Mä oon raskaana!

Mä oon raskaana! Tässä postauksessa käyn läpi raskausoireita ennen plussausta ja käsittelen mm. sellaista asiaa kuin ovulaatiotesti raskaustestinä… Eli mega raskaushömppää luvassa!

En olis ikinä uskonut, että tulen tekemään näin nopeasti positiivisen raskaustestin. Toisaalta mulla taas oli sellainen fiilis, että tästä kierrosta tärppäsi. Tällä hetkellä fiilis on sellainen, etten oikein vielä ihan käsitä sitä että nyt mä todella oon raskaana. Vähän sellainen hassu olo. Kun mulla oli kemiallinen raskaus, niin silloin tuntui että mulla oli kaikenlaisia raskausoireita enemmän kuin mitä mulla nyt on. Se lienee osasyynä sille, että mun on jotenkin vaikea ajatella että mä oon oikeasti nyt raskaana.

Kaivoin kuulkaas mun raskauden yrittämisen aikana kirjoittamani päiväkirjan esille tätä postausta varten! Jep, mulla on sellainen. Suosittelen kaikille muillekin raskautta yrittäville! Olen kirjoittanut ylös aina päivämäärän, mikä kp, mikä dpo ja mitä tuntemuksia mulla sinä päivänä on.

Raskausoireet dpo 0-5

13. tai 14 huhtikuuta mulla luultavasti oli ovulaatio. Ainakin parin appin mukaan, jotka olin ladannut puhelimeeni. 14. huhtikuuta mua nippaili vasemmalla puolella mahassa. Muuten mulla ei ollut mulle itsellenikään tavanomaisia ovulaatiotuntemuksia ja pelkäsin, ettei mulla olisi tässä kierrossa ovulaatiota laisinkaan.

Nippailu jatkui 15.huhtikuuta ja mun rinnat alkoivat olemaan jonkin verran herkät.

16. huhtikuuta (dpo 3) olen rustannut päiväkirjaani, että rinnat vähän herkät ja kielen alla tuntuu kutkuttavalta 😄

17. huhtikuuta kielen alla tuntui edelleen kutkuttavalta ja vatsaa on nippaillut pitkin päivää. Mua myös väsytti paljon. 18. huhtikuuta en raportoinut mitään oireita.

Raskausoireet dpo 6-10 ja ovulaatiotesti raskaustestinä

19. huhtikuuta (dpo 6) heräsin yöllä siihen, että vatsaani nipisti. Uskon että kiinnittyminen tapahtui silloin, sillä sen verran kovaa vatsastani vihlaisi. Vatsan nippailu jatkui pitkin päivää ja rintani olivat herkemmät. Tai oikeastaan mun toinen nänni oli tosi kipeä ja toinen tissi semi normaali. En ollut oikein vakuuttunut siitä, että se on raskausoire 😅

20. huhtikuuta vatsaani nipisteli paljon, toinen rinta arka ja mulla oli flunssainen olo.

21. huhtikuuta raportoin toisen rintani arkuutta. Puolisoni myös haisi nenääni vähän oudolle, samanlaiselle kuin kemiallisen raskauden kohdalla. Tässä kohtaa aloin miettiä, että olisikohan tässä kierrossa tärpännyt.

22. huhtikuuta (dpo 9) toinen rintani oli tosi kipeä. Olin myös lukenut netistä, että ovulaatiotestit saattavat näyttää tässä vaiheessa raskauden, sillä ovulaatiotestien mittaama aine on todella samankaltainen raskaushormonin kanssa. En ollut oikein varma että uskonko moiseen, mutta erittäin luotettavasta lähteestäni Googlesta tietoa etsiessäni näin kuvia, joissa ovulaatiotestien viivat olivat vain vahvistuneet ja lopulta henkilö oli tehnyt positiivisen raskaustestin. Koska olen super malttamaton ja vähän (tai siis paljon) hömpähtänyt kaikkiin tällaisiin juttuihin näin vauvaa yrittäessa, tein ovulaatiotestin. Testiin tuli hyvin haalea viiva ja mulla alkoi olla varmempi fiilis raskaudesta. Illalla mulla oli niin kova pääkipu, että oksensin.

23. huhtikuuta raportoin vain toisen rintani arkuutta. Tein myös toisen ovulaatiotestin ja viiva oli vahvempi kuin edellisenä päivänä.

Toimiiko ovulaatiotesti raskaustestinä? Näköjään juu. Ylin ovulaatiotesti on tehty dpo 9, keskimmäinen dpo 10 ja alin dpo 11.

Dpo 11-14 ja positiivinen raskaustesti

24. huhtikuuta (dpo 11) tein aamulla taas malttamattomana ovulaatiotestin ja testiin tuli todella selkeä viiva – paljon vahvempi viiva kuin mitä se oli ollut kahtena edellisenä päivänä. Koko päivän mua kuumotteli tehdä raskaustesti ja lopulta illalla kaivoin kaapista Pregcheckin raskaustestiliuskan. Kyseinen testi ei ollut sellainen testi, jolla voi testata jo viisi päivää ennen kuukautisten alkamista. Se oli ihan tavallinen raskaustesti. (Ainiin, tässä vaiheessa mainittakoon että menkkojeni oli määrä alkaa 28. huhtikuuta.) Mutta jotenkin mulla oli niin vahva fiilis että olen raskaana, joten uskaltauduin tekemään testin. Testiin tuli ihan haalea viiva, mutta viiva oli sen verran selkeä, ettei tarvinnut siristellä silmiä jotta näkisi sen. Me sekosimme puolisomme kanssa. Okei, mä sekosin huutoitkuun ja hypin ja pompin ympäriinsä. Puolisoni oli coolimpi, mutta niiiiin iloinen ja hänen hymynsä ulottui korviin asti.

25. huhtikuuta (dpo 12) heräsin aamuyöllä ihan hirveään pissahätään ja tein silloin vielä digitaalisen raskaustestin, jonka pystyi tekemään 5 päivää ennen kuukautisten oletettua alkamispäivää ja ruutuun pamahti sana ”pregnant”. Yritin hiipiä hiljaa takaisin sänkyyn, sillä en halunnut herättää flunssan kourissa pyörivää puolisoani. Hän kuitenkin heräsi ja fiilistelimme yhdessä positiivista testiä siinä aamun hämärässä.

26. huhtikuuta tein vielä samanlaisen Pregcheckin raskaustestiliuskan, sillä pelkäsin yhden kemiallisen raskauden kokeneena, että viiva ja raskaus katoaa. Viiva oli jo melkein yhtä vahva kuin kontrolliviiva, joten toivoni tämän raskauden jatkumiseen lisääntyi.

Toivotaan nyt että tämä pysyisi matkassa mukana! 🤞

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *