Iso O harjoituskirja

Minulla on ilo saada esitellä teille Iso O-harjoituskirja, jonka on kirjoittanut Marja Kihlström, seksuaaliterapeutti, Puhu muru -bloggari, tietokirjailija ja luennoitsija. Kirja on Iso O kirjan jälkeläinen, joka ilmestyi vuosi sitten. Tämän jatko-osan sain  käsiini suoraan kustantajalta, julkaisupäivä oli 4.4.2019. Aiheena on oman seksuaalisuutemme ymmärtäminen, sekä vapaampi ja syvempi nautinto yksin tai yhdessä. Kirjasta löytyy lainauksia, pieniä tarinoita joihin on helppo samaistua. Edellisestä kirja-arvostelustani on luvattoman pitkä aika, mutta mennään panemaan, huipulle saakka.

Kirjan ulkonäöstä tulee hyvä mieli ja tehtäväkohdat tuovat mieleen nuoruuden päiväkirjat tai vihkoset joita ystävien kanssa vaihdeltiin, niihin piirreltiin ja kokemuksia pojista tai sydänsuruista kirjoiteltiin.

Olisinpa saanut tälläisen kirjan käsiini joskus kauan sitten. Olen miettinyt aina et oispa sisko jonka kanssa voisi orgasmista keskustella, kokemuksia jakaa ja oppia saada. Omassa elämässäni on ollut viime vuosina vaihe, jossa aihepiiriin on tullut tutustuttua ja tietoa etsittyä ihan omin ja miehen avuin. On puhuttu ja treenattu. Opittu ja onnistuttu, puhumaan ja panemaan. Ottamaan toinen huomioon arjessa ja sängyssä, avoimemmin ja paremmin.

Minä olen aina liittänyt seksuaalisuuteen vahvasti myös oman nautintoni, kaikki naiset eivät sitä tee ja se on surullista. Nuorena kun kokemuksia karttui, vaihdoin kyllä tietoisesti poikaystävää etsien parempaa seksiä jollei jälki ollut tyydyttävää. Ei silloin kukaan ollut neuvomassa että puhuminen asiasta pojan kanssa auttaisi, oli vaan ajatus siitä että kun rakastuisi tarpeeksi niin seksikin sujuisi.

Ei varmasti vieläkään peruskoulun seksivalistus ole sillä tasolla jolla pitäisi, mutta luotan siihen että joskus tulevaisuudessa se sitä on. Ja jokainen meistä vanhemmista pääsee onneksi jo omalta osaltaan näyttämään uudenlaista mallia omalla toiminnallaan lapsillemme. Puhumalla asioista, myös vaikeista niiden oikeilla nimillä. Antamalla lasten nähdä vanhempien välistä hellyyttä, pusuja ja haleja. Jopa riitoja, joissa asiat ja erilaiset mielipiteet riitelevät, eikä vallalla ole arvostelu tai toisen syyttely. Ja niiden sopimisella, ylipäätään tunteiden näyttämisellä laidasta laitaan ja lapselle ne sanoittamalla.

Tämä kirja on mahdollisuus tutustua omaan kehoon ja haluihinsa ihan sieltä pilluun kurkkaamisesta lähtien ja päästä kokeilemaan miltä orgasmin löytäminen yksin tai yhdessä vaatii ja miten siihen voi  vaikuttaa. Suosittelen jokaiselle naiselle, joka näitä asioita on pohtinut ja jolla ei sitä isosiskoa tai parasta ystävää ole ollut neuvomassa. Minun ikäisteni naisten kesken ei orgasmi ole kovinkaan avauduttu aihe tyttöjen illoissa, enemmänkin pitkän suhteen omaavien naisten puhe keskittyy muihin parisuhteen ongelmiin, jotka olisi kyllä raivattava tieltä ennekuin oman kumppanin kanssa päästään nextille levelille keskustelemaan sun ja mun haluista, orgasmeista ja fantasioista. Kuten kirjassa sanotaan on turvallisuus ja luottamus kaiken a ja o, jotta uskallamme olla paljaana toisen edessä toiveinemme ja haluinemme.

Sinkuille on oma osionsa, ja neuvoja sekä vinkkejä löytyy tähänkin runsaasti. Minulla on vain vuoden kokemus aikuisena sinkkuiluista, mutta huomasin silloinkin toteuttaneeni samaa kaavaa kuin nuorena, etsien parempaa seksiä ja toivoen löytäväni ihmisen jonka kanssa uskaltaisin suuni avata ”after that” jos toisintaan olisimme päätyneet.

Maailma on muttunut niin paljon ihanammaksi paikaksi naisten olla rohkeampia ja avoimempia, kiitos siitä!  On helpompaa saada yksin tai yhdessä, seksileluilla tai ilman. Nuoremmat ovat innokkaampia kokeilemaan kaikkea uutta ja kiihkeiden kokemusten etsiminen yhdessä puolison kanssa on hyväksyttävämpää. Minun ikäluokkani ajatukset ovat monesti vielä omilta vanhemmilta perittyjä ja se valitettavasti näkyy, suhteissa ja seksissä.

Rakkaus ei ole helppo laji kun mukaan otetaan vielä seksuaalisuus. Parisuhteessa se on tärkeä yhteyttä pitävä tekijä, jota vaativat monet vaarat.

Kirja sisältää paljon tehtäviä ja mukavia sellaisia, ne vaativat hieman aikaa ja ajatustyötä, mutta lopputulos palkitsee. Sinut ja teidät molemmat.

Ihan kylmiltään en suosittele miehelle kirjaa tarjoamaan ja omaa osuuttaan lukemaan. Keskustelkaa ensin haaveistanne sanallisesti ja kertokaa missä mennään vikaan. Kuunnelkaa myös puolisoanne arjessa ja sängyssä. Vaikka se puhuminen ennen panemista ei ole aina helppoa niin se kannattaa. Ja myös se silmiin katsominen sängyssä on huippua, nähdä toisen nautinto ja syttyä siitä itse lisää.

Irti kriteereistä osio kolahti minuun myös. Naiselle on niin vaikeaa olla vertaamatta itseään muihin. Olla sinut ulkonäkönsä ja painonsa suhteen. Tyytyväinen siihen mitä on. Onneksi kehopositiivisuus on trendikästä ja toivon sen yhä leviävän. Muiden silmissä viehättävät naiset tuntevat olonsa mukavaksi omassa kehossaan. Heidän kanssaan on helppo olla koska tietynlainen itsevarmuus kaunistaa. Kun nainen tietää arvonsa ja sen mitä oikeasti haluaa, on helpompi olla alasti, rohkea ja halukas. Ilman häpeilyä, piilottelua ja vähättelyä, mihin ainakin minut on kasvatettu. On uskallettava antaa itsellensä lupa nauttia elämästä ja seksistä.

Itse muistan kaivaneeni peilin esiin jo esikoisen synnyttyä ja tutkineeni millaisen arven siihen aikaan rutiininomaisesti alatiesynnytyksessä tehty episitomia sai aikaiseksi. Eihän se hääviltä näyttänyt, mutta onnea sillä on saanut aikaiseksi itselle ja kumppanille, vaikka kolme ihanaa lasta vielä senkin jälkeen olen sieltä ponnistanut. Ja rinnat joilla on kaikki neljä ruokittu näyttävät juuri siltä että perinteisimmän tehtävänsä ovat suorittaneet. Mieheni sanoin ”ei mulla mitään ongelmaa niiden suhteen ole koskaan ollut” ..minullapa on, ihan siihen asti kunnes asiasta oikeasti keskusteltiin. Ja kasvoni joilla hymy viipyilee, saavat iän mukanaan tuomat jäljet häviämään ja myös lähipiirin hyvälle tuulelle. Suosittelen hymyilemään peilikuvalle ja vastaantulijalle. Ja olemaan itsellesi armollinen, hyvä mielialalääke eikä aiheuta riippuvuutta, kuten hyvä seksi josta kannattaakin pitää kiinni.

Meillä naisilla on myös tapana kontrolloida kaikkea, mutta kun on tullut kuulluksi ja ymmärretyksi parisuhteessa, on seksissä helpompi päästää irti, unohtaa arki, antaa valta hetkeksi toiselle. Luottaa siihen että saavuttaa orgasmin kun rentoutuu, keskittyy hetkeen ja rakkaaseensa, saa voimaa tämän nautinnosta ja lähtee siihen mukaan, huipulle saakka.

Kiitos Marja kirjasta ja avoimuudestasi ❤

Omaksesi saat kirjan täältä https://www.adlibris.com/fi/kirja/iso-o—harjoituskirja-9789527144992?ab_fifi_newproductpage=true&utm_expid=.62rFsjhQT-apGhKkMckBWA.1&utm_referrer=#

Kommentit (1)
  1. ”Irti kriteereistä.”
    Näinpä juuri. Omalla kohdallani olen työstänyt myös sitä, että ei tarvitse kiirehtiä siksi, ettei vastapuoli vain joudu odottelemaan ja vaivaamaan itseään.

    Onneksi mieheni on hyvä kumppani myös tällä ”itsekkyyden” harjoittelun saralla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *