Raskausviikko 5 – nälkä, väsyttää ja itkettää

Raskausviikko 5 tulee kohdallani juuri päätökseen. Mulla on vielä jotenkin sellainen epäuskoinen fiilis, että olenkohan mä nyt kuitenkaan raskaana. Tavallaan on sellainen olo että olen ja tavallaan on sellainen olo että en ole. Olen tehnyt öhömm.. aika monta raskaustestiä ja testiviiva on jo vahvempi kuin kontrolliviiva ja mulla on liuta erilaisia oireita, joten enköhän mä raskaana ole 😅

Tein tällä raskausviikolla tosiaan aika monta raskaustestiä, sillä edellisessä kierrossa tapahtuneen kemiallisen raskauden kohdalla pelkäsin viivan katoavan raskaustesteistä. Tein joka toinen päivä uuden testin ja viivat vahvistuivat päivä päivältä, joten tässä vaiheessa riski kemialliseen raskauteen lienee hyvin pieni. Olen nyt luvannut itselleni etten tee enää ainuttakaan raskaustestiä, mutta en tiedä miten helppoa se tulee olemaan, haha! En ymmärrä miten jotkut  voivat olla niin coolisti mitä raskautumiseen ja raskauteen tulee. Itse olen ihan höpsähtänyt testien tekemiseen ja kaikkien oireideni (yli)tulkitsemiseen. Meitä on moneen junaan!

Kylmiä nakkeja, itkua ja päiväunia

Tuo väliotsikko kuulostaa melkein jonkun taaperon elämältä, mutta nope! Se on mun, 28-vuotiaan naisen elämää tällä hetkellä. Olen aika innoissani näistä kaikista raskausoireista mitä mulla on! Tuntuu jotenkin jännittävältä ajatella että mä ihan oikeasti olen nyt raskaana ja mulla on näitä monia raskausoireita, mistä olen vain lukenut aiemmin. Ei kaikki oireet mitään kivoja ole, mutta silti tämä on mun mielestä jotenkin aika ihanaa (Juu katsotaan olenko vielä ensi viikolla samaa mieltä).

Raskausviikko 5 on ollut melko väsymyksen, nälän ja itkun täyteinen. Olen nukkunut todella monet päiväunet, vaikka se ei normaalisti ole yhtään mun tapaista. Mulla on nälkä melkein jatkuvasti, kokoajan huomaan pupeltavani jotain – milloin paketillisen kylmiä nakkeja, nuudeleita, omenoita, pussillisen miniporkkanoita ja jogurtteja. Puolisoni on myös pistänyt merkille jatkuvan syömiseni ja virnuilee aina kun raahaan jääkaapista sohvalle taas kasan syötävää. Puolisoni aina hämmästelee että ”justhan sä söit” ja mä oon silleen ”what about second breakfast?”.

Olen myös todella herkkä. Itken ihan pikkuasioista, kuten siitä että kinkkupaketin kinkut olivat liimautuneet toisiinsa kiinni ja oli vaikeaa ottaa kinkku paketista. Itkin myös siksi kun puolisoni antoi mulle leikkipuiston keinussa liian kovaa vauhtia (se vauhti ei oikeasti ollut edes kova) 😅

Vessassa ramppausta ja selkäkipuja

Aineenvaihduntani on myös vilkastunut. Kaikki mitä syön, tulee myös aika nopeasti ulos. Eli vessassa saan rampata aika monta kertaa päivässä. Ummetus on myös ollut valitettavasti läsnä. Ihanaa! Alaselkä on myös ollut kipeä jo ainakin viikon. Koitan välillä pitää siinä lämpötyynyä, mutta ei sekään oikein tunnu auttavan. Otin tietokoneen kauniisiin kätösiini ja klikkailin ystäväni Googlen esiin, jonka mukaan selkäkipu on myös alkuraskaudessa ihan normaalia. Olen kuvitellut sen olevan enemmän loppuraskauden vaiva, mutta eipä näköjään ole.

Tissijuttuja

Rintani ovat myös ihan super kipeät ja herkät. Olin huomaavinani myös ensimmäisen orastavan raskausarven toisessa rinnassani. En ole ihan varma onko se raskausarpi vai joku muu juova. Olen yllättynyt että rintani ovat turvonneet näin paljon siihen nähden että on meneillään vasta raskausviikko 5. Olen melko isorintainen muutenkin, joten kaikista kehon tulevista muutoksista mun täytyy myöntää, että rintojeni kasvu tuntuu aika epämiellyttävältä. Jos rintani ovat jo nyt tosi paisuneet, niin jestas millaiset kannut ne tulevat myöhemmin raskaudessa ja imetysvaiheessa olemaan.

Sellaisia juttuja tällä kertaa. Ainiin! Varasin meille ajan neuvolaan. Jännää! Varasin myös ajan varhaisultraan viikolle 7, sillä meidän on nähtävä, että siellä mahassa todella on joku.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *