KORONA JA POSITIIVINEN AJATTELU – MAHDOTON YHTÄLÖ?

Positiivinen asenne ja ajattelu on helppoa silloin, kun menee hyvin. Kun oot juuri saanut sen unelmien opiskelupaikan tai duunin, on helppoa ajatella aurinkoisia ajatuksia, nähdä kaikessa hyvää ja nähdä pelkkiä mahdollisuuksia ympärillä. On helppoa tsempata muita ja pitää mieli korkealla. On helppoa energisoitua auringosta, lisääntyvästä valon määrästä, keväästä, tulevasta kesästä ja kaikesta kivasta, mitä on suunnitteilla.

Mutta entä sitten, kun se työ menee alta? Valmistuminen koulusta siirtyy, et tiedä pääsetkö siihen tavoittelemaasi opiskelupaikkaan, kesätyörekry lopetetaan, liiketoiminta menee nurin ja niin edelleen. Et pääse näkemään kavereita, käymään kaupungilla, lempiravintolassa syömässä, kaupassa käyminenkin hirvittää etkä pääse edes salille treenaamaan, mikä normaalisti auttaa jaksamaan vaikeina ja stressaavinakin aikoina. Yhtäkkiä positiivinen ajattelu ja asenne saattaakin tuntua mahdottomalta ja kaukaiselta.

Näinä aikoina kun korona-virus jyllää maailmanlaajuisesti, täytyy niitä positiivisia ajatuksia ihan tietoisesti hakea. Rakastan kevättä ja muutenkin ensimmäinen kevät ja tuleva kesä tuntu(i)vat ihanilta asioilta, jotka pääsee kokemaan ensimmäistä kertaa meidän tyttären kanssa. Toki ne päästään nytkin kokemaan, mutta kaikki tuntuu nyt erilaiselta. Siinä missä yleensä vuoden ensimmäiset lämpimät, aurinkoiset päivät saa ihmiset ulos ulkoilemaan, terasseille ja muuten vaan hyvälle tuulelle, tuntuu että tuo kaikki on yhtäkkiä yksinkertaisesti peruttu tältä vuodelta. Pyyhitty noin vain pois. Ja tiedostan, että nämä on pieniä murheita verrattuna moniin muihin ongelmiin, joita tämä tilanne meidän yhteiskunnassa aiheuttaa.

Rohkaisen silti kaikkia ihan väen väkisin miettimään positiivisia asioita, mitä tästä kaikesta voi seurata. Jos sut lomautettiin töistä, et ole ainoa. Monet muut on samassa tilanteessa, ja voit yrittää tehdä nyt kotona niitä asioita, joille ennen ei ollut aikaa. Lue tai kuuntele kirjoja, katso jotain hömppäsarjoja, dokkareita tai mitä nyt mieli tekee. Tee käsitöitä, piirrä tai maalaa. Siivoa, ja pese ikkunat, jynssää kylppärin kaakelit! Konmarita kaikki laatikot ja kaapit. Tee kotitreenejä. Youtubesta löytyy valtavasti hyviä, omia suosikkeja löytyy Pamela Reifiltä, jonka videoissa on hyvät musiikit ja ainakin tää mamma on aina ihan rikki näiden treenien jälkeen… 😀 Myös Natacha Océane on yksi tubettaja-suosikeistani, ja TÄMÄ treeni menee ehdottomasti kokeiluun lähiaikoina!

Jos harmittaa, että tältä keväältä jää väliin ensimmäiset terassikahvit (tai -kaljat :D), voit tehdä saman kotona tai muualla ulkona (sikäli mikäli kun saamme vielä käydä ulkoilemassa). Lähde perheenjäsenen/kumppanin/oman itsesi kanssa kävelylle luontoon ja pakkaa mukaasi termariin kahvit. Nauti auringossa ja soita vaikka videopuhelu samalla. Sovi virtuaalikahvitreffit tai kerää kokoon virtuaali-illanistujaiset.

Nyt jo on mun mielestä ollut mahtavaa huomata, miten kekseliäitä juttuja ihmiset ovat kehitelleet näiden poikkeusolojen aikana. Lisäksi näin äitiyslomalaisena ja ex-opiskelijana olen varsin iloinen siitä, että ainakin nyt säästyy rahaa, kun ei huomaamatta tule käytyä siellä täällä ja tuolla käyttämässä euroja kahvikupposiin ja muihin.

Toki tiedostan myös olevani onnellisessa asemassa siinä mielessä, että olen itse suunnitellutkin olevani kotona Ellenin kanssa elokuuhun asti, jolloin olisi tarkoitus palailla työelämään. Näin ollen kotonaoloon on helpompi asennoitua, kun olen varautunut melko alhaiseen tulotasoon (kotihoidontuki) ja siihen, että en ole menossa töihin tai muualle.

Ja ajatelkaas sitä, kun tämä kaikki joskus on ohi. Osaamme varmasti arvostaa ihan uudella tavalla sitä tuikitavallista arkea, jonka aiemmin otimme itsestäänselvyytenä. Me ollaan tässä samassa veneessä nyt kaikki, joten me selvitään tästä yhdessä ja toistemme tuella!

<3: Ines

Instagram: @ines.koo

(Psst! Instagramissani on koodi, jolla saat kaikista Gaston Luga -tuotteista 15% alennusta toukokuun loppuun asti osoitteessa www.gastonluga.com!)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *