jäljellä enää pari hassua kuukautta, joten pystyn jo listaamaan, mitkä hankinnoista ovat puolestaan osoittautuneet parhaiksi.

Emmaljungan Outdoor Air -vaunut, noin 1000 e
Vuosi sitten kävin raskausaikana Naistenklinikalla ja bongasin toisella äidillä ihan meidän näköiset, sporttiset ja nätit Emmaljungan vihreät vaunut. Googlailin menemään ja sain pinttymän oliivinvihreästä Outdoor Air -vaunukopasta, jossa oli ruskealla keinonahkalla koristeltu työntöaisa. Vaunut piti saada, ja ne ovat olleet ihanat. Runko on yksi markkinoiden kapeimmista malleista, mikä on tosi tärkeää, kun talossamme on pieni hissi, asunnossamme pitkä ja kapea eteiskäytävä, ja liikumme paljon Helsingin ruuhkissa. Lisäksi vaunut kääntyvät näppärästi ja toimivat maastossa kuin maastossa, asfaltilla ja metsässä. Olen myös juossut näiden kanssa.

Käytetty pinnasänky, 50 e
Halusimme ostaa pinnasängyn käytettynä, koska se on käytössä vain hetken. Tärkeimmät kriteerit olivat, että sänky olisi valkoinen, liikkuisi pyörillä ja laidan saisi laskettua. Näillä spekseillä ostimme Tori.fistä Brion käytetyn pedin. Pinnis on ihan perus, mutta mahtavinta on, että siinä on pyörät alla! Se on helpottanut kovasti nukkumishommia, kun joskus vauva on viihtynyt huonommin omassa huoneessaan. Muistan, että ennen lapsen syntymää mieheni jopa suunnitteli, että pyörien ansiosta pinnasängyn voisi kärrätä parvekkeelle päikkäreiden ajaksi. Hienohan se näky olisi, ja varmasti käytännöllistäkin. Tuskinpa tuota puoliksi lappilaista edes haittaisi päälle satava lumivaippa.

Lelulaatikko, 30 e
Vauvalla on jo vaikka mitä leluja, vaikka leikin alkeet ovat vasta hiljattain tulleet kuviohin. Siksi ihanin sisustusostos on ollut kesätorilta hankkimamme vintage-lelulaatikko, johon voin tunkea kaikki lelut illan päätteeksi, sen pienen oman hetken ajaksi. Uskon ja toivon, että tämä sympaattinen kärry jatkaa kulkuaan äidiltä tyttären kotiin ja niin edelleen.

IMG_6061.JPG

Vaipparoskis, 16 e
Vaippojen haju on aivan kammottava, kun tavara muuttuu kiinteämmäksi kiinteiden syömisen myötä. En tajua, miksi sinnittelimme näin pitkään ennen kuin hankimme hajulukollisen roskiksen. Tommee Tippeen Sangenic Tec on sulostuttanut vessaamme nyt viikon. Vuoden parhaita hankintoja!

Pimeässä hohtavat tutit, saatu lahjaksi
Tuttien nuohoaminen pinnasängystä öisin on vihonviimeistä hommaa. Vauva herää hääräävään käteen ja siihen, ettei tutti ole heti saatavilla. Pimeässä hohtavat tutit ovat välttämättömiä, jos vauveli on tuttiritari.

+ Erityismaininnan käytännöllisistä hankinnoista saavat myös Nordlysin untuva- ja vanupussit, jotka hankin Jollyroomilta. Ne menevät jo toista talviaikaa sirolle vauvallemme, ja niihin on ihana sujauttaa tyttö keveämmissä vaatteissa. Myös Apteekista hankittu Nenä-Friida, nuhanenän ryystäjä, räkäletku, on ollut loistava työväline parin nuhan selättämiseen. Vauva tietenkin vihaa sitä.

/ Linnea

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *