Päivä Kouvolassa

Moikka!

Käytiin eilen L:n kanssa Kouvolassa moikkaamassa mun entistä opiskelukaveria, josta on sitemmin tullut mulle rakas ystävä. Tuli myös mentyä ensimmäistä kertaa junalla vauvan kanssa. Oli muuten kätevää, etenkin kun meiltä Kouvolaan oli noin tunnin matka. L viihtyi junamatkan molempiin suuntiin erinomaisesti. Välillä katseli ikkunasta ihmeissään maisemia, muutoin joko leikki leluillansa tai söi. Turhaan jännitin etukäteen miten matka menee.

Kävimme lounaalla Mimosan Aito nimisessä lounasravintolassa, joka sijaitsee kauppakeskus Hansassa. Koko lounas, joka sisälsi sekä liha että kasvisruoan, maksoi 10,90€. Salaattivaihtoehtoja oli tarjolla useampia, kasvisruoka sisälsi punajuurifalafeleja sekä riisiä, liharuokana oli paistettua broileria sekä pastaa yrtein ja sitruunalla maustetussa valkoviinikastikkeessa. Ravintola on suosittu ja asiakaspaikkoja vähän, joten jouduimme hetken odottamaan vapaata pöytää, johon mahduimme rattaiden kanssa.

Plussaa myös siitä, että heidän käyttämä liha on täysin kotimaista. Suosittelen käymään, jos esimerkiksi liikutte nyt kesällä Kouvolassa päin! L nukkui onneksi sen aikaa, että sain syötyä ja vaihdettua kuulumisia ystäväni kanssa. Santsikierroksella herra sitten heräsi ja tottakai hänenkin täytyi saada ruokaa. Onneksi olin imettänyt junassa hetkeä aiemmin, joten herra sai valmissosetta, jota menikin melkein koko purkillinen. Lounaan jälkeen menimme ystäväni ja hänen miehensä (joka oli töissä) luokse kahville ja höpisemään lisää. Juteltiin muun muassa opiskeluajoista, töistä sekä vauva-arjesta. Sitä ihan unohtaa kaiken vauva-arjen keskellä miten piristävää muiden aikuisten seura on, vaikkei heillä olekaan vielä lapsia. Olen onnekas ystävästäni, kun meillä on alusta asti mennyt jutut hyvin yhteen sekä meidän miehet tulevat myös hyvin keskenään juttuun. L jaksoi koko päivän todella hyvin, vaikka kotimatkalla alkoi junassa väsy hieman painaa, mutta ei malttanut kuitenkaan nukkua. Suosittelen kyllä junamatkustamista lapsiperheille, koska se on todella helppoa ja näppärää. Lisäksi pääsee myös liikkumaan, jos lapsi ei jaksa olla paikoillaan. Toki yhden lapsen kanssa matkustaminen junassa on tietenkin erilaista kuin useamman kanssa. Onneksi junassa on myös puuhanurkkaus lapsille, niin pääsee sinne leikkimään. 🙂 

Ai niin! L:lle puhkesi su-ma yönä ensimmäinen hammas, lisää odotellessa..

Ihanaa loppuviikkoa! <3

 

Ystäväni oli jäädyttänyt Yosan kaurajukurttia, jota testasimme.

 

Suositteko lasten kanssa matkustaessa ennemmin julkisia vai autoa?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *