TALVEN LEMPIRUOKA: THAI-BATAATTILINSSIKEITTO

Hei ja ihanaa tammikuista tiistaita!

Tämän kertaisesta kirjoittelusta oon erityisen innoissani, sillä luvassa on resepti! Aiemmassa blogissani (My Runway of Life) jaoin useinkin ja innokkaasti erilaisia reseptejä. Oli välipala-, aamupala- ja ihan normi ruokareseptejä. Rakastan jakaa hyväksi havaittuja reseptejä, etenkin ja erityisesti silloin, kun ne on terveellisiä. Tai ylipäätään sellaisia, jotka mun mielestä vaan kuuluu tulla jaetuksi muille.

Nyt haluan tuoda myös tähän blogiin reseptit! En ole enää opiskelija, mutta yhden pienen tyttövauvan äiti. Arvostan hyvää makua, terveellisyyttä, helpoutta sekä nopeutta, joskin nopeudesta tingin mielelläni, mikäli ruokaa saa tehtyä enemmän kerralla. Ei oo mitään niin ihanaa (tai on, mutta aika ihanaa tämäkin) kuin se, että jääkaapissa tai pakastimessa odottaa jotain ruokaa, jonka maku on ehkä jopa parantunut tekopäivästä. Ja niinpä nyt ensimmäinen resepti jonka jaan, on Thai-tyylinen bataattilinssikeitto. Tai Thai-bataattiporkkanalinssikeitto.

Miksi se on Thai-tyylinen? Siksi, että keittoon tulee punaista currya, kookosmaitoa sekä kalakastiketta. Vegaanin tästä sopasta saa helposti jättämällä kalakastikkeen pois, mutta kalakastike tuo kieltämättä tosi hyvän säväyksen tähän!

Löysin tän reseptin joskus kauan sitten Pinterestin maailmasta, ja ihastuin siihen heti. Sosekeittoon tuleva inkivääri ja punainen curry antaa ihanan potkun ja lämmittävän fiiliksen. Linssien ansiosta soppa-lautaselle tulee myös proteiinia, eikä nälkä jää. Toki keitto on niin hyvää että itselleni on vaikeaa pysyä vain yhdessä lautasellisessa…

Nyt kun viimeksi tätä keittoa tehtiin, tein kaksinkertaisen annoksen, jolloin soppaa tuli ihanan runsaasti ja siitä riitti monelle päivälle. Ja maku vaan paranee, kun keitto saa muhia kattilassa.

HUOM! Laitoin annosten lukumäärään 6. Se on oma arvioni, mutta siitä saattaa riittää myös isompaan määrään pieniä annoksia (tai vaihtoehtoisesti vähempään määrään annoksia jos syöjät syö tosi isoja annoksia. 😉

Thai-bataattilinssikeitto

Ainekset (6 annosta)

2
Valkosipulinkynttä
Pala
tuoretta inkivääriä (oman maun mukaan)
2 dl
punaisia (kuivattuja) linssejä
1
iso bataatti (tai 2 pienempää)
2
keskikokoista porkkanaa
1 rkl
punaista currytahnaa
7 dl
valmista kasvislientä (1 kuutio ja 7 dl vettä)
1 tölkki
kookosmaitoa (täysrasvaista)
1-2 rkl
kalakastiketta
45 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Kuori bataatit ja porkkanat, paloittele ne. Pilko pieneksi valkosipulin kynnet. Kuori pala inkivääriä ja paloittele pieneksi myös se. Huuhtele linssit ja laita sivuun odottamaan. Laita valmiiksi myös kasvisliemi: itse keitän aina erillisessä pienessä kattilassa veden, johon lisään liemikuution liukenemaan, ja laitan valmiin liemen sivuun odottamaan lisäämistä isompaan kattilaan.

Kuumenna (suurehkon) kattilan pohjalla kookosöljy, ja lisää siihen valkosipulit ja inkiväärit. Sekoita niitä hetki niin, että valkosipuleista tulee kauniin keltaisia. Lisää sitten punainen curry ja sekoita hetki niin, että valkosipulit ja inkiväärit ovat curryn peitossa. Lisää sitten huuhdellut linssit ja sekoita. Lisää vielä paloitellut bataatit ja porkkanat, ja kaada joukkoon kasvisliemi niin, että kaikki ainekset peittyvät kattilassa. Kiehauta, madalla lämpöä, sekoita ja anna muhia kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 min.

Lisää lopuksi kalakastike, kookosmaito ja sekoita. Aja koko komeus sauvasekoittimella samettiseksi keitoksi.

Koristele annos esim. korianterilla.

NAUTI.

Kommentit (2)
  1. Paljonko punaista currya tulee? Se puuttuu reseptistä.

    1. Voi hyvänen aika. 😀 Pistetään mom brainin piikkiin…. 1 rkl punaista currytahnaa (voi laittaa enemmänkin jos haluaa tulisempaa) – lisäsin sen reseptiin!! Miten voi jäädä noin oleellinen ainesosa laittamatta =D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *